İssey Miyake L eau Dissey Yorumlari

İssey Miyake 1938’de Hiroşima’da doğan ünlü Japon moda tasarımcısıdır. Dünya çapında tanınan büyük tasarımcı İssey Miyake’yi bu üne kavuşturan ve ikonlaşan en önemli imzalarından bir tanesi İssey Miyake L eau Dissey . 1970 yılında Tokyo’da Miyake Design Studio’yu kuran İssey Miyake, tarzını hep yeni fikirler arayarak tasarımı bugün duyduğumuz ihtiyaçlara hizmet edebilecek bir forma sokmak üzerine kurmuştur. Miyake’nin merak, değişim ve teşvik üzerine kurulu etkileyici felsefesi onun bugünkü başarısına ulaşmasında büyük bir önem taşımaktadır. İssey Miyake, Apple ile tanıdığımız ünlü Steve Jobs’ın kendisiyle bağdaştırılan siyah boğazlı kazak tasarımını yapmış ve kendisine aynı üründen yüzlerce göndermiştir. İssey Miyake, giyim ve saat gibi çeşitli alanlarda gösterdiği başarının yanı sıra bugün kadın parfümleri dendiğinde de akla gelen ilk isimlerden bir tanesidir.

İssey Miyake L eau Dissey Parfum Yorumlari

İssey Miyake L eau Dissey Edt Tanıtımı

İlk olarak 1992’de piyasaya sunulan İssey Miyake L eau Dissey, Miyake’nin en eski ve ünlü imzasıdır. Tasarımı Fabien Baron’a ait. İnce, küçük bir lambayı hatırlatan bu tasarım alt tarafında neredeyse krem denecek kadar açık bir pudra renginde ve ince bir koni görünümünde karşımıza çıkıyor. Şişenin üst tarafında ise kapağı metal detaylı, yine koniye benzeyen bir şekil oluşturuyor. Tasarım oldukça sade, şık, zarif ve etkileyici. Kendini tasarımıyla değil merak duygusuyla ve etkileyici zarafeti ile öne çıkaran kokulardan bir tanesi. 

İssey Miyake L eau Dissey Edt Koku Notaları ve Aroması

Parfümün üst notalarında lotus, sıklemen, frezya ve gül suyu bulunuyor. Orta notalarda karanfil, beyaz zambak ve şakayık yer alırken alt notalarda ise misk, amber, sümbülteber, osmanthus, sandal ve sendir kendilerin yer buluyorlar. İssey Miyake L eau Dissey Edt’de beyaz gül kokusu çok baskın bir şekilde fark ediliyor. Esansların tamamı çiçeksi notalardan oluşuyor fakat bu kadar fazla saf çiçek kokusu ekstra hiçbir şey olmadan bir araya gelince zannedildiğinde farklı olarak çok basık ve daraltıcı bir forma bürünüyor. Koku formatı çok fazla değişmiyor, notalar genelde tek düze ilerliyor. Buram buram kır çiçeği kokmak isteyenler için oldukça doğru bir tercih fakat şahsen ben bu kadar saf çiçek kokusunun biraz fazla olduğunu ve hayal kırıklığı yarattığını hissettim.

İssey Miyake L eau Dissey Edt İncelemesi

Kadın parfümü önerileri listelerinde yer alan en ikonik parfümlerden bir tanesi. Tam bir yaz kokusu fakat her mevsimde kullanmak da mümkün. Açık renkli tenlerde ve açık renkli kıyafetlerde kendine çok daha güzel yer buluyor demek yanlış olmaz. Çok bambaşka, ayrıcalıklı, farklı, benzersiz bir koku değil açıkçası. Parfümü bu tarz beklentilerle alacak olanlar için hayal kırıklığı yaratabilir. Fakat kötü, vasat ya da bayağı bir koku demek de haksızlık olacaktır. Çiçeksi tonların kendilerini en güzel açığa vurdukları parfümlerden bir tanesi kesinlikle fakat dediğim gibi bu kadar saf çiçek kokusunun bir araya gelişi, her biri ayrı ayrı çok güzel de olsalar birleştiklerinde aynı etkiyi yaratmama ihtimallerini çok yükseltebiliyor. Fiyat aralığı 300-400 bandında değişen denenmeyi hak eden fakat çok fazla bir beklenti eşliğinde alınmaması gereken parfümlerden bir tanesi kesinlikle. Yine de her ortama, her mevsime, her saat dilimine sağlayabileceği uyumluluk da L eau Dissey’i bir adım öne taşıyor diyebiliriz.

İssey Miyake L eau Dissey Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz