kalici parfum nasil yapilir yorumlari

Kalıcı Parfüm Nasıl Yapılır ? Kalıcı parfüm yapılmasının temeli doğru malzemeler ile doğru içeriklerin doğru oranlarda birleştirilmesidir. Seçimlerin doğru olmasının yanı sıra parfümün kullanım şekli de kalıcılığı arttırmaktadır. Kalıcı parfüm için temiz bir tene doğrudan sıkılması veya sürülmesi ve bir süre bekledikten sonra kıyafetlerin giyilmesi tavsiye edilmektedir.

kalici parfum nasil yapilir yorum

Kalıcı Parfüm İçin Parfüm Notaları

Kalıcı Parfüm Nasıl Yapılır ? Kalıcı parfüm yapılmasının temeli doğru malzemeler ile doğru içeriklerin doğru oranlarda birleştirilmesidir. Seçimlerin doğru olmasının yanı sıra parfümün kullanım şekli de kalıcılığı arttırmaktadır. Kalıcı parfüm için temiz bir tene doğrudan sıkılması veya sürülmesi ve bir süre bekledikten sonra kıyafetlerin giyilmesi tavsiye edilmektedir. Kalıcı parfümün yapılabilmesi için öncelikle parfümün yapısını anlamak gereklidir. Parfümler nota adı verilen farklı katmanlardan oluşmaktadır. Parfümler tene sıkıldığında yayılması bu notalar ile belirlenmektedir. Parfümün temelde üç notası bulunmaktadır:

  • İlk alınan koku üst nota olarak adlandırılmaktadır. İlk kaybolan kısım üst notalardır ve 10-15 dakikada uçmaktadır. Fesleğen, bergamot, lavanta, nane popüler üst notalardandır.
  • Üst notanın kaybolmaya başlaması ile orta notalar belirmektedir. Bir parfümün özünü oluşturan, adını veren ve hangi aileye ait olduğunu belirleyen orta notalardır. Kakule, tarçın, yasemin, gül popüler orta notalardandır.
  • Alt notalar baz nota veya dip nota olarak bilinmektedir. Alt notalar, orta notaları vurgulayarak kalıcılık sağlamaktadır. Parfümün kalıcılığını belirleyen de alt notalardır ve 4-5 saate kadar kalıcılık sağlamaktadırlar. Zencefil, çam, vanilya popüler alt notalardandır.

Kalıcı Parfüm İçin Notaların Temel Oranı

Kalıcı Parfüm Nasıl Yapılır ? Kalıcı parfüm yapılmasının temeli doğru malzemeler ile doğru içeriklerin doğru oranlarda birleştirilmesidir. Seçimlerin doğru olmasının yanı sıra parfümün kullanım şekli de kalıcılığı arttırmaktadır. Kalıcı parfüm için temiz bir tene doğrudan sıkılması veya sürülmesi ve bir süre bekledikten sonra kıyafetlerin giyilmesi tavsiye edilmektedir. Kalıcı parfümün yapılması için önemli konulardan biri doğru formülü uygulamak ve malzemeleri doğru bir şekilde kullanmaktır. Amacına uygun olarak kullanılan malzemeler parfümün kalıcılığını arttırmaktadır.

Kalıcı parfümde notaların yerleştirilme sırası ve oranları bellidir. Ekleme işlemi sırasıyla alt nota, orta nota ve üst nota olarak gerçekleştirilmelidir. İdeal nota karıştırma oranları yüzde 30 üst nota, yüzde 50 alt nota, yüzde 20 alt nota olacak şekildedir.

Ayrıca konuyla ilgili evde parfüm nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bilgilerine de bakabilirsiniz.Kalıcı Parfüm Nasıl Yapılır ? Sorusunun cevabına yavaş yavaş geçebiliriz.

Kalıcı Parfüm İçin Gerekli Doğru Malzeme Seçimi

Kalıcı Parfüm Nasıl Yapılır ? Kalıcı parfüm yapılmasının temeli doğru malzemeler ile doğru içeriklerin doğru oranlarda birleştirilmesidir. Seçimlerin doğru olmasının yanı sıra parfümün kullanım şekli de kalıcılığı arttırmaktadır. Kalıcı parfüm için temiz bir tene doğrudan sıkılması veya sürülmesi ve bir süre bekledikten sonra kıyafetlerin giyilmesi tavsiye edilmektedir. Kalıcı parfümün yapılmasında doğru malzeme seçimi direkt olarak etki yaratmaktadır. Gerekli malzemeler ve nasıl olması gerektikleri şöyledir:

  • Parfüm için gerekli yağ, esans gibi malzemelerin karıştırılması gereken kap mutlaka cam olmalıdır. Seçilecek cam kabın ise daha önceden başka bir şeyin muhafaza edilmemiş olması gereklidir. Camda daha önceden var olan bir koku var ise bu koku parfüme de karışacaktır. Cam kabın ise koyu renkli olması tercih sebebidir. Işık parfümün ömrünü azaltan bir etmendir ve koyu renkli cam kaplar bu durumun önüne geçmektedir.
  • Taşıyıcı yağ kullanımı kalıcı parfüm için önemlidir. Taşıyıcı yağlar parfümde yer alan kokuları tene taşımaktadır. Herhangi bir yağ taşıyıcı olarak kullanılabilmektedir fakat genellikle kokusuz tercih edilmektedir.
  • Alkoller parfümde sabitleyici olarak kullanılmaktadırlar ve parfüm içeriklerinin birbiri içerisinde düzgün bir şekilde karışmasında kilit görevi görmektedirler. Alkol kullanımında dikkat edilmesi gereken olabildiğince en yüksek dereceli alkolü kullanmaya çalışmaktır.
  • Parfümden beklenileni verenler ise esanslardır. Birçok farklı esans ile kişiye en uygun parfüm elde edilebilmektedir. En popüler esanslar çiçek yaprakları ve kokulu otlardan elde edilmektedir. Kalıcı Parfüm Nasıl Yapılır ? sorusunun cevabını aldığımıza göre peki doğru kullanımının önemine değinmeden olmaz.

Kalıcı Parfüm İçin Gerekli İçeriklerin Doğru Kullanımı

Kalıcı parfüm yapımında notaların yanında kullanılacak temel içerikler de ihtiyaç vardır. Notalara ek temel içerik ve formülleri şunlardır:

  • Parfümün kalıcılığında taşıyıcı yağlar önemlidir. Tatlı badem yağı, üzüm çekirdeği yağı veya jojoba yağı popüler taşıyıcı yağlardandır.
  • Notalar taşıyıcı yağın üzerine yavaş bir şekilde eklenmelidir.
  • Nota ve yağların kendi içinde düzgün bir şekilde dağılması için yüksek dereceli alkol veya votka kullanılmaktadır.
  • Katı parfüm yapılmak isteniyor ise sabitleyici olarak alkol kullanılmamalıdır. Daha yoğun bir kıvam için eritilmiş balmumu önerilmektedir.
  • Parfümün içerisine meyve suyu eklenmemelidir. Meyve suyu parfümü bozmakta ve ekşimesine yol açmaktadır. Limon kullanımı da güneş altında ciltte tahrişe neden olmaktadır. Kalıcı parfüm için aroma kullanımında buna uygun malzemeler esas alınmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz