ciceklerden parfum nasil yapilir yorumlari

Çiçeklerden Parfüm Nasıl Yapılır Sorusu son zamanlarda internette aranan en çok sorular arasına girdi. Evde basit malzemelerle aslında mümkündür. Çiçeklerden parfüm yapmak eskiden beri insanların kullandığı bir yöntemdir. Parfüm yapımında kullanılan malzemeler aslında çok basit ve temel malzemelerdir. İyi parfüm yapmak için mühim olan en önemli unsurlar aşağıdaki gibidir:

  • Yüksek kaliteli bitkisel yağ esansı kullanımı,
  • Yüksek kaliteli saf alkol kullanımı,
  • Yüksek kaliteli bağlayıcı veya açıcı malzeme kullanımı.

Parfüm yapımında kullanılan malzemeler ne kadar saf ve yüksek kalitede olursa ortaya çıkan parfüm de bir o kadar yüksek kalitede olacaktır. Diğer yandan piyasada yıllardır bilinen parfüm firmalarının ürettiği özel parfümlerin evde yapılması mümkün değildir. Zira bu parfümleri üretmek hem çok ciddi araştırmalar hem de onlarca farklı esansın ideal bilişimini bulmak çabasını gerektirir. Bu tip parfümlerin üretimi bir sanattır.

Evde yapılacak parfümler ise daha basit şekilde yapılan ancak hoş kokusu ile severek kullanacağınız parfümlerdir. Bu parfümler doğal ürünlerden yapıldığı için güvenle kullanılabilir. Hatta küçük hoş şişeler içerisine dolduracağınız ev yapımı parfümleri sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz.

ciceklerden parfum nasil yapilir yorum

Parfüm Yaparken Hangi Çiçekler Kullanılır?

Parfüm yapmak için kullanılabilecek çiçekler genellikle parfüm endüstrisinde sıklıkla karşımıza çıkar. Parfüm yapımı için en çok kullanılan

  • Gül yağı ve esansı,
  • Lavanta yağı ve esansı,
  • Vanilya esansı,
  • Greyfurt ve portakal esansı,
  • Orkide esansı,
  • Badem yağı ve esansı.

Çiçeklerden Parfüm Nasıl Yapılır Sorunu araştıran insanlar peki kendi parfümünü pandemi döneminde yapmaya başladı mı ? Parfüm yapımında firmaların çiçek yağları ve esansları kullanırlar. Ancak bu esansların evde elde edilmesi imkansızdır. Örneğin 1 kg lavanta yağı çıkarmak için yaklaşık 5 ton lavanta yaprağı kullanılır. Diğer yandan bu sebeple çiçek esansları çok da pahalıdır.

Ancak evde kolay yolla daha az miktarda çiçek kullanarak bitki esansları sınırlı da olsa çıkarılabilir ve daha hafif ev yapımı parfümler üretilebilir. Bunun için kullanılan temel malzeme alkol ve sudur.

Ayrıca sahte parfüm nasıl anlaşılır? Bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Taze Çiçeklerden Parfüm Nasıl Yapılır?

Taze toplanmış çiçekleri parfüm yapmak üzere kullanmak için kullanılacak temel malzemeler şunlardır:

  • Çiçek yaprağı,
  • Çiçek yağı veya esansı,
  • Saf etil alkol,
  • Saf su.

Çiçeklerden parfüm yaparken bir şişeye yaprakları ve alkol konup en az 1 gün bekletilir. Daha sonra esansı çıkan yaprakların olduğu şişeye çiçek yapı esansı ve saf su eklenerek yine 1 hafta boyunca dinlendirmeye bırakılır. Bu işlem sonucunda şişedeki karışım temiz bir tülbentten süzülerek temiz bir şişeye doldurulur ve ağzı kapatılır.

Çiçekler Parfüm Yapmak İçin Nasıl İşlenir?

Parfüm yapımında kullanmak için işlemden geçirmek için kullanılacak ana malzeme saf alkoldür. Parfüm yaparken öncellikle taze çiçek yaprakları seçmek ve bunları vakit geçirmeden işlemek gerekir.

Taze çiçek yaprakları alkolle reaksiyona uğradıklarında içlerinde yer alan yağları ayrışır. İşte çiçeğin asıl kokusunu veren esans bu yapın içinde saklıdır. Profesyonel parfüm firmaları bu ayrıştırmayı reaktör adı verilen büyük tanklarda yaparlar. Bu reaktörler çiçeklerin içindeki yağı basınç ve alkol buharı ile ayrıştırır. Geriye ise sadece çiçek yapraklarının posası kalır. Çiçek yapı içindeki esansın kalitesi ve yoğunluğu içerisindeki nem ve su oranının düşüklüğüne bağlıdır.

Parfümde Kullanılan Çiçekler Nasıl Seçilir?

Parfüm yapımında kullanmak üzere seçilen çiçekler genellikle ilkbahar aylarında toplanır. Bitkilerin çiçeklendiği ilk bahar aylarında çiçek yaprakları hızla büyümeye ve güçlenmeye başlar. Parfüm üreticileri çiçekleri özellikle mayıs aylarında yaprakların en ideal büyüklüğe ulaştığı zaman toplar. Bu zamanlama çok önemlidir çünkü çiçekler büyüdükten hemen sonra hızla kurumaya ve su kaybetmeye başlar.

Diğer yandan bazı üreticiler çiçek yapraklarını kuruttuktan sonra da çiçek yağı ve esansı elde etmektedir ancak bu işlem çok daha zor ve zahmetli bir iştir.

ciceklerden parfum nasil yapilir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz