Chanel Coco Eau De Parfum Yorumlari

Chanel Coco Eau De Parfume dendiğinde akan sular duruluyor. Marka çok büyük, yaptıkları işler büyük, parfümleri ise ayır büyük. Dünya genelindeki kadınların vazgeçilmez markası olan Chanel fark yaratmaya ve zirvedeki konumunu korumaya devam ediyor. Bu işte gerçekten bir temsilci ve idoller.

Coco Eau De Parfume ise markanın 1984 yılında piyasaya sürmüş olduğu bir parfüm. Ve kullanmayanlar şaşırabilir fakat günümüzde hâlâ çok satılıyor ve kadınlar severek kullanıyorlar. Parfümün yaratıcı 1978 ila 2015 yıllarında arasında Chanel ile etkin bir şekilde çalışan ünlü parfümcü Jacques Polge. Chanel’dan önce de birçok ünlü marka ile çalışan Polge, Chanel ile de birçok kreasyona imzasını attı.

Chanel Coco Eau De Parfume Parfum Yorumlari

Chanel Coco Eau De Parfume Notaları

Chanel Coco Eau De Parfume, kokusu oryantal baharatlar familyasına ait. Aslında parfümde çiçekler daha yoğun gibi gözükse de baharatların yoğunluğu haliyle EDP halinde fazlasıyla hissediliyor ve familyasına uygun bir renk.

Üst notalarda kişniş, mandalina, şeftali, yasemin; orta notalarda mimoza, karanfil, portakal çiçeği ve yonca çiçeği; alt notalarda sandal ağacı, tonka fasulyesi, Opoponax, Civet kedisi, kehribar ve yumuşatması için vanilya.

Böyle notalar ile daha önce karşılaştınız mı bilemem ama ben karşılaşmadım. Geniş bir yelpazeye sahip olduğu her halinden belli olan parfümün kokusu da kendisi gibi farklı ve alışılmadık. Bu yönü ile de yapaylıktan oldukça uzak, özgün bir koku.

Öncelikle söylemem gerekir ki notaları aslında bu kadar değil. Geniş yelpazesinin üstüne iki kat daha eklenebilecek kadar geniş bir nota haznesine sahip. İlk sıktığınızda beğenmeyebilirsiniz fakat koku oturdukça zaten aşık olacaksınız. Kesinlikle ferah olmadığını da söylemekte fayda var. Sıcak ve sert bir kokusunun yanı sıra boğucu bir etkiye ise asla sahip değil. İnce işlenmiş anlayacağınız.

Chanel Coco Eau De Parfume Tester Ürün

Tester ürün nedir? Öncelikle kısaca bunu tanıyalım. Parfümlerde testerlar, markanın parfümü almadan önce kokuyu tanımanız için üretmiş olduğu cam şişelerde satışa sunulan numunesidir. Gerçek şişede ne mevcutsa testerlarda da aynıları mevcuttur. Yoğunluk olarak da koku olarak da asla bir değişiklik yoktur. Yani testerlar için yüzde yüz orijinal ürün demek daha doğru olur. Neticesinde numune şeklinde tanımlanıyor.

Gerçek üründen farklı en büyük yönü ise kalıcılığının pek fazla olmaması. Ancak burada satıcılar ve kullanıcılar iki farklı görüşe sahip. Özellikle tester satıcıları, gerçek parfüm ile tester arasında neredeyse hiçbir fark olmadığını ve neredeyse gerçeğinden daha fazla kalıcı olduğunu öne sürüyor. Ancak böyle bir desise ne kadar doğrudur tartışılır.

Kullanıcılar ise bunun tam tersini düşünüyor. Gerçek şişeden daha kalıcı olmasının imkânının olmadığını söylüyorlar ki bence doğru. Tekrar belirtiyorum: adı üstünde tester dediğimiz ürünler birer numunedir. Parfümü tanımanız için marka tarafından üretilir. Gerçek şişelerdeki parfüm kadar kalıcı veya oturaklı değildir.

Ama şöyle bir şey de var ki, Chanel gibi markaların EDP formunda sattıkları parfümler tabii ki çok pahalı. Beğenmeme ihtimalinizi düşünerek daha uygun fiyat ile tester almanız, beğenirseniz de orijinal EDP almanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Çünkü bu detay bayan parfüm önerilerinde en önemli detaylardan biridir.

Chanel Coco Eau De Parfume Kullanım Önerileri

Kullanım önerisi olarak aslında çok detaylı bir bilgi aktaramayacağım size. Çünkü Coco EDP’yi her zaman istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Günlük veya özel kullanımlar için gayet uygundur ancak ben biraz daha özel günleri tercih ediyorum, bu parfüm için.

Bunun dışında mevsimsel bir ayrıcalığı da yok. İstediğiniz mevsimde kullanabilirsiniz. Bayan parfümlerinde kullanım zamanları ve alanları çok önem arz eden bir konu olabiliyor. Ve her parfüm her mevsimde tabii ki kullanılmaz. Ama Coco mevsim seçmiyor.

Chanel Coco Eau De Parfume Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz