Giorgio Armani Code Profumo Yorumlari

Giorgio Armani, Armani Code Profumo 1934’te doğmuş ve erkek giyim tasarımları ile dünya çapında üne kavuşmuş İtalyan bir moda tasarımcısıdır. Oldukça önemli yapımlarda pek çok Hollywood ünlüsüne tasarladığı kıyafetlerle uluslararası bilinirliğini kazandı. Bu yazıda en etkileyici erkek parfümleri dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Giorgio Armani Code Profumo’yu inceleyeceğiz.

Giorgio Armani Code Profumo Parfum Yorumlari

Giorgio Armani Code Profumo Tanıtımı

2016’da piyasaya çıkan Giorgio Armani Code Profumo, koku grubu olarak baharat grubunda yer alıyor.İlk olarak metalik detaylarıyla ilgi çeken, kahverengi, ince, uzun şişesinde bizi karşılıyor. Tasarımı incelendiğinde Giorgio Armani Code Profumo oldukça ağır, yoğun, soğuk bir kış akşamını andıran bir kokuymuş gibi izlenim veriyor fakat neredeyse tam tersi. Her ortama uygun, hemen hemen herkes tarafından sevilebilecek klasik bir koku.

Özellikle Giorgio Armani’nin tasarladığı diğer parfümleri kullanan ya da kokularına aşina olan insanlar için çok farklı, eşi benzeri olmayan bir koku gibi gelmeyecektir. Özellikle one million’a benzerliği daha önce one million kullanmış ve farklı bir tat arayan kullanıcılar için hayal kırıklığı olabilir zira bazı ince detaylar hariç gerçekten çok benzeyen iki kokudan bahsediyoruz.

Giorgio Armani Code Profumo Koku Notaları ve Aroması

Giorgio Armani Code Profumo’nun üst notalarında yeşil mandalina, elma, kakule; orta notalarında portakal çiçeği, lavanta, muskat ve alt notalarında ise tanka fasulyesi, kehribar ve deri bulunuyor. Açılışı oldukça güçlü ve tatlı bir koku. Tatlılık gözünüzü korkutmasın, yoğun ve bayıcı bir tatlılıktan bahsetmiyoruz. Etkileyici, hafif baharatlı bir pudra tatlılığından bahsediyoruz. Birkaç saat sonra ise tatlılık yerini koruyor fakat açılıştaki kadar yoğun değil. Maskülen bir parfüm, çok tatlı parfümleri sevmeyenlerin bile severek kullanabilecekleri bir koku.

Pudralı tatlı kokusunun parfümde genel olarak varlığını sürdürmeye devam etmesi, kokuyu biraz seçici bir koku haline getiriyor. Yani denemeden alınacak bir koku değil. Tatlılık oranının sevilip sevilmemesi tamamen kişinin kendi zevklerine kalıyor dolayısıyla herkes için uygun bir parfüm diyemeyiz fakat sevmeyen insan sayısının sevenlere oranla oldukça az olduğu aşikar. Giorgio Armani Code Profumo, hem tasarımı hem içeriği hem de fiyat performans oranındaki başarısı ile kesinlikle tercih edilecek, erkek parfümü önerileri listesinde mutlaka adının bulunması gerektiğini düşündüğüm bir parfüm.

Giorgio Armani Code Profumo İncelemesi

Giorgio Armani Code Profumo, kararında sıkıp dışarı çıkıldığında gerçekten dikkat çekecek ve gün boyu üzerinizde güzel bir etki bırakabilecek kokulardan bir tanesi. Fakat unutmadan söylemek gerekir ki tam bir dışarı parfümü. İç mekanlarda kullanıldığında çok boğucu, yoğun ve insanı bayan bir hal alabiliyor.

Genç bir parfüm, yaş aralığına 18-30 diyebilmek mümkün. Her mevsimde kullanılabilecek bir parfüm fakat kış mevsimine kesinlikle daha çok yakışıyor. Kalıcılığı oldukça başarılı, yaklaşık 10-12 saatlik bir kalıcılık süresi var. Bu süre parfümün oturduğu tene göre değişiklik sağlayıp artabiliyor ya da azalabiliyor fakat ortalama noktasında bile 10-12 saatlik bir performans kayda değer. Parfümün fark edilebilirliği özellikle sıktıktan sonraki ilk 1-2 saat içerisinde çok yüksek. 1-2 saatten sonra parfüm yavaş yavaş tene doğru daha çok yaklaşmaya başlıyor.

Yayılım noktasında Giorgio Armani Code Profumo 3-4 saatlik güzel bir performans gösteriyor. Fiyat noktasına gelecek olursak, 110 ml’lik Giorgio Armani Code Profumo’yu 300-500 TL bandında bulmak mümkün. Bu bandın aşağı taraflarında bir yerlerde bulunduğu takdirde gerçekten gönül rahatlığı ile para verilmeyi hak eden bir parfüm.

Giorgio Armani Code Profumo Parfum Yorumlari

Giorgio Armani Code Profumo nasıl bir koku ?

Giorgio Armani Code Profumo genç ve dinamik bir parfüm isteyenlerin kullanbileceği bir kokudur. 4 mevsime uygun olarak üretilmiş olan Giorgio Armani Code Profumo parfümü ayrıca hem gündüze hem de geceye uyum sağlamaktadır.

Giorgio Armani Black Code nasıl bir koku ?

Her ortama uyum sağlayan Giorgio Armani Black Code parfümü size her anda eşlik edecektir. Dikkat çekici olarak geçen bu parfümü sıktığınız andan itibaren etrafınızdaki herkes sizin kokunuzu merak edecektir.

Giorgio Armani Black Code içerisinde hangi notalar var ?

İçerisinde bulunan ferah notalar ile koku teninizde bir bütünlük yaratacaktır. İçerisinde bulunan siklamen, vadideki zambak, turuncu çiçek esansı ile özel bir koku yaratılmıştır. Özel tasarım şişesi ile de dikkatleri üzerine çekerek bir bütünlük sağlanmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz