100ml parfum inceleme

100 ml şişede satılan parfümlerin ne kadar süre dayandığı konusu aslında parfümü kullanan kişiye ve tabi parfümün özelliğine bağlıdır. Standart 100 ml parfüm şişesinin ne kadar dayandığını belirleyen temek etkenler şunlardır:

  • Parfümün kalitesi ne kadar yüksekse esansı o kadar güçlüdür. Dolayısıyla bu şekilde kaliteli üretilmiş parfümler daha uzun süre kullanılır. Bunun sebebi daha az kullanılma ihtiyacı olmasından kaynaklanır.
  • Parfümün türü de son derece önemlidir. Parfümler eau de parfum, eau de toilette ve eau de cologne olarak üç guruba ayrılır. Burada en yüksek esans içeriğine sahip parfüm türü eau de parfümlerdir. Şayet bir eau de parfum kullanıyorsanız kaliteli bir eau de parfum için kalıcılık süresi 8 ile 9 saat arasında değişmektedir. Diğer yadan çok hafif bir eau de cologne kullanıyorsanız bu durumda kalıcılık süresi 1-2 saate kadar düşebilir. Dolayısıyla parfümün esans içeriği ne kadar düşükse parfümün o kadar fazla sıklıkla tazelenmesi gerekecektir.
  • Parfümün orijinalliği de kalıcılığını çok fazla etkiler. Orijinal parfümlerin içeriğinde kullanılan esanslar hem doğa hem de daha kalitelidir. Diğer yandan orijinal olmayan parfümlerin kalıcılığı hem çok düşüktür hem de bu parfümler uzun süre ciltte kalınca içerisinde yer alan kimyasal ağırlıklı ve düşük kaliteli esanslar sebebiyle kötü kokular oluşmasına sebep olurlar.
100 ml parfum ne kadar gider yorum

Parfüm Ne Miktar Kullanılır?

Parfüm kullanırken en uygun miktar her kullanım noktasına 1-2 sefer sıkılması şeklindedir. Burada parfümü aşırı kullanmamak son derece önemlidir. Aşırı kullanılmadan en ideal şekilde sıkılan parfüm kişinin üzerinde en doğru etkiyi yaratabilir. Diğer yandan parfümün gün içinde bir defa tazelenmesi en uygunudur.

Teniniz ile parfümü çok kez buluşturmanız parfümün içerisinde bulunan esanslarında dağılmasını ve doğru esans kokusunu etrafınıza yaymama gibi olumsuz durumlar yaratabilir. Ayrıca sağlığınız açısından da en doğrusu 1-2 sefer sıkılmasıdır. Teninizde koku yoğunluğu oluştuğu noktada parfümden doğru etkiyi alamazsınız. Esans içerisindeki notaların en iyi şekilde teniniz ile buluşması bu noktada çok önemlidir. Ayrıca bu şekilde kullandığınızda parfümünüz daha uzun süre sizinle birlikte devam edecektir.

100 ml Parfüm Şişesi Ne Kadar Süre Kullanılır?

100 ml şişede satılan parfümlerin kullanılabileceği süre kişiye ve kullanım şekline göre değişir. Ancak normal şartlarda 100 ml parfüm şişesi şayet parfüm her gün ve günde bir defa kullanılacaksa ortalama bir yıl boyunca kullanılabilir.

Diğer yandan esas olarak bir kişinin sürekli aynı parfümü kullanmak yerine en az iki adet farklı parfümü dönüşümlü kullanması daha uygun olur. Bu şekilde sahip olunan iki şişe parfüm ortalama iki ila 3 yıl arasında kullanılır.

Parfüm nereye sıkılır kadın? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Parfüm Nasıl Tasarruflu Kullanılır?

Parfümü daha uzun süre idareli kullanmak için dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Parfümün etkisinin uzun sürmesi için her zaman temiz ve kuru cilde sürmek gerekir.
  • Parfümü vücutta bulunan doğru nabız noktalarına sürmek parfümün hem daha az kullanılması hem de etkisinin daha yüksek olmasına sebep olur.
  • Parfümü tasarruflu kullanmak için parfümü havaya, odaya veya araba gibi yerlere sıkmamak gerekir.
  • Parfümü havaya sıkıp altından geçmek doğru bir sıkma yöntemi değildir. Bunun yerine doğrudan cilde sıkılmalıdır.
  • Aşırı parfüm sıkmak parfümün kokusunu güzelleştirmez. Her zaman kararında sıkmak en doğrusudur.

Çok Fazla Parfüm Sıkmak Zararlı Mıdır?

Gereğinden fazla parfüm kullanmanın olumsuz yanları en başta ciltte görülebilir. 100 ml parfüm şişesi orijinal bir parfüm kullanılıyorsa gün içinde az miktarda tazelenmeli ve küçük miktarlarda kullanılmalı. Fazla parfüm sıkmak aşağıdaki sakıncalara neden olabilir:

  • Fazla parfüm sıkmak özellikle kullanan kişinin alerjisi varsa alerjik reaksiyona sebep olabilir.
  • Kullanılan parfüm özellikle sahte parfüm ise ve fazla kullanılırsa ciltte kızarıklık ve yanmaya sebep olabilir.
  • Fazla parfüm sıkmak parfümün kokusunun istenenden yoğun ve ağır hissedilmesine sebep olur ve parfümün istenen etkiyi yaratmasını engeller.
  • Fazla sıkılan parfüm ayrıca etrafta bulunan kişileri de rahatsız edebilir.
100 ml parfum ne kadar gider yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz