Kenzo L-Eau Pour Homme Yorumlari

Kenzo Takada, Japon moda tasarımcısı ve Kenzo markasının kurucusudur. Kenzo markası parfüm, cilt bakımı ürünleri ve çeşitli kıyafet alanlarında başarılı ürünler veren bir moda markasıdır. 1970’de kurulmuş olan Kenzo, başına seneler içerisinde Kenzo Takada, Gilles Rosier, Antonio Marras, Humberto Leon, Carol Lim ve Felipe Oliveira Baptista gibi ünlü başarılı tasarımcıların geçtiği dünya çapında bir marka haline gelmiştir. Erkek parfümleri alanında da oldukça iyi işlere imza atan Kenzo’nun Kenzo L-Eau Pour Homme adındaki erkek parfümünü inceleyeceğiz.

Kenzo L-Eau Pour Homme

Kenzo L-Eau Pour Homme Tanıtımı

1999’da piyasaya sürülen Kenzo L-Eau Pour Homme,2003’te daha sade, daha modern ve çok daha etkileyici tasarımı ile yenileniyor. Kenzo L-Eau Pour Homme, su dalgalarını hatırlatan ferah ve iç açan görüntüsü ile tasarımında oldukça güzel iş çıkarılan parfümlerden bir tanesi. Deniz mavisinden daha da açık bir mavi renk ile tasarlanmış olan L-Eau Pour Homme, camın dalgalı kesilişinden de kaynaklı olarak insana denizi oldukça güzel bir betimleme ile anımsatıyor. Parfüm oldukça hafif yapılı aromatik bir sucul parfüm.

Kenzo L-Eau Pour Homme Koku Notaları ve Aroması

Kenzo L-Eau Pour Homme koku notalarını incelediğimizde üst notalarda yuzu ve gül ağacı ile karşılaşıyoruz. Orta notalarda nilüfer ile su nanesi yer alırken alt notalarda ise yeşil biber ve beyaz misk bulunuyor. Oldukça minimalist bir harmana sahip fakat sade olmasına rağmen oldukça etkileyici. Nota geçişleri oldukça iyi ve belirgin fakat rahatsız edicilik düzeyinde bir belirginlikten bahsetmiyorum. Yuzu notası turunçgile benzediği için biraz baskın çıkıyor fakat rahatsız etmiyor. Gayet hafif ve özellikle sıcak günlere uygun bir koku. Başlangıçta limonumsu bir koku ile başlayıp ardından çiçeksi notalarla birlikte daha kremsi ve olgun bir yapıya bürünüyor. Kimi yorumcular bu parfümü minimal olarak adlandırıyor. Harmanının çok detaylı olmamasından kaynaklanan bu yorumu bir diğer sebebi de fazla sivri yanı olmaması ve kendi halinde bir koku olarak hemen hemen her tende kolay giyilebilir olması. Son kısımlarda sabunsu bir misk formu parfümü sıkıcı ve bayat bir hale getirebiliyor dolayısıyla sonlara doğru parfüm ilk açıldığındaki gibi bir heyecan vermiyor fakat zaten Kenzo L-Eau Pour Homme için çok büyük beklentiler beslenmemesi gerektiğini, normal denebilecek sıradanlıkta bir parfüm olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.

Kenzo L-Eau Pour Homme İncelemesi

İncelendiğinde karşımıza tam bir yaz kokusu çıkıyor. Yaz mevsimi için erkek parfümü önerileri adı altında sayacağım en iyi iki üç parfümden bir tanesi olabilir. Bunun en önemli sebebi sıcak havalarda boğucu, yoğun ve ağır bir kokusu olmaması. Harmanın çok detaylı bir harman olmamasından kaynaklı olarak bazen çok tekdüze bir kokuymuş gibi hissettirebiliyor fakat öbür taraftan sadeliğine rağmen gayet karakteristik ve etkileyici bir koku olduğunu da söylemek gerekir. Fark edilebilirlik ortalamanı biraz altında fakat oluşturduğu kalıcı etki ortalamanın kesinlikle üzerinde bir performans başarısına sahip. Yine de çok yüksek beklentilerle alınabilecek parfümlerden bir tanesi değil maalesef. Yaş aralığı için ise 18-25 denilebilir. Fiyat olarak 200-300 TL bandında değişen bir fiyat aralığına sahip olan , fiyatının hakkını veren güzel parfümlerden bir tanesi.

Kenzo L-Eau Pour Homme

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz