afrodizyak parfum inceleme

Afrodizyak etkisi olan parfümlerin özelliği aslında sadece parfümün kendisinden veya içeriğinde kullanılan özel bazı esanslardan kaynaklanmaz. Bu etkiye sahip olmasının en önemli nedeni bu tip parfümlerin insanların vücudundan salgılanan cinsellik hormonlarının yani feromonların parfümle birleşmesinden kaynaklanır. Bu sebeple parfüm üreticileri bu konuda özellikle mesai harcarlar.

Bu açıdan aslında bütün kaliteli parfümler aslında zaten afrodizyak parfümdür. Zira bir parfümün en temel amacı karşı cinsi etkilemektir. Bilhassa erkek parfümlerinde amaç öncellikle kadınları etkilemek ve ayrıca erkeğin kendine güven sahibi olmasını sağlamaktır. Kadın parfümlerinde ise sunma amacı biraz daha geri plandadır. Kadın parfümleri sadece karşı cinse güzel kokmak için değil aynı zamanda kadınların kendilerini tazeleniş ve ferah hissetmelerini sağlamak için üretilir.

Bunun temel sebebi ise kadın ve erkekler arasındaki farktan kaynaklanır. Yapılan birçok araştırma göstermektedir ki kadınlar karşı cinsle bir araya geldiklerinde kokuya erkeklerden 10 kat daha fazla önem verirler. Zira kadınların burnu erkeklere kıyasla çok fazla hassastır. Erkekler ise karşı cinste önce gözle temasa ve görünüşe önem verir. Bu sebeple zaten afrodizyak parfümlerden aslında erkeklerden daha çok kadınlar etkilenir.

afrodizyak parfum nedir yorum

Parfümlerin Afrodizyak Etkisi Var Mıdır?

Parfümlerin afrodizyak etkisinin olup olmadığı konusu aslında parfümün çıkış noktasını oluşturur. Bahsettiğimiz gibi zaten bütün parfümler aslında bu etkiyi yaratmak için üretilir. Diğer yandan bu afrodizyak etkisi sadece cinsellik amacıyla da algılanmamalıdır.

Afrodizyak parfüm aynı zamanda insanın tüm etrafını etkileyip çekici olmasını sağlar. Bu açıdan nasıl karşı cinsle bir araya gelindiğinde etkili olabiliyorsa aynı zamanda bir kişiyi kalabalık bir ortamda da diğer kişilerden sıyırır ve odak noktası yapar.

Ayrıca merak edilen 100 ml parfüm ne kadar? Bilgilerini inceleyebilirsiniz.

Afrodizyak içerikli parfümler etrafınızdakilerin dikkatlerini çekmek için parfüm kategorileri içerisinde de ilk sırada olan parfümlerdir. Etkileyici kokulardan oluşan Afrodizyak parfümleri sıktığınız andan itibaren herkes tarafından merak edilen bir görünüme bürünmenizi sağlayacaktır. Bu noktada mutlaka tercih etmeniz gereken parfümler olarak önerilmektedir. Kokunuz yürüdüğünüz andan itibaren herkes tarafından ilgileri üzerinize çektiğinizde kendinizi çok daha iyi hissedeceğiniz parfümlerdir. Etkileyeci ve çekici olmak isteyen kişilerin mutlaka afrodizyak etkili parfümleri denemesi gerekmektedir. Teniniz ile bir bütün oluşturacak olan bu parfümleri mutlaka denemelisiniz.

Afrodizyak Parfüm Nasıl Üretilir?

Bu parfümlerin üretimi aynen diğer parfümler gibidir. Afrodizyak parfüm üretim aşamalarındaki bazı farklılıklar şunlardır:

  • Üretilirken özellikle bu tip parfümlerin içeriğinde kullanılan bitki esansları kullanılır.
  • Parfümlerin harmanı yapılırken esansların dengeli ve uyumlu olması çok önemlidir. Çünkü yanlış karışan malzemeler bazen birbirinin afrodizyak etkisini perdeleyebilir. Örneğin vanilya ve kavun esansı afrodizyak etkiye sahiptir ancak beraber kullanılırlarsa birbirlerinin kokusunu maskeleyebilirler.
  • Parfümlerin biraz daha vücut ısısına duyarlı üretilmesi söz konusudur. Burada amaçlanan kokunun vücut ısısı ile hormonlar ile birleşmesi ve etrafa daha etkili şekilde yayılmasıdır.

Afrodizyak Parfümlerin İçeriği Nedir?

Afrodizyak etkisi olan parfümlerin içeriğindeki malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Amber,
  • Vanilya esansı,
  • Gül esansı,
  • Lavanta esansı,
  • Buğur,
  • Orkide çiçeği esansı,
  • Ylang ylang bitkisi esansı,
  • Safran,
  • Karamel esansı.

Parfümün Afrodizyak Etkisi Nasıl Sağlanır?

Afrodizyak etkisi elde etmek için doğru kullanımına bağlıdır. Afrodizyak parfüm kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Her zaman temiz ve kuru bir vücuda sürülmelidir.
  • Vücutta mutlaka hormonların yayıldığı noktalara sürülmelidir. Bu noktalar boyunun arka tarafı, bileklerin içi, dirseklerin içi, kulak arkaları ve dizlerin iç tarafı gibi nabız noktalarıdır. Bu bölgelerde atar damarlar ve hormon bezleri yer alır. Buraya sürülen parfüm hormonlar ile birleşerek kişiye özgü bir afrodizyak parfüm kokusuna dönüşür. Diğer yandan nabız sayesinde koku etrafa daha güçlü yayılır.
  • Çok aşırı sürülmemelidir. Aşırı sürmek parfümün daha yüksek etki göstereceği anlamına gelmez. Bu sebeple aynen diğer parfümler gibi doğru noktalara ve kararında uygulanmalıdır.
  • Ayak veya koltuk altı gibi bölgelere asla sürülmemelidir. Buralara sürülecek parfüm tam ters etki yaratır.
afrodizyak parfum nedir yorum

Sizler İçin Aşağıda En Çok Satan Afrodizyak Parfümleri Listeledik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz