Acqua Di Gio Essenza Yorumlari

Acqua Di Gio Essenza, 2012 yılında Giorgio Armani tarafından üretilen bir erkek parfümüdür. Giorgio Armani ise yıllardır varlığını sürdürdüğü kaliteli ürünleri ile ünlü bir modacıdır. Bunu piyasaya sürmek isteyen Armani günümüzde giyim, aksesuar ve özellikle erkek parfümü konusunda oldukça tanınan ve bilinen bir marka haline gelmiştir.

Acqua Di Gio, Türkçe adı ile “Gio’nun suyu,” anlamına gelmektedir ve parfümün çıkış yılı 1996’dır. Son derece ferah ve meyve aromalı parfüm yıllar boyunca çok ses getirdi. Hatta 2010’lu yıllarda bile en çok satanlar arasındaydı. Erkek parfümü önerisi denildiğinde akla ilk gelen şüphesiz o idi.

Acqua Di Gio Essenza ise 1996 yılında doğmuş olan abisinin kardeşidir. Yine fazlasıyla ferah olan parfüm odunsu akuatik olarak sınıflandırılmış. Fakat Acqua Di Gio ile pek bir farkları yok. İkisi de birbirini anımsatıyor sadece Essenza daha yoğun ve Eau De Parfume formunda. Yani EDP.

Acqua Di Gio Essenza EDP Parfum Yorumlari

Acqua Di Gio EDP Notaları

Parfümün notaları abisinde olduğu hiç ekşimsi meyveler ile başlıyor; çiçekler ile devam ediyor ve odunsu notalar ile son buluyor. Bu haliyle fazla değişik gibi durmayan parfümü diğer parfümlerden ayıran özellik bunların arasına ferahlık ve suluk katmış olması.

Üst notalarda bergamot, greyfurt, su notaları, calone; orta notalarda yasemin, çiçek notaları, fesleğen, adaçayı; son olarak alt notalarda misk, amber, karabiber ve vetiver bulunuyor. Kullanıcılar burada en çok su notalarını hissettiklerini söylüyor ki Acqua Di Gio EDP’yi eşsiz yapan da bu. Hem kalıcı olup hem akuatik parfümler biraz zor bulunuyor diyebiliriz.

Parfümün açılışına gelirsek sıktığınız anda ekşimsi bir kokunun su notalarına eşil ettiğini göreceksiniz. Fazlasıyla ferah olması yönüyle Acqua Di Gio’dan ayrılıyor ama ekşi meyveler kısmında biraz birbirlerine benziyorlar.

Zaman geçtikçe ekşimsi meyveler geri çekilirken suyun ve baharatların birleşimi parfümün daha da ferah olmasını sağlıyor.

Parfümün kapanışı odunsu notalar ile buluşuyor. Son bölüm biraz daha klasik ve tipik. Bu yönü ile pek beğenilmeyebilir fakat dünya çapında çok sattığını düşünürsek tam yerinde bir parfüm tasarlanmış diyebiliriz.

Yoğun Karnaval ve Şehvetli

Acqua Di Gio Essenza EDP çok iddialı bir parfüm ve ben bu iddiaları haklı buluyorum. Neticesinde parfümün yaratıcısı günümüzde birçok ünlü markaların parfümlerini yaratan Alberto Morillas. Ünlü parfümcünün elinden kötü bir koku çıkması düşünülemezdi.

Parfüm için “Yoğun karnaval ve Şehvetli,” denmiş. ‘Şehvetli’ kelimesini çoğu erkek ve kadın parfümlerinde görüyoruz ve gördüğümüz anda artık banal gelebiliyor. Açıkçası böyle büyük bir markanın en ses getiren parfümlerine şehvetli gibi klasik bir tanım bulmaları beni şaşırttı. Ancak karnaval işleri değiştiren kısım olmuş.

Parfümün notalarını incelediğimizde bile yoğun bir karnaval havasını andırıyor. Ilık bir rüzgâr gibi teninizi saran Acqua Di Gio Essenza, daha çok genç kesime hitap ediyor. Tanımından da anlaşılacağı üzere adeta bir gençlik karnavalı.

Acqua Di Gio Essenza EDP Kullanımı

Genç kesime hitap ettiğini söylemiştik ama bu olgun erkeklerin kullanamayacağı anlamına gelmiyor. Bana kalırsa parfümün yaş aralığı 20 – 50. Ferah bir parfüm olması 18 ila 30 yaş gibi gözükebilir fakat parfümün Armani markası ile çıktığını hatırlatmakta fayda var.

Parfümün mevsimi ise kesinlikle yaz. Zaten bu kadar ferah ve akılda kalıcı bir parfüm kış mevsiminde asla düşünülmez. Sonbaharda belki. Ancak kesinlikle bir yaz parfümü. İster günlük kullanım ister gece hayatı, istersiniz remi bir ortam. Fark etmeden rahat bir şekilde kullanabileceğiniz sıra dışı bir koku.

Acqua Di Gio Essenza EDP Parfum Yorumlari

Acqua Di Gio Essenza parfümü hangi mevsimde kullanılır ?

Acqua Di Gio Essenza parfümü 4 mevsime uygun bir parfümdür. Fakat içerisinde bulunan esansların fresh olması ile özellikle bahar ve yaz aylarında rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir parfümdür.

Acqua Di Gio Essenza parfümü gece mi gündüz mü kullanılır ?

Acqua Di Gio Essenza parfümü hem gece hem de gündüz teninize uyum sağlayacak bir kokudur. Bazı parfümler sadece gündüz kullanıma uygun olmasına rağmen Acqua Di Gio Essenza parfümü hem gece hem de gündüz , ister özel bir davetiniz de isterseniz de spordan sonra rahalıkla kullanabilirsiniz.

Acqua Di Gio Essenza kalıcı mıdır ?

Acqua Di Gio Essenza parfümü üretimi ile ‘EDP’ parfümü olmasından dolayı ve içeriisndeki esanslardan dolayı kalıcılığı çok yüksek olan etkileyici bir parfümdür.

2 YORUMLAR

  1. Aqua di gio essanza artık neden çıkartılmıyor? Kalıcılığı süperdi ben genelde baharatlı ve kalıcılığı olan parfümleri tercih ediyorum ama yaz aylarında bu parfüm vazgeçilmezim olmuştu kalıcılığı ve ferah kokusu sebebiyle. Şimdi alternatif olarak Aqua di gio profumo ve profondo seçenekleri var ama her ikiside kalıcı değil ayrıca essanza gibide deniz kokmuyorlar! Bu kadar başarılı bir parfümü kaldırıp yerine esans oranları çok daha düşük kalıcılığı az parfümleri seçenek olarak sunmak hiç akıllıca değil ayrıca Armani ye hiç yakışmıyor! Benim gibi düşünenlerin sayısının çok olduğunu biliyorum keşke birileri firmaya bu serzenişimizi duyursa…

  2. Aqua di gio essanza artık neden çıkartılmıyor? Kalıcılığı süperdi ben genelde baharatlı ve kalıcılığı olan parfümleri tercih ediyorum ama yaz aylarında bu parfüm vazgeçilmezim olmuştu kalıcılığı ve ferah kokusu sebebiyle. Şimdi alternatif olarak Aqua di gio profumo ve profondo seçenekleri var ama her ikiside kalıcı değil ayrıca essanza gibide deniz kokmuyorlar! Bu kadar başarılı bir parfümü kaldırıp yerine esans oranları çok daha düşük kalıcılığı az parfümleri seçenek olarak sunmak hiç akıllıca değil ayrıca Armani ye hiç yakışmıyor! Benim gibi düşünenlerin sayısının çok olduğunu biliyorum keşke birileri firmaya bu serzenişimizi duyursa…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz