Hugo Boss Man Green Matara Yorumlari

Hugo Boss tarafından 1995 yılında üretilen Hugo Boss Man Green Matara, şimdilerde biraz geride kalmış gibi görünüyor. Markanın üstüne birçok farklı erkek parfümü çıkarması ve onlarla daha popüler bir hâl alması eskileri eskilerde bırakmış gibi görünse de Man Green Matara’dan vazgeçemeyen bir kesim hâlâ mevcut.

Aslında resmi sitesinde parfümün adı Hugo Boss – Hugo Man olarak geçiyor. Bazı satış sitelerinde de Hugo Boss – Hugo Man Green şeklinde de geçmekte. Kafanız karışmasın bu isimlerin hepsi aynı parfüm. Yani Hugo Boss – Hugo serisinin babası.

Parfüm ilk çıktığı zamanlar epey ses getirmiş. Üstelik çıktığı zamana göre zengin notaları ve şişe tasarımına sahip. Zaten şişesinden ötürü ona Green Matara yani “Yeşil Matara” diyorlar. Aslında şişenin rengi tamamen yeşil değil. Evet, bir matara şeklinde ve mataranın kapağı yeşil renkte. Bunun dışında da parfümün kutusu da yeşil.

Hugo Boss Man Green Matara Parfum Yorumlari

Hugo Boss Man Green Matara Formülü

Kokunun familyası aromatik yeşil. Yani; bu yönü ile de Green Matara ismini alıyor olabilir. Bunun dışında parfümün arkasında olan isim Bob Aliano. İsmini belki de hiç duymadığımız bu isim aslında parfümler konusunda bir mucit ama kendini saklamayı tercih ediyor ve göz önünde durmuyor.

Parfümün üst notalarında lavanta, elma, nane ve greyfurt; orta notalarda fesleğen, karanfil, adaçayı ve sardunya; son olarak alt notalarda yasemin, paçuli, köknar bitkisi ve sedir ağacı bulunuyor. Az önce de belirttiğim gibi zengin bir içeriğe sahip. Ama koku gerçekten de yeşilimsi.

Açılışta ferah ve aromatik turunçgillere, bir parça fesleğen-menekşe desteği yapılarak erkeksilik eklenmiş. Yani buradaki çiçekler aklınızı karıştırmasın. Parfüm “Ben erkek parfümüyüm,” diye bağırıyor. Ancak parantez içerisinde biraz yapaylık, biraz tanıdık hisleri mevcut. Bu, parfümün çok eski olmasından ve Hugo Boss – Hugo serisinin ilk yapımı olmasından kaynaklanan bir durum.

Gelelim orta kısımlara: buralarda parfüm biraz yumuşuyor. İlk notalardaki ferahlık yerini yeşilliğin bahşetmiş olduğu ferahlığa bırakıyor ve alt notalar kendini göstermeye başlıyor. Parfümün belki de en can alıcı noktası zaten bu kısımlar. Alt nota, öyle çok temelleşmiş ki üst notalardan daha çok hissettiriyor, kendini.

Son notalardaki odunsunluk parfümün ana etmeni olurken inatla bırakmayan yeşilimsi renkler biraz bıktırıyor gibi. Ama yine de başından sonuna kadar 95 yıllarına göre iddialı bir parfüm. Kaldı ki devam serisi günümüzde çok satan erkek parfümleri arasında.

Sınırlarda Yaşayan Erkekler İçin

Çıktığı yıla göre kendine özgü bir rengi ve kokusu olduğu düşünülen Hugo Boss man Green Matara sınırda yaşamayı seven erkekler için yaratılmış. Günümüz için fazla banal gelen bu tanıtım cümlesi parfümün standardını düşürebiliyor.

Zaten marka da bunun farkında olduğu için devam serisini çıkarmıştı. Evet, çok güzel bir parfümdü. Çok fazla seveni vardı ve erkek parfüm önerisi olarak belki de zirveyi zorluyordu. Ama artık bu kokulara ve notalara çok alışık olan erkekler Hugo Boss – Hugo’nun devamındaki parfümlerini kullanır oldular.

Hugo Boss Man Green Matara EDT Kullanıcıları

Kullanıcılar parfümün İlkbahar, Sonbahar ve Kış ayları için uygun bulmuş. Günlük kullanımda gece veya gündüz ayırt etmeyen parfüm için gelen yorumlar ise yukarıda belirttiğim gibi orta düzeyde. Tabii bazı insanlar var ki bir defa sevdikleri şeyleri asla bırakamazlar. O tarz erkekler için zaten parfüm bir numara.

Yaş sınırı ise yok. 18 – 50 yaş arası –bu sınır 60’a kadar çıkabilmekte- erkeklerin kullanımına uygun. Eski bir parfüm olması nedeni ile de fiyatları oldukça uygun.

Hugo Boss Man Green Matara Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz