Jean Paul Gaultier Yorumlari

Jean Paul Gaultier Kadın ve erkek için yaratılmış büyülü bir bahçe, yaratılışın ikinci günde tasarlanan La Belle ve Le Beau parfümleri, bu parfümlerin partiler eşliğinde birbirlerini keşfetmeleri ve çarpıcı kokularını etrafa yaymaları, parfümün tanıtımında kullanılan konsept hikayenin bir kısmı olarak karşımıza çıkıyor. Yorumlar kapsamında ise parfümüm hikayesinin ve belirgin bergamot notalarının beğenildiği ifade ediliyor.

Jean Paul Gaultier’,in, bu parfümün çıkış noktasını yaratılış efsanesi olarak belirlediğini görüyoruz. Yaratılış temasından esinlenerek hazırlanan Jean Paul Gaultier Edt, bergamot, Hindistan cevizi, tonka fasulyesi gibi üç anahtar koku ile bizleri karşılıyor.

Bu üç farklı anahtar kokunun parfüm içerisinde aromatik ve odunsu çeşitleri ile sınıflandırılarak harmanlandığını söyleyebilirim. Erkek parfümleri için değerli olan mistik koku deneyimini dengeli şekilde hissediyorsunuz. Açışta ise ferah turunçgillerin etkili kokuları hissediliyor.

Jean Paul Gaultier Parfum Yorumlari

Koku Notaları

İlk kullanımda hissedilen hoş ve zarif koku turunçgillerin nanemsi notalara vurgu yaptığı bergamot ve portakal birleşiminin dengesini yakalıyor. İlkbahar ve yaz aylarında tazelik hissi veren bu turunçgil kokularını beğendiğimi ifade edebilirim. Hemen arkasında hissedilen Hindistan cevizi kokusu ile yaz aylarında ağırlık etkisi yapacak kıvamda yağlı ve yoğun değil. Hoş bir geçiş sağlanmış.

Hindistan cevizi kokusu, turunçgillerin gölgesinde kalacak şekilde kullanılarak, dengeli bir etki verilmek isteniyor. Tepe noktası ardından son notalara doğru esanslar tamamen değişiyor. Dip notalarda vurgulanan Tonka fasulyesinin taze kokusu, bir adım önde yer alan turunçgil esanlarına göre daha düşük kalıcılığa sahip. Alt notalarda daha hafif bir tonka fasulyasi kokusuna yer verilerek, yaz aylarında kullanıma uygun, hafif ve tazelik hissi verici bir tasarım yaratılmış.

İdeal Kullanım Zamanı

Jean Paul Gaultier Edt tam bit yaz parfümü. Naneli ve portakallı yaz kokteylerine benzeyen kokusu, modunuzu kısa süre içinde değiştiriyor. Taze ve etkili kokusu bana, Bembeyaz kumsallarda ve sahillerde geçirilen günleri anımsatıyor. Sıcak yaz günlerinde serinletici etki sunan nanenin mistik aramasına bu parfüm içinde belirgin şekilde yer veriliyor.

Orta notalarında yer alan ve turunçgiller altından gelen Hoş Hindistan cevizi kokusu ise, Jean Paul Gaultier Edt’nin yaz ayarında kullanıma uygun erkek parfüm önerisi kategororilerine girmesini sağlıyor. Sahil kenarında kokteyl yudumlarken bu parfümü kullanmak istiyorsunuz.

Jean Paul Gaultier Edt sevmesi ve kullanması kolay, koku algılarını hafif esansları ile zorlamayan, sahil kenarını ve tatil dönemlerini hatırlatan bir parfüm. Bu parfümü deneyimlerken içeriğinde leziz öğelerin yer aldığını hissetmek mümkün. İlk deneyimde ise ne kadar hafif, tatlı ve ferahlatıcı olduğunu size düşündürüyor.

Parfümde en heyecanlandırıcı ve her hangi bir yere girdiğinizde ilk beğeniyi alacak olan esans ise tabi ki de kalp notasında yer alan Hindistan cevizi kokusu. Turunçgil notalarının arkasından hissedilen Hindistan cevizi kokusunu seviyor ve parfümü yenden tazelemek istiyorsunuz.

Kimler Tercih Edebilir?

Jean Paul Gaultier Edt etrafe yayılımı orta dereceli, günlük kullanıma uygun, yaz aylarında daha ferah ve hoş bir moda geçiş sunan, turunçgil ve Hindistan cevizi esanslarının ön plana taşındığı bir eser. Sportif, deniz sporlarını seven, sahil kültüründen ve maceradan hoşlanan erkeklerin tercihi için ideal olduğu ifade edebilirim.

Doğa kokuları temalarından hoşlananların yaz ve ilkbahar aylarında zevkle kullanabilecekleri Jean Paul Gaultier Edt şık gecelerde etkili bir koku yayılımı için ise orta dereceli bir yayılım imkanı sunuyor. Bu parfüm, yazın gece partilerinde tropikal turunçgil kokusunu yaz stili ile birlikte ön plana çıkarmak için tercih edilebilir. Günlük kullanımda ise denize girip çıktıktan sonra denizin doğal tuzlu kokusu ile birleşecek turunçgil ve Hindistan cevizi notalarının uyumu, mistik bir etki yaratmaya hazır bekliyor.

Jean Paul Gaultier Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz