Hugo Boss Bottled Yorumlari

Hugo Boss Bottled, aynı isimle 1924’te kurduğu moda evinin sahibidir. Parfümlerinden çok kıyafetleri ile gündeme gelen marka aslen Alman bir şirkettir. Hugo Boss parfüm sektörüne de adım atmaya karar verdiği günden bu yana birçok erkek ve kadın parfümü de üretmiştir. En eski parfümü ise erkek parfümü olarak 1985 yılında piyasaya sürdüğü Boss Number One’dır.

1998 yılında çıkarmış olduğu Hugo Boss – Boss veya dünyaca bilinen adı ile Hugo Boss Bottled bugün hâlâ etkisini sürdürüyor. Ancak tabii biraz eskimişlik de var. Bottled çıktığında oldukça ses getirince firma da devam serisini çıkarmaya karar veriyor. Bottled’ın en az dört tane devam serisi var. Seride de hemen hemen aynı akorlardan esinlenilmiş ama her yeni bir Bottled serisi bir öncekinin daha serti daha erkeksisi olmayı başarmış.

Hugo Boss Bottled Parfum Yorumlari

Hugo Boss Bottled EDT Formülü

Parfümün notaları incelendiğinde aslında biraz tipik ve klasik gelebilir. Ama bu parfümün 1998 yılında çıktığını ve firmanın klasik olmaktan uzak kalmak için Bottled serisi yaptığını da göz ardı etmemek lazım. Kaldı ki eski ve orijinal kokuların her zaman farklı bir esintisi olur.

Üst notasında elma, bergamot ve tarçın bulunuyor. Parfümün açılışında da bunu oldukça rahat bir şekilde hissediyorsunuz. Tarçın kendini her ne kadar hissettirse de fazla yoğun değil ve sizi boğmuyor. Bunun sebebi de yoğun fazdaki elma. Elma ve bergamot meyveli bir hava katarken açılıştaki baharat kokusunu da yumuşatmış oluyor.

Orta notada karanfil ve erik; son notada ise sedir, sandal ağacı, vetiver ve vanilya bulunuyor. Açılıştan birkaç saat sonra parfüm hissedilir bir tokluğa ulaşıyor ve dip notasındaki vanilya yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Ve artık ilk nota kendini tamamen odunsu akorlara ve vanilyaya bırakıyor. Yani parfümün orta kısmı ve kapanışı aslında oldukça klasik.

Klasik olması yönüyle de yabancı eleştirmenler tarafından Adidas’ın birkaç deodorantına benzetilmiş. Büyük bir markaya ve fiyatına göre yapay ve sıradan bir parfüm, burayı atlamamak lazım. Çok sadece belirli bir koku. İlk notadan sonra parfüm kendini salıyor ve belirli bir kokuda kalıyor. Ama yine de 22 yıl önce üretildiğini hatırlatmakta fayda var.

Hugo Boss Bottled EDT Kullanıcıları

Çok eskilere gidip yorumları araştırdığımda insanlar gayet memnunmuş ve satış rekorları kırmasına da şaşmamak gerekiyor. Fakat günümüzde bu olay biraz değişti, haliyle. Firma Bottled’ın yeni serilerini çıkardıkça erkekler yenilere yöneldi ve eskiyi unuttu. Eski de yeni kokuların arasında maalesef yapaylaştı.

Aslında eskinin unutulması kadar normal bir şey de yok. Telefonların yeni modelleri çıkıyor ve ister istemez herkes bir üst sürüme geçebiliyor. Hatta bir örnekle daha olayı taçlandırmam gerekirse okuduğum bir kitapta genç kız doktoruna “Doğru nedir?” diye soruyor ve doktoru “Toplumca kabul edilmiş gerçeklerdir.” Diyor.

Yani aslında Hugo Boss Bottled EDT’in günümüzde kötü yorum almasının sebebi bu. Biri çıkıp parfümü “Yapay!” dediğinde herkes bu görüşe katılmak zorunda kalıyor. Çünkü ‘yapay’ olarak adlandırılan bir parfümü kimse kullanmak istemiyor ve erkek parfüm önerisi olarak gösterilmiyor.

Hugo Boss Bottled EDT Kullanma Önerileri

EDT orta yoğunluğu ifade ettiği için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha çok günlük kullanıma uygun ve mevsimsel olarak Sonbahar – Kış daha uygun duruyor. Aslında kullanıcılar İlkbahar için de uygun görmüş ancak İlkbahar’da kullanılabilecek daha ferah parfümler mevcutken ben bunu önermem.

Bunun dışında parfümün pek bir yaş sınırı yok. Lise çağından itibaren istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Hugo Boss Bottled Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz