Erkek parfümleri

Erkek Parfümleri Nasıl Kullanılır?

Erkek parfümlerinin kullanımı konusunda; parfümün sıkılması gereken bölgeler, uygulama şekli, nasıl bir parfüm tercih edilmesi gerektiği gibi birçok detay bulunmaktadır. Erkek parfümleri seçilirken ten salgısına göre tercih yapılmalıdır. Koku partiküllerinin havada kalma süreleri farklı olduğu için parfümü havaya sıkıp içerisinden geçmek doğru değildir. Doğrudan vücutta parfüm sıkılması gereken bölgelere sıkılmalıdır. Erkeklerde kol üzeri, şah damarının üzeri gibi bölgelere sürülebilmektedir. Banyo yaptıktan sonra parfüm sıkıldığında; sıkılan parfüm daha uzun ömürlü olmaktadır.

erkek parfumleri yorum

Erkek Parfümlerinin Kullanımı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Erkek parfümü kullanımında dikkat edilecek noktalar aşağıda verilmiştir:

  • Parfümü üzerine boşaltmak, bütün vücuduna sıkmak gibi bir hata yapılmamalıdır.
  • Özellikle boyna, göğüs kısmına ve enseye parfüm sıkılmalıdır. Saç kökleri parfümün kalıcılığını arttıracağı için bu bölgeye parfüm sıkmaya özen gösterilmelidir.
  • Parfümün kokusunun daha kalıcı olabilmesi için kıyafetlere ve cep mendiline sıkılmalıdır.
  • Eller eğer çok kuru ise arka kısmına ve çok nemli olması durumunda avuç içine parfüm sıkılmaması gerekmektedir. Aksesuar takarken de bileklere parfüm sıkılmamalıdır.
  • Her terlendiğinde parfüm sıkılmamalıdır. Bu daha da kötü kokulmasına neden olmaktadır.
  • Yaz aylarında turunçgil notalar barındıran parfümler tercih edilmelidir.
  • Şort giyilmesi durumunda; dizlerin arkasına parfüm sıkılmalıdır.

Erkek Parfümleri Nasıl Kalıcı Hale Getirilir?

Erkek parfümlerinin kalıcı olabilmesi için dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Parfümlerin kalıcılıkları esans oranlarına göre farklılık gösterdiği için EDP parfümlerin kullanılması sonucunda daha kalıcı bir sonuç elde edilmektedir.
  • Erkek parfümlerinin içerisindeki esans ve yağların bozulma ihtimali olduğu için direkt güneş ışığı almaları engellenmelidir.
  • Kuru cilt parfümü kabul etmediği için parfüm sıkılacak olan vücudun nemli olması gerekmektedir.
  • Vazelin ile parfümlerin daha kalıcı olması sağlanabilmektedir.
  • Parfümlerden tam verim alabilmek için doğru uygulama yapılması gerekmektedir. Bunun için de bileklere parfüm sıktıktan sonra bileklerin birbirine sürtülmesi gibi yanlış uygulamalar yapılmamalıdır.

Erkek Parfümleri Hangi Bölgelere Sıkılmalıdır?

Erkeklerin parfümlerini sıkmaları gereken yerler; boyun bölgesi ve omuzlardır. Bu bölgelere sıktıktan sonra bilek ve göğüs bölümlerine de parfüm sıkabilmektedirler. Bu bölgelere göre parfüm kullanıldığında daha kalıcı bir koku elde edebilmek mümkün olmaktadır.

Cilt Tipine Göre Parfüm Nasıl Tercih Edilmelidir?

Cilt tipine uygun parfüm seçimi, parfümün kısa süre içerisinde uçup gitmemesi için oldukça önemlidir. Çünkü normal şartlarda kalıcı olan bir parfümü cilt tipine uygun olmayan biri kullandığında, parfüm oldukça kısa süre içerisinde uçup gitmektedir. Ten uyumunun yakalandığı bir parfüm tercih edilmelidir. Vücut yağ birikimi ve ten rengine dikkat edilerek parfüm belirlenmelidir. Parfümün tendeki karışımına dikkat edilmelidir. Parfüm almadan önce birkaç kere tende parfümün incelemesi yapılmalıdır. Erkek parfümlerini sıktıktan sonra bir süre beklenmeli ve kokular buna göre değerlendirilmelidir.

erkek parfumleri yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz