Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo Yorumlari

Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo volkanik kayalardan ve derin okyanusun gücünden esinlenerek hazırlanan bir parfüm olduğu izlenimini ilk etapta fark ettiriyor. Çarpıcı duygulara hitap edilirken, anahtar notalar ön plana çıkarılıyor.

Yorumunda yer alan bu anahtar notalarda, cascolone, reçine tütsüsü esansları sizi karşılıyor. İlk kullanımda, Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo yaratıcısı Alberto Morillas’ın, deniz akorlarının ferahlatıcı aromaları ile reçine tütsüsü esansını harmanladığını görüyorsunuz.

Deniz kayaçlarının karanlık hissi ve derin kristal maviliğin yenileyici etkisi bu parfümün şişinde ölçülü şekilde harmanlanıyor. Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo tasarımının bu iki zıt konsepti birleştiren, çarpıcı yapısı ile ilgi çektiği söylenebilir. Aradığınız gizemli hissi ve gün boyu tazelik veren esans notalarını aynı anda yakalıyorsunuz.

Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo Parfum Yorumlari

Koku Notaları

2012 senesinde tasarlanan Essenza sonrasında 2015’te tasarlanan Di Gio Profumo parfüm severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu parfümde dikkat çeken nokta ise Calone kullanımının tercih edilmesi.

Parfümü ilk kez deneyimlediğimizde açılış, turunçgil esansı ile başlıyor. Çarpısı turunçgil kokusuna eşlik eden tuzlu bergamot ve limon kokuları ile etkili bir giriş yapılıyor. Kalp notasına geldiğimizde ise parfüme ismini kazandıran mistik ve mayhoş kavun kokusu hissediliyor. Bu mayhoş ve buruk kavun kokusuna, ozansu turunçgil esansı eşlik ediyor. Gün boyu kullanımların sonunda ise kalıcılığını yüksek oranda ön plana taşıyan, tütsü ve paçuli esanslarını hissediyorsunuz.

Kapanış kalp notasında yer alan kavun esansına göre bir tık aşağıda kalsa da yayılım açısından elde edilen başarı ve esansların yaratıcı şekilde harmanlanması, bu parfümü erkek parfüm önerileri arasına taşıyor.

Tasarımın Esinlendikleri

Profumo’nun yüksek oranda Klasik Aqua di Gio’dan temel alınarak tasarlandığını söyleyebilirim. Tepe notasında hissettiğimiz tuzlu bergamot ve kapanış notasında tütsü aroması, klasik seriden faklılık gösterse de notalarda klasik serinin dokularına yer veriliyor.

Bu seride Klasik Aqua Gio’nun ferah notalara ve deniz akorlarına daha fazla yer verilmiş bir örneğini görüyoruz. Karanlık şişe tasarımının içinde gizli olan esansın kayaç kokularının yanında denizin ve doğanın ferah öğelerine yer verdiğini görüyorsunuz.

Serinin bir önceki tasarımı Klasik Acqua Di Gio ve Aqua Pour Homme’u tercih eden erkeklerin, Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo tasarımında her iki parfümün birleşen öğelerini bulacaklarını söyleyebilirim. Parfüm yaratıcıları kalp notasında yer verdikleri mayhoş kavun esansı ile sucul ozonsu parfüm piyasasında etkili bir rekabete girmek istediklerinin izlenimi veriyorlar.

Kimler Tercih Edebilir?

Eğer deniz ve kayaç notalarını, mayhoş meyvelerin hoş esanslarını seviyorsanız, Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo, erkek parfümleri serileri içinde sizin için ideal bir seçenek olarak yer alıyor. Güçlü, sportif ve gizemli erkeğin stilini yansıtan esans içeriği ve şişe tasarımı ile başarılı bir eser olduğunu ifade edebilirim. Geçmiş serilerinden yapılan esinlenmeler ise parfümün performansını yüksek ölçüde etkilememiş.

Kalıcılığı ideal, Fark edilirliği tepe noktasında yer alan tuzlu turunçgil esansı ile yansıtılan ve kalp notasındaki kavun kokusu ardından normal düzeye gelen, ilkbahar ve yaz kullanımı için ideal bir parfüm. Gündelik ve spor kullanım aşamalarında seviyor ve tazelenmiş hissediyorsunuz.

Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz