Givenchy Pi Yorumlari

Hubert de Givenchy, tam adı Count Hubert James Marcel Taffin de Givenchy olan ünlü Fransız moda tasarımcısı 1952’de kendi adı ile The House of Givenchy adlı markayı ve moda evini kurmuştur. Audrey Hepburn gibi dünyaca ünlü aktrislere kıyafetler tasarlamakla başlayan moda yolculuğu birçok kategoriye yayılarak devam ettirmiştir. Givenchy’nin adından söz ettirdiği kategorilerden bir tanesi de erkek parfümleri. Bu yazıda Givenchy markasının bilinirliğinin en güzel örneği olan kokulardan bir tanesini, Givenchy Pi’yi inceleyeceğiz.

Givenchy Pi Parfum Yorumlari

Givenchy Pi Edt Tanıtımı

Tasarımı ve üzerinde yer alan pi sayısı ile oldukça büyük ilgi gören Givenchy Pi, 1998’de piyasaya sürülmüş olup kısa zamanda çok sevilen ve sıkça kullanılan popüler parfümlerden bir tanesi haline geldi.  Özellikle geometrideki yamuk şekline benzer tasarımı ve üzerindeki matematiğin en bilinen sembollerinden bir tanesi olan pi sayısı ile oldukça çekici bir görünüm sunuyor. İlk çıktığı zamanlardan itibaren dünyanın en çok tercih edilen erkek parfümleri listesinden inmek bilmiyor. Bir kere kullanılınca senelerce vazgeçilmeyen unutulmaz parfümler listesinde yerini kolayca almış durumda. Tenden çok kıyafete sürmeyi tercih edebileceğiniz türden tam bir kış parfümü. Şekerli bir oryantal olmasına rağmen yoğunluktan, boğuculuktan ve bayağılıktan uzak. Odunsu oryantal kategorisinde kendine yer bulan Givenchy Pi’nin 30, 50 ve 100 ml Eau de Toilette formu mevcut. Aynı zamanda 100 ml after shave, 200 ml losyon, 150 ml deodorant ve 75 g deodorant stick olarak yan ürünleri de mevcut.

Givenchy Pi Edt Koku Notaları ve Aroması

Givenchy Pi’ninüst notalarında biberiye, mandalina, tarhun ve fesleğen yer alıyor. Orta notalarda portakal çiçeği esansı, sardunya, müge ve anason bulunurken alt notalarda hink baklası, badem, benzoin, vanilya, esmek şeker ve sedir yer alıyor. Aroma ortalama 5 ile 10 saat arasında kalıcılığını sürdürüyor. En az günlük kullanım kadar gece kullanımına da uygun bir koku. Piyasada kokunun birebir aynısı denilebilecek birçok örneği bulunuyor. Özellikle içerisinde bulundurduğu notaların oluşumundan kaynaklı bir şekilde benzerlerinin taklit, çalıntı, çakma olarak ortaya çıkması ve varlıklarının sürdürebilmeleri bir nebze de olsa kolay. Fakat Givenchy Pi’nin kalitesine erişemedikleri de yalnızca Givenchy Pi’yi kullananların değil kullanan insanlardan kokusunu bir kere alanların bile rahatlıkla söyleyebileceği bir gerçek. Başta mandalina ve tarhun ile baskın bir koku veren parfüm yaklaşık 20 dakikalık bir sürenin ardından orta notalarındaki tatlılığını sunmaya başlıyor.

Givenchy Pi Edt İncelemesi

Givenchy Pi, erkek parfümü önerileri başlığının altına rahatça yazabileceğim parfümlerden bir tanesi. Hem bıraktığı hassas etki ile hem de ateşli bir çekicilik sunması ile güzel bir denge ahengi yaratıyor. Oduncu, güçlü kokusu ile gerçekten güçlü bir parfüm. Piyasada ortalama 200 TL bandında bulmak mümkün. Fiyatını hak eden, kullanıcıyı oldukça memnun kılan ürünlerden bir tanesi. Özellikle vanilya aromasından hoşlananlar için birebir. Fark edilebilirliği oldukça yüksek bir parfüm, uzaktan geçenlerin bile gayet iyi alabileceği karakteristik bir yapıya sahip. Diğer mevsimlerden ziyade kış ve güz mevsimlerine çok daha uygun zira bu parfüm sıcak havalara iyi uyum sağlayabilecek bir kokuya sahip değil. Kalıcılığı da fiyatına göre oldukça başarılı, tenden ziyade kıyafete sıkıldığında kalıcılığını arttıran bir parfüm. Yaş aralığı ise 18-30 demek doğru olabilir. Daha üst yaşlardaki bireyler muhtemelen daha ağır, yoğun kokulardan hoşlanacaktır. İnceleme sonunda Givenchy Pi’nin bir şansı hak ettiğini rahatça söyleyebiliyoruz fakat yine de  çok fazla ağır, keskin kokuları sevenler için uygun olmayabileceğini hatırlatmakta fayda var.

Givenchy Pi Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz