Giorgio Armani Code Homme Yorumlari

Giorgio Armani Code Homme erkek parfümleri konusunda dünya çapında bir marka olduğunu ve hemen hemen herkesin erkek parfümleri ile ilgili konuştuğunda aklına gelecek ilk isim olduğunu biliyoruz. İlk olarak 2004 yılında piyasaya “Armani Black Code” olarak sürülen Armani Code ise bu bilindik bilgileri doğrular nitelikte.

Daha sonra isminden Black ibaresi çıkarılan Armani Code gerek kokusunun hafifliği gerekse bıraktığı ferah etki ile yalnızca erkeklerin değil koklayan, ten üzerinde kokusunu alan kadınların bile oldukça ilgisini çeken bir parfüm. Hatta kendisinin neredeyse aynısı denilebilecek bir benzeri Armani Code Femme de kadınlar için ideal kokulardan bir tanesi.

İçerisinde portakal, zambak, bal ve yasemin esansları kullanılan Armani Code Femme de en az Armani Black Code kadar ilgi gören kokulardan biri. Armani Code, ilk çıktığı zamandan beri en çok satanlar listesinin en üstlerinde kendine yer buluyor. Türkiye’de de azımsanamayacak kadar büyüklükte bir hayran kitlesi mevcut.

Giorgio Armani Code Homme Parfum Yorumlari

Giorgio Armani Code Homme Koku Tonları ve Aroma

Giorgio Armani Code’un üst notalarında bergamot ve limon, orta notalarında yıldız anason, zeytin çiçeği ve guaya ahşabı yer alırken dip notalarında ise deri, tütün ve tonka fasülyesi yer alıyor. Oldukça baştan çıkarıcı bir kokuya sahip olan Armani Code, kolayca unutulmayan ve oldukça belirleyici, fark edilebilir bir koku. Koku, ten seçen bir koku olması dolayısı ile herkesin üzerinde aynı koku tonuna dönüştüğünü söylemek çok mümkün değil. Biraz soğuk hava kokusu denilebilir. Özellikle kış aylarında gece kullanımı oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Biraz baharatlı bir koku olduğu için her ne kadar yaz aylarına da yakışıyor gibi görünse de kış mı yaz mı diye sorulunca rahatça kış demek geliyor insanın içinden. Armani Code, şüphesiz ki erkek parfümü önerileri denilince ilk akla gelenlerden.

Giorgio Armani Code Homme İnceleme

Giorgio Armani Code Homme’un kokusu oldukça yumuşak vehafif fakat muhteşem bir kalıcılık sağladığını söylemek zor. Yine de kalıcılığının kişinin teni ile oldukça büyük bir alakası olduğunu söylemek gerekir. Kokunun kesinlikle insanı rahatsız etmeyen, oldukça soft bir yapısı var. Parfümün kalıcılığı yaklaşık olarak 7 ile 11 saat arasında denilebilir. Kendini fark ettiren bir koku olduğu aşikar fakat çok uzun saatler boyu kendine ten üzerinde bir yer bulamayacağı da bir o kadar belli. Bir kol mesafesi kadar mesafeden kendini belli etmekle beraber kuvvetle muhtemel birkaç saat içerisinde fark edilebilirliği azalır. Orta yaştan ziyade genç kesimin daha çok sevebileceği enerjik bir koku. Armani Code, günlük kullanıma oldukça uygun.

Kendisi için özel bir yer ve özel bir zaman aramıyor. Parfüm türü EDT, koku tipi baharatlı, oryantal, turunçgil. 125ml için ortalama fiyat 500 denilebilir fakat 300-700 aralığında sıkça değişen bir fiyat skalasına sahip olduğunu söylemeliyim. Armani Code’un eski değerini yavaş yavaş kaybetmekte olduğunu söylemek de sanıyorum yanlış olmaz. Bu noktada çok sık kullanılması ve kullananların zaten halihazırda çok uzun zamandır kullanıyor olmaları bunda büyük bir etken. Armani Code, çok fazla beklentiye girmeden alındığında yüksek memnuniyet seviyelerine sebebiyet verebilecek nitelikte bir koku fakat çok büyük beklentileri karşılayabileceği noktasında şüphelerim var. Giorgio Armani Code Homme için Koku: 10/8 Kalıcılık: 10/7.5 Farkedilebilirlik: 10/8 olarak puanlamak yerinde olur diye düşünüyorum.

Giorgio Armani Code Homme Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz