Diesel Only The Brave Yorumlari

Diesel Only The Brave , “For successful living.” (“Başarılı yaşamak için…”) sloganı ile 1978’de kurulmuş İtalyan tasarımcı giyim markasıdır. Şirket Renzo Rosso tarafından kurulmuş olup başlarda elbise ve aksesuar alanlarında faaliyet gösterirken daha sonra çeşitli sektörlerde özellikle parfüm alanında oldukça başarılı işlere imza atmıştır. Diesel markasının özellikle erkek parfümleri noktasında en güzel imzalarından bir tanesi Diesel Only The Brave Edt’dir.

Diesel Only The Brave Parfum Yorumlari

Diesel Only The Brave Edt Tanıtımı

2009’da piyasaya çıkan Diesel Only The Brave Edt, tasarımı ile oldukça ilgi çeken parfümlerden bir tanesi. Yumruk yapılmış bir el şeklindeki şişesi dikkat çekiyor. Hem alaycı bir üslupla yapılan hem de maskülen gücü temsil eden bu tasarımın rengi metalik petrol mavisi gibi göz alan etkileyici bir renk. Bu tasarım bir heykel formunda tasarlanarak kullanıcının kendini bir kahraman gibi hissetmesinin hedeflendiğinin önemli bir göstergesi.

Diesel Only The Brave Edt Koku Notaları ve Aroması

Diesel Only The Brave’in koku notalarından bahsedecek olursak güzel bir harman ile karşı karşıya olduğumuzu söylemekle başlayabiliriz. Üst notalarda Primafiore limonu, mandalina, kişniş yaprakları bulunuyor. Orta notalarda menekşe yaprakları, siyah gül, laden ağacı, lavanta ve biberiye yer alırken dip notalarda amber, deri akordu ve sedir bulunuyor. 15-20 cm uzaktan ve özellikle omuz başlarına ve saç uçlarına sıkıldığı takdirde muazzam fark edilirlik yakalayabilen maskülen bir koku. Kokumuza sıcak, tatlı bir turunçgil temsilcisi demek yanlış olmayacaktır.

Açılışında turunçgil olması bu tatlılığın en büyük sebeplerinden bir tanesi. Ardından gelen baharatlar ve odunsu notalar da tatlılığı yok etmiyor, yalnızca daha ağır bir hava katarak tatlımsı yapıyı dengeliyor ki bu da parfümü etkileyici kılan unsurlardan bir tanesi. İçerisindeki amber notası bile bilindiğinin aksine yoğun buruk bir tatta değil tatlımsı bi atmosferde kendine yer bulmuş.Özetleyecek olursak parfüm tatlımsı baharatlar ile desteklenen turunçgil havası, çiçeksi tatlar ve tatlımsı odun ile kendi içerisinde güzel bir denge kuruyor.

Çok karakteristik, kesinlikle fark edilebilecek ve bir kere alındıktan sonra tanınacak bir koku. Böyle olması da parfümü çok daha fazla insanın en sevdiği parfüm yapıyor çünkü belli bir koku ile tanınmak, karakteristik kokuları taşımak hemen hemen herkesin sevebileceği bir deneyim.

Diesel Only The Brave Edt İncelemesi

Diesel Only The Brave, benim kesinlikle erkek parfümü önerileri listelerinde görmek istediğim türden bir parfüm. Ne çok tatlı ne de çok odunsu. Oldukça maskülen bir formu var fakat sert de değil. Uzun vadeli parfüm kullanmak isteyenler için tam vazgeçilmez bir koku. Genelinde tatlımsı bir atmosfer hâkim. Yoğunlukla sonbahar kış kokusu diyebiliriz fakat yaz akşamları için de zaman zaman uygun olabilir. Kalıcılık performansı oldukça başarılı, yaklaşık 10-12 saat kadar.

Fark edilebilirlik ve kalıcılık performansı iddialı tasarımının altında kalmıyor. Yaş aralığı 26-27’lere çıkabilir fakat daha üst yaşlarda muhtemelen absürt duracaktır. 45, 75, 125 ve 200 ml’lik şişeleri mevcut.  125 ml’lik versiyonunu 300-400 TL bandında bulmak mümkün. Tasarımına, performansındaki başarısına ve bıraktığı etkiye bakılırsa fiyat bandını çok da hak etmiyor denilemez Diesel Only The Brave için. Edt formunda olmasına rağmen kalıcılıktaki başarısı Only The Brave’i rakiplerinin önüne geçirmekte önemli bir rol oynuyor. Diesel Only The Brave Edt, birçok erkeğin bir kez denedikten sonra dolabından eksik etmek istemeyeceği türden bir parfüm.

Diesel Only The Brave Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz