Christian Dior Sauvage Yorumlari

Christian Dior Sauvage 1966 yılında üretilen EAU Sauvage ile aynı firma tarafından üretilen Christian Dior Savage birkaç temel koku notası ve isim benzerliği haricinde birbirlerinden çok farklı iki klasmanda yer alan bir parfüm olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle EDT parfüm türleri arasında adından sıkça söz ettirecek gibi gözüken Christian Dior Sauvage 2015 yılında piyasa sürülmüştür. Nispeten birçok parfüme göre daha ağır kokular klasmanına giren Christian Dior Sauvage öte yandan Chanel Blue gibi çok ağır kokular klasmanına da bir hayli uzak bir yerde konumlanıyor. Reklam yüzü olarak Johny Depp’i seçen firma 1966 yılından beri üzerinde olduğu çizgiye göre oldukça başka bir çizgide bulunan ile son yıllarda iyice kızışmakta olan erkek parfümleri piyasasına taze bir soluk kattı.

Christian Dior Sauvage Parfum Yorumlari

Christian Dior Savage Koku Tonları ve Aroması

Aromatik fujer parfüm ailesinden gelen Christian Dior Sauvage EDT yüksek tonlarda biber, nane ve bergamot kullanırken; bir alt notada lavanta, sardunya ve silhat kokuları daha ağır basıyor. Son geçiş evresindeki kokular ise esmeramber, sedir ve labdanum esintileri olarak göze çarpıyor.  özellikle son birkaç yılda erkekler arasında kullanım oranı oldukça yüksek oranda artan parfümlerin başında geliyor. EDT ve EDP versiyonları arasındaki koku, aroma farkı hayli az olan Christian Dior Sauvage özellikle EDT versiyonun yaptığı salınım ile birçok iltifatı da beraberinde getiriyor. Parfüm içerğinde meşe yosunu ve ağaç reçinesi olan Christian Dior Sauvage bu kokular ve üst tabakasında kullandığı ekşi tatlı kokuların sağlamış olduğu hayli maskülen bir hava takınıyor.

Christian Dior Sauvage EDT Parfüm İncelemesi

Öncelikle EDP ve EDT parfümlerin temel farkı olan kalıcılık vs yayılım noktaları referans alındığında bir EDT parfüme göre Christian Dior Sauvage erkek parfüm önerileri akla geldiğinde kendine oldukça yüksek sıralarda yer bulmakta hiç de zorlanmıyor.  Özellikle kimi zaman çok beğendimiz bir parfümün kullanıcı yorumlarını okuduğumuzda ya da bizlere hizmet veren mağaza çalışanı ile konuştuğumuzda beğendiğimiz parfümün cilt yapımıza uygunluk göstermeyebileceği gerçeği ile karşı karşıya kalabiliriz. Öte yandan neredeyse her tür cilt tipine rahatça uyum sağlayabilen bu bağlamda hayli uyumlu bir EDT parfüm olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer bir açıdan bakıldığında piyasadaki parfümlerin çok büyük bir çoğunluğu kışlık ve yazlık hatta gün içinde farklı zaman dilimlerinde kullanılması bakımından kategorize edilmekteyken, hem yaz hem kış hem de günün herhangi bir saatinde kullanılabilmesi yönü ile kullanıcılarına çok büyük bir esneklik sağlıyor.

Fakat her güzel şeyin olduğu gibi EDT parfümün de ufak bir eksikliği yok değil, genelde 18-35 yaş bandı için uyumlu olan parfüm orta üstü yaş erkek parfümleri arasında daha genç yaşlarda sahip olduğu sık kullanım oranına sahip değil. Bizler de 35 ve üstü yaş erkekler için Christian Dior Sauvage’nin çok da uygun olamayabileceği düşüncesindeyiz. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında da kullanımı oldukça rahat olan bu özelliği ile EDT parfümler arasında bir boy öne çıkıyor.

Christian Dior Sauvage Fiyatlandırma ve Şişe Özellikleri

Christian Dior Sauvage EDT 100ml şişe fiyatları 300TL ile 350 lira arasında bir fiyat bandında yer alırken 60ml’lik şişe fiyatları ise 240 ile 270 lira bandında yer alıyor. Öte yandan birçok parfüm kullanıcısının da bildiği üzere en avantajlı fiyat seçeneği olan 200ml’lik şişelerde ise EDT parfümler için karşımıza çıkan fiyatlar 480 ile 530 lira arasında.

Christian Dior Sauvage Parfum Yorumlari

Dior Sauvage nasıl bir koku ?

Dünyanın en iyi parfümlerinin arasında yer alan Dior Sauvage parfümü dünyanın en çok satan parfümüdür. İçerisinde bulunan esmer amber, sedir ve labdanum ile esans kalitesi de göz önüne serilmiştir.

Dior Sauvage yaz kokusu mu kış kokusu mudur ?

Dior Sauvage parfüm 4 mevsime uygun olması ile ünlü olan bir erkek parfümüdür. 4 mevsim rahatlıkla kullanabileceğiniz Dior Sauvage parfümü etrafınızdaki kişiler tarafından da tam not almaya aday !

Kadınların en sevdiği erkek kokusu hangisidir ?

Kadınlar çekici ve etkileyici kokulardan her zaman çok hoşlanır. Bu noktada içerisinde ‘misk’ bulunan parfümler kadınların en sevdiği parfümlerdir. Bu noktada satın alacağınız parfümü incelerken mutlaka içerisinde bulunan esansları da inceleyiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz