Christian Dior Fahrenheit Edt

Christian Dior, aynı isimle anılan kurucusu tarafından 1948 yılında kurulmuş bir şirket. Bilindiği üzere şirket ayakkabı, giyim, aksesuar, makyaj ürünleri, parfüm vs. gibi ürünleri tasarlıyor.

Günümüzde de bilinen bir marka olan Christian Dior, Fahrenheit ismini verdiği parfümü 1988 yılında piyasaya sürdü. Gözünüze çok çok eski gelebilir fakat parfümün rüzgârları günümüzde hâlâ etkinliğini gösteriyor, diyebiliriz. Fahrenheit, kelime anlamı olarak aslında bir sıcaklık birimi. Parfüme neden bu isim seçildi bilemiyoruz fakat havalı durduğu kesin. Sıcaklık birimi olmasından dolayıdır ki parfümün şişesi de ismi kadar havalı. Kapağından başlayarak siyah renkte olan şişe, aşağı indikçe kırmızı ve sonrasında da sarı renk ile tasarlanmış. Adeta bir alevi andırıyor.

Christian Dior Fahrenheit Bu kadar çekici olmasının yanı sıra günümüze kadar satışlarını korumasının bir diğer sebebi ise kokusunun hâlâ tartışılıyor, olması. Bu bilgi sizi şaşırtıyor olabilir fakat ne kadar şaşırırsak şaşıralım, doğru. Şirket bile 1988 yılında parfümü çıkarırken bu kadar satacağından habersizdi, şüphesiz. Hatta belki 2020 yılına kadar gelebileceğini düşünmediler ama geldi. Arkasında da tartışmalarını getirerek geldi.

Christian Dior Fahrenheit Edt Parfum Yorumlari

Fahrenheit Edt Formülü

Peki, nedir bu kadar tartışma yapan koku? Dior resmi web sitesinde parfümün notalarından bahsetmiş. Ancak bütün notaları, kullanılan malzemeleri söylediklerini düşünmek saçma olur. Eğer öyle olsaydı bugün kokusu hakkında tartışmalar olmazdı.

Christian Dior Fahrenheit Sitede anlatılana göre Fahrenheit’ın egzotik üst notası Sicilya Mandarini. Tüm Akdeniz bölgelerinde yetişen mandalina ağaçlarına nazaran Sicilya’da üretilen mandalinaların farklı olduğunu düşünen şirket bu nota için “Taze ve meyveli vurgu sunan bir narenciye notu,” diyor.

Christian Dior Fahrenheit Kalp notası ise biraz çiçekli. Menekşe yaprakları ve çok hafif çiçekli notalar içeren Fahrenheit’ın kalp notası şaşırtmayı ve etkilemeyi vaat ediyor. Eminim kimse böyle bir parfümde menekşe beklemiyordu. Ama işin ustaları gerçekten de şaşırtmakta kararlılarmış

Sitede verilen son nota ise deri notası. Bu deri aslında Hussar botları yapılmak için kullanılan Rus derisiymiş. Burada amaç yanmış, dumanlı ve egzotik bir hava vermek. Bunu yaparken de başarılı olduklarını söylemek lazım. Çünkü nu nota parfümün temelini oluşturuyor. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bütün bir formülü kendilerine saklıyorlar.

Fahrenheit Edt Tanıtım Reklamı

Christian Dior Fahrenheit Edt tanıtım reklamı oldukça ilgi çekici fakat çok kısa. 26 saniyeye çok ilginç bir reklam sıkıştırmışlar. Gün batımının kızıllığında denizin orta yerinde çekilen filmde siyah giyimli bir manken oynuyor. Mankenin yüzünü net göremiyoruz. Kamera açı olarak 360 derece şeklinde çekimler yapar denizin ortasındaki büyük bir kaya parçasında yürüyen mankene doğru yaklaşıyor ve son olarak parfümü göstererek son buluyor.

Size amaçsız gibi gelebilir. Fakat bana hiç öyle gelmedi. Fahrenheit az önce de belirttiğim gibi bir sıcaklık birimi, şişesi ise alev kırmızısı. Buradan yola çıkarak gün batımındaki o alevleri vermeleri çok mantıklı. Öte yandan bunun bir denizin ortasındaki kaya parçasının üstünde çekilmesi daha da ilginç. Ama burada önemli olan reklamın seyircisinde ne hissettirdiği.

Hissedilen şüphesiz ki sıcak bir rüzgâr kadar ferah, sonu olmayan bir deniz kadar sonsuz. Yani parfüm size özgür ve asil olmanın bir yolunu gösteriyor. Resmi site de parfümü tek bir cümle ile açıklamış: “Fahrenheit imzası, özgürlük sevgisi olan erkekler için benzersizdir – erkeksi ama zariftir.”

Erkek parfümlerinde genelde erkeksi olmasına özen gösterilir. Zariflik pek bu bağlamda düşünülen bir şey değildir. Ancak Christian Dior yapmış ve görünüşe göre de doğru yolu bulmuş.

Christian Dior Fahrenheit Edt Kullanıcıları

Christian Dior parfümleri şu an satış olarak dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Ancak kullanıcılar her zaman olduğu gibi ikiye ayrılıyor. Fahrenheit’ı çok sevenler zaten parfümü günümüze kadar taşımışlar. Bir de sevmeyen hatta nefret eden kısım var. O kısım bir parfümden daha ne arıyor olabilir, bilemiyorum. Her şeye rağmen erkek parfüm önerisi olarak bir numarada yer alan Fahrenheit üzerine düşeni yapıyor gibi görünüyor.

Birçok kullanıcı tarafından ilk öneri olarak ön plana çıkan Christian Dior Fahrenheit parfümü mutlaka denemelisiniz.

Christian Dior Fahrenheit Edt Parfum Yorumlari

Fahrenheit Parfüm ne kokusu ?

Dior’un dünya da en çok satan parfümü olan Dior Fahrenheit parfümü içerisinde bulunan en özel notalar ile de kalıcılığı yüksek olan bir parfümdür. İçerisinde bulunan lavanta, karanfil, menekşe, sandal ağacı, amber, bergamot, sedir, limon, müge ve sedir notaları ile kalıcılığı yüksek olan eşsiz bir parfümdür.

En iyi erkek parfümü hangisi ?

Parfüm uzmanları tarafından da en iyi erkek parfümleri olarak seçilen ilk parfüm tartışmasız La Nuit De L’Homme ‘dir. Baharatlı ve çiçeksi olan bu parfüm içerisinde bulunan esanslar ile ilk sıraya 4 mevsime de uyum sağlaması ile yerleşmiştir. Sonrasında ise Versace Dylan Blue çiçeksi ve odunsu koku olarak takip etmektedir. Üçüncü sırada ise sizlere en iyi erkek parfümü olarak Givenchy Pi önerilmektedir. Givenchy Pi parfümü de odunsu ve turunçgil olması ile ön plana çıkan bir parfümdür.

Fahrenheit Parfüm hangi ülkenin ?

1919 yılında kurulan Fahrenheit bir çok sektörde devam etmektedir. Avrupa markası olan Dior ‘ un bünyesinde kurulan Fahrenheit Fransa merkezli bir şirkettir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz