Dolce Gabbana The One Yorumlari

Dolce Gabbana The One İtalyan modacılar Domenico Dolce ve Stefano Gabbana tarafından Milano’da kurulan moda evi Dolce&Gabbana, 1985’ten bu yana giyim, ayakkabı, çanta, güneş gözlüğü, saat ve parfüm kategorilerinde oldukça kaliteli ve pahalı ürünler üretiyor. Dolce Gabbana’nın bugün adını özellikle duyurduğu bir alan ise parfümler. 

Erkek parfümleri dendiği zaman akla gelen markalar arasında kendine mutlaka bir yer edinen ve özellikle Holywood’da isim yapmış bir marka olan Dolce Gabbana, Dünyanın En Pahalı 10 Markası listesine ilk sıralardan giriyor. Dolce Gabbana’nın tasarımları çok renkli ve desenli olup “haute hippilik” olarak tanımlanan bir tasarım kullanıyor. Bu yazıda Dolce Gabbana’nın çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan The One erkek parfümünü inceleyeceğiz.

Dolce Gabbana The One Parfum Yorumlari

Dolce Gabbana The One Edt Tanıtımı

Dolce Gabbana The One, marka kurucularından olan Stefano Gabbana’nın fikir babalığı yaptığı bir parfüm. 2006 yılında The One parfümünün kadın versiyonu piyasaya sunulup oldukça büyük ilgi ile karşılaşınca, kadın versiyonundan 2 sene sonra 2008 yılında da The One For Men adı ile erkek versiyonu piyasaya sunuluyor. Baharatlı bir koku olarak tanımladığı The One For Men hakkında Stefano Gabbana, diğer parfümlerinden daha sıcak bir yapısı olduğunu ve daha önce The One gibi bir parfüme sahip olmadıklarını söylüyor.

Dolce Gabbana The One Edt Koku Tonları ve Aroması

Dolce Gabbana The One baharatlı, oryantal bir kokuya sahip. Parfümü sıktıktan sonraki birkaç dakikalık süreçte yoğun bir turunçgil havası estiriyor. Geçen zamanla doğru orantılı olarak turunçgil yerini biraz daha tatlı meyvelere ve baharatlara bırakıyor. Parfümün insanı büyüleyen o güzel hissi saatler içerisinde yerini daha bayağı kokulara bırakıyor dolayısıyla zamanla doğru orantılı azalan bir büyüsü var demek yanlış olmayacaktır. The One For Men’in üst notalarında greyfurt, kişniş ve fesleğen bulunurken orta notalarında zencefil, portakal çiçeği, kakule ve alt notalarında ise amber, sedir ağacı ve tütün bulunuyor. Parfümün sahip olduğu notaları direkt yansıtıyor olduğunu söylemek mümkün.

Dolce Gabbana The One Edt İncelemesi

Dolce Gabbana The One For Men her ne kadar içeriğine bakıldığında maskülen ve kuru bir koku gibi görünse deaslında tam tersine akışkan ve yumuşak bir tarza sahip. Olumsuz tarafı da yok değil açıkçası. Parfüm ilk sıkıldığında gerçekten insanı büyüleyen bir atmosfer yaratsa da yaklaşık yarım saatlik kısa bir süre içerisinde yarattığı ilk etkiyi devam ettirebilmek bir yana olsun yanından bile geçmez hale geliyor.

Yavaş yavaş tatlılaşan koku artık ilk baştaki gibi etkileyici olmaktan çıkıp yoran ve bunaltan bir yapı haline bürünüyor. Parfümün uygun yaş grubu ortalama 24-30 iken mevsim olarak kış mevsimine uygun demek daha doğru olur. Kalıcılığı ortalama bir seviyenin üzerinde fakat fark edilirliği başta mükemmel derecesinde iken zamanla oldukça hızlı bir şekilde azalıyor. Dolce Gabbana The One For Men ile ilgili en olumlu yorum sanıyorum günlük kullanıma uygunluğu olur. Canlı, popüler ve günlük kullanıma oldukça uygun bir koku gerçekten.

Yaz mevsiminde kullanıldığı takdirde ciddi bir boğma seviyesine ulaşabileceğini düşünüyorum. Her ne kadar kalıcılığı tenden tene değişiyor olsa da ortalama 10 saatlik kalıcılık seviyesi ile iyi bir performans gösterdiğini söylemek de yanlış olmaz. Koku güzelliği oldukça değişken olup erkeklerin üzerinde kadınlar tarafından oldukça beğenilen ve bugün erkek parfümü önerisi dendiğinde akla ilk gelecek isimlerden bir tanesi. Güzel, yumuşak, sade bir koku fakat çok büyük beklentilerle alındığı takdirde hüsrana da uğratabileceğini söylemek gerekir.

Dolce Gabbana The One Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz