Chanel No5 Chanel Yorumlari

Parfüm dünyasının bir marka yüzü olarak karşımıza çıkar. Chanel no5 serisi moda dünyası içinde en ikonik parfüm olarak bilinir. Çekici ve taze kokusu ile çevresine fresh bir ferahlık sunar. Genellikle “bugünün kokusu” olarak anılan bir parfümdür. Bugünün tarzına uygun bir koku kalitesine sahiptir.

Chanel no5 parfümünün tarihçesinie baktığım zaman beni 20. Yy.’ın moda dünyasına götürdü. 20. Yy.’da moda dünyası daha yeni parfümle tanışır olmuştu. 1900’lerde coco Chanel’in yakın bir rakibi olan Paul Poiret keşfettiği koku ile moda ve parfüm alanını birleştirdi. Kısa süre sonra ise Coco Chanel, Chanel No5 parfümünü piyasaya sürerek bu rekabetten güçlü çıkan isim oldu.

Chanel No5 Parfum Yorumlari

Chanel No5’te Yer Alan “5” Rakamının Gizemi

Coco Chanel, güçlü bir parfüm çıkarmak için arayış içindeydi. Bu esnada kendisine sunulan 5. Kokuyu seçerek Chanel No5 parfümüne imza attı. Chanel No5 parfümü kadınsı ve güçlü bir kokuya sahiptir. İçeriğinde yasemin, ylang-ylang, mayıs gülü, sandal ağacı ve aldehit maddesi vardır. Chanel No5 parfümünün bu kadar güçlü olmasında içindekilerin payının büyük olduğunu ben de düşünmekteyim.

Chanel No5 Chanel Edt Parfümünün Özellikleri

Chanel No5 Chanel edt parfümü etkileyici bir paradoksu içinde barındırır. Modern dünyanın ve günümüz insanının parfümü olduğunu söyleyebilirim. Günümüz insanı yenilikleri ve etkileyici şeyleri sever.No5 serisi ise bunu fazlasıyla yapmaktadır. Parfüm piyasaya sürülürken erkek ve kadınsılık, saflık ve yapaylık, düzen ve düzensizlik ikileminden yararlanıldı. Parfüm içeriğine baktığım zaman ben de bu ikilem arasında kaldığımı söyleyebilirim. Ancak yine de kullanıcılara kalmış bir karar bu.

Parfüm; genç, yeni ve seçkin bir kesime hitap eder. Çekici bir kokuyu barındırdığı için yeni nesil tarafından oldukça iddialı göründüğünü belirtebilirim. Chanel serisi ürünleri de günümüzde giderek gençleşen bir markaya dönüşmektedir. Özellikle etkileyici yanı parfümü güçlü kılmakta. Çoğu kişiden şunları duyarım. “Eşim çok sevdiğimi için ben de kullanıyorum.” Kişi karşıdakinin etki ve tepkisine göre de Chanel No5 parfümünü tercih etmektedir.

Özellikle kadın serisi olan chanel No5 EAU DE parfümü kadınsı kokusu ile dikkat çekicidir. Erkek parfümü olan Blue De Chanel serisi erkeksi bir koku özelliği taşıdığı için tercih edilir. Bu ise dişilik ve erkeksiliğin ne kadar ön planda olduğunu bizlere gösterir. Ben de parfüm seçimimde ilgi çekici kokulara önem veririm. Biz kadınlar için parfümün kokusundan çok ilgi çekmesi ve kalıcı etki yaratması önem taşır. 

Erkek bireyler için de durum aynıdır. Kalıcı ve etkileyici parfüm ürünleri her zaman daha fazla ön plandadır. Minicik bir şişe içerisinde kalıcı ve etkileyici bir parfüm olan No5 serisi ile hazzı yakalamak mümkün oluyor. Ancak şişesine göz attığım zaman diğer markaların şişelerine oranla gösterişsiz durmakta. No5 için çok sade bir şişe tercih edilmiş diyebilir. Ben şöyle düşündüm. Marka, şişeden çok içindeki ürüne değer verdiği için bunu seçmiş olabilir.

Chanel No5’in Kokuları

Kimisine göre etkileyici bir koku iken kimisine göre de sade bir koku olabilir. Kimi insanlar parfümün uzun bir zaman dilimine sahip olduğu için “anne anne” kokusu diye tabir ederken kimileri de ağır bir koku olduğunu düşünebilir. Ancak şunu diyebilirim ki Chanel No5 parfümü birçok hazzı içinde barındıran özelliğe sahiptir. Diğer kullanıcıların ne düşündüğünü bilemem. Her şeye rağmen çok satan ve çok tercih edilen parfüm ürünleri arasında etkisini devam ettirmektedir.

Channel’in kadınlar için diğer ürünleri exlusifs channel 1957, channel paris venise, channel paris biarritz, les exlusıfs de chanel, coco mademoiselle intense, channel gabrielle, channel coromandel, chanel chance eau vive.

Erkekler için; chanel bleu de 100 ml, chanel bleu de chanel le 100 ml,chanel allure home sport edt 100 ml, chanel egoiste platinum 100 ml

Chanel No5 Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz