Bvlgari Man Black Orient Yorumlari

Bvlgari Man Black Orient, 1984 yılında Roma, İtalya’da kurulmuş parfüm ve giyim aksesuarı şirketidir. Erkek parfümleri ile öne çıkan firmanın 2016 yılında çıkarmış olduğu Bvlgari Man Black Orient Edp ağacımsı kokular grubunda yer alıyor. 2014 yılında çıkan Man in Black serisinin getirmiş olduğu başarıdan sonra şirket daha akılda kalıcı olan Orient serisini çıkarmış. Oldukça erkeksi bir parfüm olarak göze çarpan Orient, cesur yapısından ödün vermeyen erkekler için yaratılmış oryantal bir parfüm.

Parfüm üretmede oldukça deneyimli olan Alberto Morillas tarafından üretilen Orient’in açılış tonları ve kapanışı diğer erkek parfümlerine göre oldukça farklı. Sert ve egzotik bir hava katan parfüm fiyatına rağmen erkeklerin vazgeçilmezi olmayı başarmış.

Bvlgari Man Black Orient Parfum Yorumlari

Man Black Orient Notaları

Bvlgari Man Black Orient Açıkçası notaları da oldukça ilginç gibi. Man in Black ile zaten çoğu erkeğin gözdesi olmayı başaran Bvlgari, “Daha ne yapabilirler?” sorusuna cevaben tam bir erkek parfümü yaratmış.

Üst notalarda rom ve kakule; orta notalarda taif gülü ve sümbülteber; alt notalarda ise deri ve ud, diğer bir ismi ile agar ağacı kullanılmış. Orta notalarda kullanılan çiçekler hariç kulağa fazlasıyla eşsiz geliyor. Tipik bir erkek parfümü demek çok yanlış olur. Çünkü asla tipik değil. Fakat tam olarak sıcak, eksantrik ve fazlasıyla maskülen. Onu bu kadar gözde yapan eksantrik olması mı yoksa üst notalarda kullanılan rom mu, tartışılır.

Orient’in açılışında Man in Black’te olduğu gibi baharatlar, tarçın ve rom hissediliyor. Fakat buradaki baharat ve rom çok daha yoğun. Zaten Man in Black’in devam serisi olarak düşünürsek, firmanın üstüne koyarak gitmesi gerekiyordu. Görünüşe bakılırsa da gitmiş.

İki üç saat sonra ise orta notalarda kullanılan çiçekler hissedilmeye başlanıyor. Ancak üstüne basarak söylemek gerekirse bu çiçek kokuları asla bir feminen havası katmıyor. Sümbülteber parfümün bu noktasına fazlasıyla erkeksi bir hava katmış ve aslında beklenilmeyen noktada bu. Rom ile başlayıp çiçekle devam eden özellikle sümbülteber ile devan eden pek erkek parfümü görmek mümkün değil. Ama zaten görülmüş olsa idi Man Black Orient eşsiz olmazdı.

Sonlara yaklaştıkça ise artık deri kokusunu almaya başlıyorsunuz. Ud her ne kadar kullanılmış olsa da kullanıcılar fazla hissedilmediğini söylüyorlar. Ve altını çizerek söylemeliyim ki rom açılıştan itibaren parfümden ve sizden ayrılmayan tek koku olacak. Muhtemelen işin sırrı da burada yatıyor. Rom 8-10 saatlik kalıcılık süresi boyunca asla etkisini kaybetmiyor. 

Elmasın Siyaha Olan Aşkı: Man Black Orient

Bvlgari Man Black Orient Çoğu yabancı sitelerde geçen bu başlık açıkçası çok dikkatimi çekti. Gerçekten bir parfümü nasıl tanıtabileceklerini çok iyi biliyorlar ve Man Black Orient’in ciddi bir erkek parfümü olduğunu düşünürsek de süslü kelimeler asla absürt durmuyor.

“Çeliği eritme gücüne sahip olan ısının gizemidir,” diyor, tanıtım. Cümleyi okuduğunuzda “Altı üstü bir parfüm, bu kadar sansasyon yaratmaya ne gerek var?” diyebilirsiniz. Fakat bunu söylerken henüz parfümü alıp kullanmadığınız belli oluyor. Daha önce bir arada kullanılmamış akorları birleştirmek ve güçlü bir parfüm yaratmak kolay iş değil. Zaten oldukça tecrübeli bir parfümcü tarafından üretilen ürün, kokunuzun canlanmasını istemiş gibi. Man Black Orient enerjinizi zarafete dönüştürecek ve yeryüzünün enerjisini ise kontrol etmenizi sağlayacak.

Bvlgari Man Black Orient Edp Kullanıcıları

Bvlgari Man Black Orient serisinin devam niteliğinde olan parfümün kullanıcıları Man Black Orient’i kullanmak için sabırsızlıkla beklemiş. Firma da bu sabırsız bekleyişleri boşa çıkarmamış. Man Black Orient hakkında kötü bir yorum görmeniz gerçekten çok zor. Erkek parfüm önerisi olarak son derece tavsiye edilen Black Man Orient beklentilerinizi karşılamanın ötesine geçecek gibi duruyor.

Ancak şöyle bir şey var ki kullanıcılar tarafından 25 yaş üstü için uygun görülmüş. Buna pek de şaşırmamak gerek, aslında. Çünkü ağır ve yoğun bir parfüm olduğunu artık biliyoruz. Haliyle böyle bir parfümü kullanabilmek için biraz olgunlaşmak gerekiyor. Bunun yanında sonbahar – kış aylarında kullanımının daha doğru olacağını söylemişler ki ben buna da katılıyorum. Rom ile bezenmiş sıcak bir parfümü yaz aylarında kullanmak akıllıca olmaz.

Bvlgari Man Black Orient Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz