İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme Yorumlari

L eau Dissey Pour Homme , Japon bir moda tasarımcısı. Kendisi 1938 yılında Hiroşima’da doğmuş olup seneler içinde dünya çapında büyük bir tasarımcı haline gelmiştir. Saat kategorisinde de başarılı ürünler sunmasına rağmen adını duyurduğu alan kesinlikle kadın ve erkek parfümleridir. İssey Miyake’nin dünya çapında bilinmesini sağlayan ürünlerinden en bilineni ve en ikonik olanı İssey Miyake L eau Dissey’dir. Kendisi Miyake Tasarım Stüdyosu’nu kurarak teknoloji önderliğinde kalıplaşmış moda tasarım fikirlerine karşı çıkarak adeta moda dünyasında devrim niteliğinde fikirler arayışına girmiştir ve felsefesinin bugün bile büyük bir karşılık görüyor olduğunu söylemek mümkündür.

İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme Parfum Yorumlari

İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme Edt Tanıtımı

L eau Dissey Pour Homme, erkek parfümleri dendiğinde akla gelecek ilk isimlerden biridir. L eau Dissey ilk olarak 1992’de kadınlar için üretilmiş olup gördüğü yoğun ilgiyle kısa sürede oldukça ikonik hale gelmiş ve İssey Miyake’nin adını duyurmasında büyük bir rol oynamıştır. İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme Edt ise 125 ml boyutunda erkekler için yapılmış ve hafızalarda yer edinmiş bir koku. 1994’te piyasaya sürüldüğü ilk andan itibaren hem İssey Miyake’nin bilinirliğini arttırması açısından hem de erkek kullanıcıların yüksek oranda beğenisini kazanması açısından önemli bir imza.

İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme Edt Koku Tonları ve Aroması

İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme Edt, öncelikli olarak erkeksi ve çekici etkisiyle ortaya çıkıyor. Üst notalarında kişniş, servi, mandalina, targun, lemon verbana, adaçayı, bergamot ve limon bulundururken orta notalarında muskat, muhabbet çiçeği, tarçın, sardunya, safran, inci çiçeği ve nilüfer barındırıyor. Alt notada ise kabe samanı, misk, sandal ağacı ve sedir kendilerine yer buluyorlar. Parfümde çiçek kokuları oldukça yoğun. İlk sıkıldığında tatlı ve yumuşak kokularla kullanıcıyı karşılarken orta notalarda insanı gerçekten büyüleyen bir karışımın ortaya çıktığını görüyoruz. Kokunun yoğun bir koku olduğunu söylemek mümkün fakat bu yoğunluk rahatsız edici bir düzeye ulaşmıyor. Hafızada iz bırakan bir koku fakat ten seçtiğini söylemek de mümkün. Kullanan herkeste aynı ferahlık seviyesini yakalamak oldukça zor. Çiçeksi kokuların içerisinde çok fazla bulunuyor olması ilk bakışta feminen bir izlenim veriyor olabilir fakat parfüm ne çok feminen, ne çok maskülen. Oldukça dengeli bir dağılım barındırıyor.

İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme Edt İncelemesi

İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme, kullanan hemen herkesin beğenisini kazanan, günlük kullanıma uygun bir koku. Parfümün yaş aralığının 16-25 olduğunu söylemek mümkün, daha üst yaşlarda fazla tatlımsı bir hissiyata sebebiyet verebilir. Ürünün fiyatı ortalama 600 TL. Canlı ve zarif kokuları seven erkeklerin sorgusuz bir şekilde tercih edebilecekleri ve erkek parfümü önerileri dendiğinde akıllarında canlandırabilecekleri güzel kokulardan. Yalnızca ilk notaları için bile gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek türden bir parfüm. Parfümün kalıcılığı oldukça başarılı fakat fark edilebilirliğini üst notalardan sonra genelde bırakan bir parfüm, tabii ki bu durum ten seçiciliği ile de birleşince kişiden kişiye büyük farklar yaratabilecek bir durum ama yine de fark edilebilirlik açısından çok çok yüksek beklentilere girmek doğru olmayacaktır. Ayrıca parfüm her ne kadar her cilde ve her ortama uygun gibi gözükse de insanın en çok dikkatini çeken meyve, tütün ve bergamot kokusunun yoğunluğu olduğu için daha taze, canlı atmosferleri tercih etmek doğru olacaktır. Kış akşamları için çok da yakışır bir koku değil mesela, daha canlı ve genç kalıyor. İnceleme sonunda kullanıcıların bir daha tercih etmek isteyeceği, ferah, canlı ve günlük kullanıma uygun klasik parfümlerden bir tanesi denebilir fakat çok daha ağır ve fark edilebilir kokulardan hoşlananların alırken birden fazla kez düşünmesi gerekebileceğini de hatırlatmakta fayda var.

İssey Miyake L eau Dissey Pour Homme Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz