Evde Parfum Nasil Yapilir Yorumlari

Evde Parfüm Nasıl Yapılır , birkaç temel malzeme ile mümkündür. Saf su, esans, yağ, alkol, gliserin gibi eczanelerden ve kozmetik satış yerlerinden kolaylıkla elde edilebilen bu malzemeler ile doğru ölçüleri kullanarak kolaylıkla evde parfüm yapılabilmektedir.

Evde Parfüm Nasıl Yapılır

Evde Yaseminden Parfüm Nasıl Yapılır?

Evde parfüm yapımı seçenekleri arasında yasemin parfümü en kolay ve uygun maliyetler ile yapılabilen parfümlerden biridir. Hoş kokusu ve kolay yapımı ile evde yapılan en popüler parfümler arasında yer almaktadır. Yasemin ve diğer parfümleri yaparken en dikkat edilmesi gereken ölçülerin kaçırılmaması ve düzgün muhafaza edilmesidir.Evde Parfüm Nasıl Yapılır Evde yaseminden parfüm yapımı için kullanılan malzemeler şunlardır:

  • Cam şişe (Koyu renkli olması tercih sebebidir.)
  • 2 yemek kaşığı votka veya yüksek dereceli saf alkol
  • 1 çorba kaşığı portakal çiçeği suyu veya eczanelerden elde edilebilen steril su (Musluk suyu kullanılmamalıdır.)
  • 30 damla yasemin yağı
  • 5 damla vanilya yağı
  • 5 damla lavanta yağı

Evde Parfüm Nasıl Yapılır ? İlk olarak cam şişeye alkol veya votka ile birlikte yasemin, vanilya ve lavanta yağları belirtilen miktarlarda karıştırılmalıdır. Bu karışımın sonucunda uçucu bir yağ elde edilecektir. İkinci adım için uçucu yağ karışımının 2 gün bekletilmesi gerekmektedir. Bekleyen karışıma steril su veya portakal çiçeği suyu ilave edilmeli ve hafifçe çalkalanmalıdır.

Parfümün tamamlanması için 4 hafta süre ile bu karışımın dinlendirilmesi gerekmektedir. Son aşamada tortu var ise karışım ince ve temiz bir bez ile süzülerek parfümü kullanacağınız sprey veya şişeye aktarabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

EDT parfüm ne demek, nerelerde kullanılır? Merak edilen bilgileri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Evde Lavantadan Parfüm Nasıl Yapılır?

Evde Parfüm Nasıl Yapılır ? Evde parfüm yapımlarında en çok popüler olan kokulardan biri de lavantadan parfümdür. Lavanta parfümleri kolay elde edilebilir malzeme ve kalıcı kokusu ile birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Lavantadan evde parfüm yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

  • Koyu renkli cam şişe
  • 50 ml votka veya yüksek dereceli alkol (Eczanelerden temin edilebilir.)
  • 10 damla sandal ağacı yağı
  • 3 damla gliserin
  • 5 damla bergamot yağı
  • 3 damla lavanta esansı

İlk olarak tüm malzemeler cam şişe içerisinde karıştırılmalıdır. Votka veya alkolün üzerine sırası ile yağ, gliserin ve esans katılarak dikkatli bir şekilde ve kıvam yakalayana karıştırılmalıdır. Karıştırma işleminden sonra cam şişe ışık almayan ve serin bir yerde 2 gün boyunca bekletilmelidir. Bekletilen parfüm sonradan kullanılacak şişeye aktarılarak kullanıma hazır hale gelmektedir.

Evde Nemlendiriciden Parfüm Yapımı

Evde Parfüm Nasıl Yapılır ? Evde parfüm yapımı için birçok farklı malzeme bir araya getirilerek değişik kokular elde edilebilmektedir. Vücut nemlendiricileri hem içerdikleri yağlar sebebiyle hem de yoğunluğu ile tene uyum sağlayan ve kalıcı bir seçenektir.

Vücut nemlendiricilerinden parfüm yapımında diğer parfümlerde olduğu gibi önemli olan ölçüyü tutturmaktır. 100 ml’lik vücut nemlendiricisinin içerisine beğenilen esans yağlarından en fazla 30 damla olacak şekilde eklenerek vücut losyonundan parfüm elde edilebilmektedir. Vücuda sürülen parfüm ile koku uzun süre kalıcı olacaktır ve vücut ısısı ile birleşen esans yağının kokusu belirginleşecektir. Bu karışımı katı parfüm gibi taşıyarak ihtiyaç anında kokunuzu tazeleyebilirsiniz.

Evde Vücut Spreyi Şeklinde Parfümü Yapımı

Evde parfüm yapımı farklı koku ve yağların belirli ölçülerde bir araya getirilmesi ile yapılmaktadır. Birçok çeşit esans ile farklı yoğunlukta ve kokularda parfümler elde edilmektedir. Vücut spreyi kullanımına uygun evde parfüm yapımı için 100 ml saf suya 30 damlayı geçmeyecek kadar birkaç damla esans yağı eklenmektedir. Böylece ağır parfümlere nazaran daha hafif kullanımlı vücut spreyi elde edilebilmektedir. Kullanmadan önce çalkalanmalı ve çıplak tene sıkıldıktan bir süre sonra kıyafetler giyilmelidir.

evde parfum nasil yapilir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz