Givenchy Absolutely Irresistible Yorumlari

Givenchy, giyim, aksesuar, parfüm ve kozmetik alanda hizmet veren bir Fransız markadır. 1952 yılında Paris’te kurulmuş olan şirket birçok alanda ününü korurken parfüm alanında belirli bir yer edinmiştir.

Givenchy’nin 2003 yılında piyasaya sürdüğü Very Irresistible – Türkçe adı ile Fazla Dayanılmaz – parfümü epey ses getirmişti. Bundan dolayı marka iki yıl sonra erkek versiyonunu da piyasaya sundu. O da oldukça başarılı olunca haliyle Givenchy bunlarla yetinmekle kalmadı; Irresistible ismiyle birçok parfüm çıkardı. Şu anda bu ismin farklı varyasyonları ile 27 civarında Irresistible serisi halinde Givenchy parfümü mevcut. Givenchy Absolutely Irresistible ise 2008 yılında piyasaya sürülmüş bir bayan parfümü.

Givenchy Absolutely Irresistible Parfum Yorumlari

Absolutely Irresistible Formulü

Parfüm çiçeksi oryantal familyasına ait. Çiçeksi dendiğinde dışarıdan yumuşak bir parfüm gibi gözükebilir fakat değil. Her ne kadar çiçeksi bir familyaya ait olsa da parfüm oldukça cezbedici ve baştan çıkarıcı olarak tanımlanıyor.

Üst notalarında mandalina, kırmızı meyveler herkesi şaşırtan kırmızı biber bulunuyor. Düşündüğünüzde “Kırmızıbiber ne alaka?” diyebilirsiniz. Ama az önce de bahsettiğim gibi çiçeksi bir sınıfa ait olmasına rağmen asla yumuşak bir kadın parfümü değil.

Orta notalarda yasemin, portakal çiçeği ve kediotu; son olarak at notada ise sedir, silhat ve kehribar bulunuyor. Karşımın geneline baktığınızda kırmızı biber dışında absürt duran bir tarafı yok. Hatta epey sadece ve yapaylıktan uzak kendi haline bir parfüm gibi görünüyor.

Yabancı bir sitedeki kullanıcıların oylamalarına göre parfümde en çok kırmızı meyveler ve şaşırtıcı derecede kırmızıbiber hissediliyormuş. Kırmızıbiber her ne kadar tatlımsı bir sebze olsa da neticesinde koku olarak biraz acımtırak gibi geliyor, insana. Ama parfümde hissedilen baharatlar ile bezenmiş çiçek. Ve bu baharatın aslından biberden kaynaklı olduğunu anlıyorsunuz.

Biber burada değişik bir tat veriyor parfüme. Fazla tatlı ama aynı zamanda sert, keskin ve sakin bir koku. Kullanıcılar da parfümü net bir şekilde tanımlayamıyor, zaten. Yapaylıktan çok uzak orjial bir parfüm.

Givenchy Absolutely Irresistible Tanıtım

Tanıtımından biraz bahsetmek istiyorum, bu parfümün. Ülkemizde bu kadar çok bilinmesinin ve sevilmesinin sebebi biraz Aşk-ı Memnu dizisi. Dizinin başrolü Beren Saat, Bihter olarak kullanıyor bu parfümü. Açıkçası bir insan bir parfüm kullanır ve ona bu kadar yakışabilir. Gerçekten tam bir Bihter parfümü. Ama bu sadece ülkemiz için bir tanıtım.

Dünya genelinde ve markada, parfümün tanıtımını Yüzüklerin Efendisi’nden tanıdığımız Liv Tyler yapıyor. Çok güzel ve dışarıdan güçlü duran güzel oyuncu oldukça cesur bir seçim yapmışa benziyor.

Şişe tasarımı ince, uzun, biraz kıvrımlı ve kırmızı. Evet, dışarıdan bakıldığında çok klasik bir görüntü. Ama parfümün içeriği ve notaları asla klasik değil. Göz kamaştırıcı tanıtımının yanında cazibeli bir koku ve tam olarak feminist. Kadınlar için yaratılmış bir ütopyanın giriş anahtarı niteliğinde.

Givenchy Absolutely Irresistible EDT 75 ml

Bayan parfümü önerisi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biriydi belki de Absolutely Irresistible. Sıra dışı formülü ve pahalı olmayan yapısı ile kadınların gözdesiydi. Fakat limitli üretim olduğu için günümüzde onu bulmak çok zor. Tester ürünler belki düşünebilir. En azından kokusu değişmiyor. Ama kalıcılığı ister istemez değişebiliyor.

Bugün olsa idi kesinlikle EDT ve 75 ml önerirdim. Çünkü biberli ve tatlımsı yapısı fazla yoğunu kaldırmaz. Yani bulursanız bile asla EDP form düşünmeyin. 75 ml olması ise orta boy ve kullanışlı olması.

Bunun dışında olgun kadınlar için üretim. Kesinlikle gençler için uygun değil. Yaz mevsiminde kullanmak ise bana yine pek uygun gelmiyor. Daha çok baharlık ve kışlık gibi.

Givenchy Absolutely Irresistible Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz