Carolina Herrera 212 Men Yorumlari

212 Men EDT Carolina Herrera, dünya çapında büyük etkenler yaratan ve yaratmaya devam eden 212 serisinin kurucusu büyük bir firma. Zaten büyük olduğunu biliyoruz. 212 serisini derinlemesine incelemeye kalksak belki de günlerimizi alır. Çünkü 212 serisi aslen erkek parfümü. Ancak çok fazla sevildiği için kadın versiyonunu da yaptılar. Kadın ve erkek olarak da haliyle epeyce ürünleri mevcut.

Tabii biz 212 Men EDT ile ilgileniyoruz. 1999’da piyasaya sürülen Carolina Herrera 212 Men, odunsu, çiçekli misk kokusu grubunda. Oldukça klasik bir grup ve tipik görünüyor. Ancak parfümün kendi içinde de bir tipikliği var. Şöyle ki 212 serisini kullanan biri yakınınızdan geçtiği anda bile “Bu 212 Men kullanıyor,” diyebiliyorsunuz. O kadar özgün ve güçlü bir parfüm diyebiliriz bu yönünden dolayı.

Carolina Herrera 212 Men Parfum Yorumlari

212 Men Notaları

212 Men ’in notaları o kadar geniş ki ben ilk gördüğümde gerçekten çok şaşırmıştım. Ama 1999 yılında çıkan bir parfümün bu kadar ses getirebilmesi için esaslı ve güçlü bir yapısı olması gerekiyordu. Hatta o kadar çok sevildi ki bugün Carolina Herrera parfümlerinin belki de yarısını 212 serisi kaplıyor.

Üst notalarında baharat, petitgrain, yeşil notalar, greyfurt ve bergamot bulunuyor. Devamı olan orta notada zencefil, gardenya, menekşe ve adaçayı; son olarak alt notada labdanum, sandal ağacı, misk, ahşap, vetiver ve tütsü var. Az önce de dediğim gibi oldukça geniş ve yoğun.

Başlangıcı yeşilliğinden ötürü biraz ferah gelebilir, size. Ama değil. Kendinizi bir bahçedeymişsiniz gibi hissetmenizi sağlayan otları net bir şekilde alıyorsunuz ve hem sert hem yumuşak bir hissiyatı var. Biraz ilerledikçe yeşillik artıyor beraberinde ise ferahlığı getiriyor.

212 Men EDT Orta bölümlerde baharat yoğunlaşırken ferahlık da aynı oranda artıyor ve artık çiçekler kendini belli ediyor. Burada yoğun bir şekilde hissedilen menekşe ve gardenya. Menekşe biraz erkeksilikten uzak duruyor gibi görünebilir. Fakat gözünüz korkmasın. Caroline Herrera, bir parfüm yapıyorsa onun mutlaka bir adı vardır. Ya kadın parfümü, ya erkek parfümü ya da unisex olur. Ve marka 212 serisini üzerine basarak erkekler için yaratmıştı aslında.

Parfümün kapanışına yaklaştıkça odunsu notalara doğru giriyoruz. Ama yine fazla değil. Parfümün can alıcı noktası olan kapanışta sizi mükemmel bir kadifemsi gibi olan krem gibi bir his karşılıyor. Çiçekler kendini göstermeye biraz daha başlarken çok sevilen misk bombayı patlatıyor.

NYC Erkeğinin Parfümü

212 Men EDT Parfümün yaratıcıları genel olarak “Tam olarak New York City erkeğinin parfümü,” diyor. Bunu aynı şekilde serinin devamındaki 212 VIP Men için de söylüyorlar. Tanım muhtemel derecede doğru. New York City erkeği biraz haşin, biraz çılgın, karizmatik ve aslında bunların yanında gündüzleri tam bir beyefendi. Parfümde onları niteleyecek kadar renkli, egzotik, şık ve partici.

Parfümün yapımında çok profesyonel üç isim çalışmış. Bilindik birçok markanın en başarılı parfümlerini tasarlayan bu üç kişi: Alberto Morillas, Rosendo Mateu ve Ann Gottlieb. Böyle bir parfüm de zaten ancak onların ellerinden çıkabilirdi.

Carolina Herrera 212 Men EDT Kullanımı

Erkek parfüm önerisinde internette karşınıza ilk çıkacak isimlerden olan Carolina 212 Men, oldukça güçlü ve etkili bir parfüm. Kalıcılığı bir erkeği fazlasıyla memnun edecek kadar etkili. Bu yönünden dolayı da yaş sınırı biraz yukarıda. Her ne kadar çiçeksi notaları olsa da yine de 22 – 50 yaş için uygun olduğu düşünülüyor.

212 Men EDT Günlük kullanımlarda ise gayet ideal bir parfüm. Az önce de belirttiğim gibi tam bir NYC erkeğinin parfümü. Tabii bu yönüyle gece daha çok tercih edilmeye uygun gözüküyor ama gündüz saatlerinde kullandığınızda asla saçma durmayacaktır.

Carolina Herrera 212 Men Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz