Creed Viking Yorumlari

Creed markası bildiğiniz üzere oldukça klas ve etik bir parfüm şirketi.Creed Viking Özel hanedanlara ve kraliyet ailelerine yaptıkları parfümlere meşhur olan markanın 2017 yılında çıkarmış olduğu Viking parfümü de adından da anlaşılacağı üzere bir erkek parfümü.

Zannediyorum marka bu ismi oluştururken güçlü bir erkek modeli düşünmüş olabilir. İsmini ilk duyduğumda bana değişik gelmişti. Ama aynı zamanda orijinal. Güçlü ve kendinden emin bir erkeği betimlemesini istedikleri parfümün adını herkes Viking olarak seçmezdi, herhalde.

Parfümün arkasındaki burun Olivier Creed. Yani Creed ailesinin ham bir üyesi. Tıpkı Tom Ford gibi çoğu parfümlerini kendileri tasarlıyor, zaten. Aslında ben bu olayı fazlasıyla seviyorum. Kendi şirketinizi sizden daha iyi kimse bilemez. Misyonunuz ve vizyonunuz ne kadar belli olsa da kimse sizin kadar hakim olamaz. Haliyle bu doğrultuda kendi tasarımlarınızı oluşturmanız bence oldukça cesur ve yerinde bir hamle.

Creed Viking Parfum Yorumlari

Creed Viking Formulü

Resmi site, Viking’in denizci bir erkek için yaratıldığını söylüyor. Az önce de belirttiğim gibi Viking ruhuna sahip bir erkeğin koku ile birleşmiş hali. Cesur bir koku, orası tartışılmaz. Peki, her erkek kullanabilir mi? İşte burası tartışılır. Neticesinde markanın adı: Creed. Özel bir şirket, özel bir koku.

Creed Viking’in üst notalarında pembe biber, bergamot ve Sicilya limonu; orta notalarda yine pembe biber, Bulgar gülü ve baharatlı nane; son olarak alt notalarda ise sandal ağacı, vetiver, Hint paçuli ve lavanta bulunuyor. Genel olarak notaları incelediğinizde de parfümün özel olduğunu anlıyorsunuz.

Kullanıcıların oyları ile de en çok hissedilen pembe biber olmuş. E zaten hem üst hem orta notada bulunduğu için bu gayet normal. Ama tabii bu pembe biber yoğunluğu parfümü sıkıcı bir hale getiriyor mu? Önemli nokta orası. Geri kalan notalarda ferahlık seziyorum açıkçası. Çiçeklerin çok az olması pembe biber yoğunluğunun yanında gayet dengeli gibi duruyor. Baharatlı nane de tam yerinde.

Viking’in açılışı için Aventus’a benziyor diyebiliriz. Ancak tamamen değil tabii ki. Aventus gibi ferah bir açılış ile karşılıyor bizi parfüm. Bergamot ve limon burada yoğun hissedilenler arasında ve ardından baharatlı nane de eşlik ediyor. Bu yönüyle de oldukça erkeksi yani maskülen bir parfüm.

Parfüm biraz oturdukça pembe biber kendini hissettirmeye ve yoğunlaşmaya başlıyor. Yukarıda belirttiğim gibi kullanıcılar ne çok pembe biber hissetmiş fakat bu kişiden kişiye göre de değişebilen bir olgu aslında.

Kapanışında ise parfüm lavantayı biraz öne çıkarırken yine pembe biber ve naneyi bünyesinde barındırıyor. Genel olarak naneli yapısını hiç kaybetmediği için zaten ferah bir parfüm olarak geçiyor. Erkek parfüm önerisi olarak da net verilebilecek bir parfüm. Çünkü asla unisex değil; sert ve maskülen.

Creed Viking Tanıtımı

Resmi sitede beklediğim gibi bir tanıtım ile karşılaşmadım açıkçası ve bu beni biraz şaşırttı. Aventus ile 250. yılını kutlayan marka bundan sonraki çok sevilen parfümü Viking’in tanıtımını biraz geride bırakmış. Bunun sebebi muhtemelen insanların markaya olan düşkünlüğünü biliyor olması. Her koşulda parfümüne ve ismine güveniyor yani.

 “Viking, tahıllara karşı giden modern insan için korkusuz, sınırsız keşif ruhunu şişiren ateşli bir erkek kokusu,” diyor, resmi sitede. Ve ben de bu tanıma kesinlikle katılıyorum.

Creed Viking EDP

Parfüm zaten EDP formunda üretiliyor. Yani yoğun bir yapısı var. Günlük kullanıma uygun olduğunu bu yönü itibari ile pek düşünmüyorum. Daha çok beyaz gömlek havası var. Yani işe giderken, resmi bir ortamda, davette veya özel günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ferah bir parfüm olmasından dolayı da İlkbahar – Yaz aylarında kullanımı daha doğru olur. Bunun dışında yaş sınırını vermeme gerek var mi bilemiyorum ama 25 – 50 için gayet uygun bir parfüm.

Creed Viking Parfum Yorumlari

Creed parfüm hangi ülkenin ?

Creed markası Dünyanın önde gelen kozmetik markalarından biridir. Niş kategorisinde olan Creed parfümleri İngiltere de üretilmektedir. Aynı zamanda Creed niş parfümleri İngiliz kraliyet ailesinin resmi parfümcüsüdür.

Creed Aventus nasıl bir parfüm ?

Creed markası Dünyanın önde gelen parfümlerini üretmektedir. Bu noktada Creed Aventus Creed markasının en pahalı parfümüdür. 4 mevsime uyum sağlayan Creed Aventus parfümü özellikle yaz aylarında ilk tecihiniz olması gereken parfümlerden biridir.

Creed Aventus unisex bir parfüm mü ?

Creed Aventus parfümü Erwin Creed ve Olivier Creed tarafından tasarımı yapılmıştır. Creed markasının en iyi erkek parfümü sıralamasında ilk sırada yer almaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz