edp parfum ne demek inceleme

EDP Parfüm Nedir ? Eau De Parfum kavramının anlamı parfüm çeşitleri içerisinde en yoğun parfüm esansına sahip parfüm olmasından gelir. Parfüm firmaları tarafından üretilen parfümler genellikle üç sınıfa ayrılır. Bunlar:

  • Eau De Parfum, esans oranı en yüksek olan parfüm türüdür. Son derce güçlü kokusu ve uzun süren etkisi vardır. EDP parfüm genellikle özel zamanlarda ve gece kullanımı için daha uygundur.
  • Eau De Toilette, EDP parfüme göre daha az esans içerir. Günlük kullanım için daha uygundur.
  • Eau De Cologne ise en hafif esansa sahip parfüm türüdür. Genellikle günlük veya sık sık kullanmak üzere uygundur.

EDP parfüm parfüm üreticileri tarafından en yüksek fiyatla satılan parfüm türüdür. Bunun sebebi içerisindeki esans oranının yüksek olması ve dolayısıyla maliyetinin de yüksek olmasıdır.

edp parfum ne demek yorum

EDP Parfüm Özelliği Nedir?

Eau De Parfum olarak satılan parfümlerin en önemli özelliği parfüm firmalarının imzası niyetliğindeki parfümler olmasıdır. EDP parfümler en yüksek oranda bitkisel yağ ve esans içerirler ve dolayısıyla kokuları diğer parfüm türlerine göre daha güçlüdür.

Bunun bir dezavantajı veya riski ise parfümle ilgili şayet varsa tüm hataların veya sert kokuların EDP parfümlerde en güçlü şekilde hissedilecek olmasıdır. Bu sebeple EDP parfümler genellikle hata kabul etmeyen ve imalatı çok özen isteyen parfümlerdir.

EDP parfümler sadece yoğun esanslı parfümler değil aynı zamanda parfüm esanslarının mükemmel şekilde dengelendiği ve kullanıcıya en yoğun ve saf haliyle hissettirildiği parfümlerdir. EDP parfümlerin kalıcı etkisi genellikle yüksek kalite parfümlerde 8 saatin üzerindedir. Parfümün en alt noktası adı verilen bu uzun süren kalıcı koku aynı zamanda parfüm süren kişinin cildi ile temas edip en uzun süre kalan parfüm kısmıdır. Bu sebeple EDP parfümlerin dermatolojik açıdan uygun ve sağlık olması diğer parfüm türlerine göre çok daha önem taşır.

Çiçeklerden parfüm nasıl yapılır? Ayrıntılarını da yazımızdan inceleyebilirsiniz.

EDP Parfüm Nasıl Üretilir?

Eau De Parfumlerin üretimleri aşağıdaki aşamalardan geçilerek tamamlanır:

  • EDP parfüm üretiminde ilk aşama esans elde etme aşamasıdır. Bu aşamada çiçek yağı esansları en saf hallerine ulaşıncaya kadar rafine edilir.
  • Saflaştırma aşamasında parfüm içerisinde kullanılan alkol, su ve kan ürünlerin saflaştırması gerçekleştirilir. Parfüme giren malzemeler mümkün olan en yüksek saflıkta olmalıdır.
  • Harmanlama aşamasında parfüm esansları alkol ve su gibi maddeler ile karışır. Bu aşamada yapılan karışım formüllerini parfüm firmaları titizlikle saklar ve gizli tutar.
  • Dinlendirme aşamasında yapılan karışım belli ısı ve ışık ortamında dinlendirilir.
  • Şişeleme aşaması parfüm üretiminin son aşamasıdır.

EDP ParfümNasıl Kullanılır?

Eau De Parfumlerin kullanım şekli itibariyle günlük sürekli tazelenen parfümlerden farklıdır. EDP parfümler genellikle akşam dışarı çıkmadan bir defa sürülür. Ayrıca çok fazla kullanılması doğru değildir. Sadece boyun, şakak ve bilek noktalarına az miktarda kullanılması yeterlidir.

EDP parfümlerin başka parfümlerle asla karıştırılmaması ve mutlaka temiz ve kuru bir cilde uygulanması gerekir. Bu parfümler normal vücut teri ile karışmaya dayanıklı olsa da terli bir cilde uygulanması doğru olmaz.

EDP Parfüm Neden Pahalıdır?

Eau De Parfumlerin diğer parfümlerden daha yüksek fiyatla satılmasının nedeni bu parfümlerde kullanılan bitkisel yağ ve esans oranının yüksek olmasıdır. EDP parfümlerin esans oranı Eau De Toilette tipi parfümlere kıyasla %30 oranında daha fazladır. Parfümlerin ana maliyet unsuru içerisinde bulunan saf esanslar olduğu için EDP tipi parfümlerin de üretim maliyeti yüksektir. Diğer yandan EDP tipi parfümlerin kullanım süresi diğer parfümlere göre daha uzundur.

edp parfum ne demek yorum

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz