Kadın Parfümleri

Kadın Parfümleri Nasıl Kullanılır?

Kadın parfümlerinin kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalardan en önemli olanı, parfümün temiz bir tene uygulanmasıdır. Çıplak tene parfüm sıkılmalıdır. Kadın parfümlerinin daha kalıcı olabilmeleri için banyodan sonra parfüm sıkmak tercih edilmelidir. Bunun mantığı ise banyodan sonra ciltteki gözeneklerin açılıyor ve kokuyu daha iyi emiyor olmasıdır. Kullanılan parfümün eğer vücut losyonu gibi yan ürünleri var ise; bunlar da kullanılarak kokunun daha belirgin ve kalıcı hale getirilmesi sağlanabilmektedir. Birçok parfüm çeşidi bulunmaktadır ve yağ konsantrasyonlarına göre her parfümün etkisi farklı bir süre kadar sürmektedir.

kadin parfumleri nasil kullanilir yorum

Kadın Parfümleri Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kadın parfümlerinin kullanımında bilinmesi gerekenler aşağıda verilmiştir:

  • Duş sonrasında ya da günlük zamanda parfüm kullanımında tercih edilen kokuların ağır olmamasına özen gösterilmelidir.
  • Vücutta özellikle parfüm sıkılmasını gerektiren bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara parfüm sıkıldığında, tendeki gözeneklere yerleşen koku parçaları hareket ederek kokunun etrafa yayılmasını sağlamaktadır. Vücutta kendiliğinden koku salgılayan bölgeler ise; el bileklerindeki nabız bölgesi, diz kapağı arkası, göğüs araları ve kulak arkasıdır.
  • Boyun bölgesine sıkılması tercih eden parfümler de oldukça kalıcı olmaktadır.
  • Parfümler kıyafetlere sıkılmamalıdır. Bunun nedeni ise; kıyafetlerin gün içerisinde vücut kokularını almaları ve sonrasında parfüm kokusu ile birleşmeleri sonucunda da ortaya hoş olmayan bir kokunun çıkmasıdır.
  • Kıyafetlere sıkılan parfümlerin kalıcı olmadığının bilinmesi gerekmektedir.

Sıcak Havalarda Kadın Parfümleri Nasıl Kullanılır?

Sıcaklarda kadın parfümü kullanımına alternatif olarak deodorant kullanımı çok daha iyi sonuçlar ortaya çıkartmaktadır. Bunun nedeni ise; parfümün içerisindeki alkolün tene sıkılması ile güneş ışınlarının yıprattığı cildin daha da yoruluyor olmasıdır. Ancak yine de sıcak havalarda parfüm kullanılmak istenir ise; aynı parfümün duş jeli ve vücut losyonu da kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde istenen etki yakalanabilmektedir. Sıcak havalarda kullanılan kadın parfümlerinin baharatlı, şekerli ve yoğun kokuya sahip olan parfümler olmamalarına özen gösterilmelidir. Sıcak havanın ağırlığı ile parfümün ağırlığının karışması sonucunda memnun edecek sonuçlar elde edilmemektedir.

Kadın Parfümleri Nasıl Sıkılmalıdır?

Kadın parfümlerinin püskürtülmesi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Kadın parfümleri en az 2 kere püskürtülmelidir ve ideali 3 püskürtmedir. Parfümün püskürtüleceği bölgelerin özenle tercih edilmesi gerekmektedir. Parfüm sıkılacak olan bölgeden 10-15 cm uzaklıkta parfüm şişesi tutulmalı ve bu mesafeden sıkılmalıdır. Aromanın gelişebileceği 2-3 nabız noktasına parfüm sıkılmalı ve daha derin alt tonlar elde edilmelidir. Parfüm sıktıktan sonra parfümün sıkıldığı bölgenin herhangi bir şekilde ovalanmaması gerekmektedir. Aksi takdirde bölgedeki parfüm kokusunun etkisi azaltılmış olmaktadır. Parfüm moleküllerinin yapısını bozan bir durumdur. Parfümün miktarının doğru ayarlanması gerekmektedir. Parfümün fazla ya da az sıkılması, kokunun duyulmasını engelleyen durumlardır. Aromanın kişisel alanı doldurması ve bunun hissedilmesi yeterli olmaktadır.

kadin parfumleri nasil kullanilir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz