Göze parfum kacarsa ne yapmali yorumlari

Kullanılan parfümün göze değmesi durumunda yapılması gereken öncelikle parfümü gözden mümkün olduğunca temizlemektir. Göze parfüm kaçarsa parfüm içindeki alkol başta olmak üzere keskin maddeler gözde doğal olarak yanmaya sebep olur. Ancak alkol çok uçucu bir maddedir. Diğer yandan göze çok yüksek miktarda ve uzun süre temas etmedikçe kalıcı bir zararı söz konusu değildir. Burada göze parfüm kaçmasının asıl riski özellikle düşük kalite ve sahte parfümlerde kullanılan kimyasal maddelerin göze temas etmesinden kaynaklanır.

goze parfum kacarsa ne yapilir yorum

Parfüm Göze Zarar Verir Mi?

Parfümün göze değmesi durumunda göze zarar verme ihtimali her zaman az da olsa söz konusudur. Özellikle gözün üzerinde bulunan saydam tabaka çok hassas ve dış etkenlerden etkilenen bir tabakadır. Bu tabanın yanıcı ve aşındırıcı maddelere maruz kalması kısa süreli veya uzun süreli hasarlara sebep olabilir.

Diğer yandan kaliteli orijinal parfümlerin içeriğinde bulunan maddeler hem dermotolojik olarak testlerden geçmekte hem de insan sağlığına zarar verecek maddeler bu parfümlerde kullanılmamaktadır. Bunun en önemli sebebi ise cilde sıkılan parfümün bir miktarının da cilt tarafından emilmesidir.

Sahte ve düşük kaliteli parfümlerde ise cilde zarar verebilen ve kansere varan hastalıklara sebebiyet verebilen bazı zararlı ve kontrolsüz kimyasallar bulunur. Bu sebeple bu tip parfümlerin gözle temas etmesi son derece zararlı olabilir.

For Her Parfum ne demek? Yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Parfüm Nasıl Doğru Kullanılır?

Parfümün en uygun şekilde kullanımı aynı zamanda parfüm kullanımından kaynaklanabilecek Göze Parfüm Kaçarsa istenmeyen birtakım sıkıntıların engellenmesi konusunda da önemlidir. Göze parfüm kaçarsa mutlaka bulaşan parfüm temizlenmelidir. Diğer yandan doğru parfüm kullanmak için de yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Göze Parfüm Kaçarsa Parfüm yüze doğrudan sıkılmamalıdır.
  • Parfüm boyuna ve şakaklara sıkılırken gözler kapatılmalıdır. Ayrıca sıkma bitince göz hemen açılmamalı ve sıkıldığı yerden biraz uzaklaşıp göz açılmalıdır. Çünkü parfüm partikülleri havada asılı kalmaya devam edebilir.
  • Yüze yakın parfüm sıkarken her zaman aşağı doğru sıkılmalıdır.
  • Parfüm el ve parmaklara mümkün olduğunca sürülmemelidir. Parfüm sürülen el ile daha sonra farkına varmadan göze temas edilmesi göze parfüm bulaşmasına sebep olabilir.
  • Parfüm her zaman az ve doğru miktarda sıkılmalı ve aşırıya kaçılmamalıdır.

Parfüm Göze Sıkılırsa Ne Yapmak Gerekir?

Göze Parfüm Kaçarsa yapılması gerekenler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Göze parfüm kaçtığı anda göz mutlaka uzun süre bol su ile yıkanmalıdır.
  • Şayet çok miktar parfüm göze kaçmışsa ve imkan varsa bir şırınga ile çekilecek saf su veya serum göze sıkılarak göz pınarı ve göz bebeği yıkanmalıdır.
  • Göze parfüm kaçtığında göz asla elle ovulmamalı veya silinmemelidir.
  • Parfüm kaçan göz temizlendikten sonra gözde yanma veya göze kaybı varsa hemen vakit kaybetmeden bir doktora başvurulmalıdır.
  • Özellikle küçük çocukların veya bebeklerin gözlerine parfüm kaçması durumunda göz hemen temiz bol suyla yıkanmalı ve vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
  • Sağlık kuruluşuna giderken doktorların inceleyebilmesi için söz konusu parfüm şişesi de mutlaka götürülmelidir.

Parfüm Göze Kaçarsa Doktora Gitmek Gerekir Mi?

Göze parfüm sıkılması durumunda doktora başvurmak gözün etkilenmesine ve hasarın durumuna bağlıdır. Diğer yandan özellikle risk gurubundaki çocuklarda göze parfüm kaçarsa her zaman doktora başvurmak en doğru seçim olacaktır.

Göze parfüm kaçtıktan sonra özellikle parfümde kimyasal maddeler varsa gözde uzun süreli olarak ne tip hasarlar oluşacağını bilemeyiz. Bu sebeple gözün mümkünse bir uzman tarafından serumla ve sağlık kuruluşunun şartlarında yıkanması en uygunu olacaktır. Göz gibi hayati bir organın riske atılmaması gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz