Paco Rabanne Lady Million Yorumlari

Paco Rabanne Lady Million, 2016 yılında çıktığından günümüze kadar olan süre boyunca fazlasıyla popüler parfümler arasında yerini aldı. Parfümün erkek versiyonu olan 1 Million zaten erkeklerin gözdesi konumundaydı ve çok satanları süsleyip duruyordu. 1 Million’ın getirmiş olduğu ses kadınların gözünden de kaçmadı ve Million serisinin kadın versiyonunu talep etmeye başladılar.

Dünyaca ünlü firma Paco Rabanne de kadınların talebini arza dönüştürdü ve 2016 yılında Lady Million’ı piyasaya sürdü. Erkek için olan sürümünde şişe tasarımı altın bir külçe şeklinde idi ve zenginliğin aynı sıra ünü de betimliyordu. Lady Million’da ise altın külçe yerine altın bir elmas kullanıldı.

Adeta bize “Kadınlar elmastır,” diyen marka, seriyi altın renginden ayırmadı ve ortaya böyle orijinal bir şişe çıktı. Zaten bu tarz markalar bir işi yapınca tam yapmayı tercih ederler. Paco Rabanne’in kalitesinin de ne kadar üst düzey olduğunu düşünürsek gayet güzel bir iş olmuş.

Paco Rabanne Lady Million Parfum Yorumlari

Paco Rabanne Lady Million Formülü

Paco Rabanne erkek veya bayan parfümü olup olmamasını ayırt etmeden bol notalı akorlar kullanmayı tercih ediyorlar. Bu hem iyi hem kötü bir şey olmasına karşın Paco Rabanne’de kötü durmuyor. Çünkü geçişleri nasıl yapacağını marka gayet iyi biliyor. Kısaca “Ben bu işin ustasayım, yüz tane de akor kullansam ortaya güzel bir koku çıkarabilirim,” diyor.

Lady Million’ın üst notasında neroli, sarı limon, yeşil limon, ahududu; orta notasında yasemin, ahududu çiçeği, gardenya, paçuli; alt notada ise bal ve kehribar var. Şöyle genel olarak incelendiğinde birbirine çok yakın meyve ve çiçeklerden oluşuyor, parfüm. Çok boğabilir veya yoğunluğu baş ağrıtabilir, diye düşünebilirsiniz. Özellikle son notadaki bal sanki ortamı iyice boğuyormuş gibi geliyor.

Parfümün açılışında hafif bir ekşiliğin arasından tatlımsı bir ahududu alıyorsunuz ve çok geçmeden neroli patlaması yaşıyorsunuz. Yani aslında düşünüldüğünün aksine fazla boğucu bir parfüm değil. Aksine başlarda mayhoş bir ferahlık hissetmeniz de mümkün.

Birkaç saat sonra parfüm bu mayhoşluğunu kaybederek gardenya ve yasemin ile buluşuyor. Yani orta kısımlarda biraz çiçeksi kokular hakim ama bu sizi sıkmıyor. Hatta belki de başlardaki o mayhoşluğun ardından rahatlamanız için gardenyanın oranını daha yüksek tuttuklarını da söyleyebilirim.

Kapanışta ise parfüm artık çiçeksi ama güçlü, ferah ama balın da etkisiyle tatlımsı bir hâl almaya başlıyor. Bal burada tereddütlü nokta idi fakat fazla bir yoğunluğu yok. Hafif bir tatlılık katmak için konuşmuş, sanki. Oldukça başarılı bir karışım.

Paco Rabanne Lady Million EDP 80 ml

EDP formun daha yoğun bir kokusu olur her zaman. Lady Million zaten yoğun bir parfüm olduğu için bunun tam karşılığı olan EDP en çok tercih edilenler arasında. Öyle ki 1 Million EDP erkeğini bütünleyen yapısı kadın parfüm önerisi olarak bir numaradaki yerini koruma yönünde iddialı.

80 ml olması ise fiyatını arttırırken kullanım açısından daha rahat mı o tartışılır. Kadınların çoğu çantada taşınması açısından parfümlerin milimlerini daha az tercih ediyorlar. Büyük şişelerin taşınması da kullanımı da zor olabiliyor. Ama küçük şişeler hem estetik hem de rahat oluyor.

Paco Rabanne Lady Million EDP Kullanım Önerileri

Parfümde üst notalar daha ağırlıklı olarak hissedildiği için yaz mevsiminde kullanılması daha uygun olacaktır. Yaz aylarına uyan mayhoşluğu ve çiçek esintileri Kış mevsiminde kullanmak pek doğru olmaz. Bunun dışında Sonbahar – İlkbahar’da da kullanılabilir.

Kadın parfümlerinde yaş sınırı çok önemlidir. Bu parfümün de yaş sınırı 20 – 50 civarı. Aslında 25’ten başlaması daha uygun olabilir fakat çiçekli aroması yaş sınırını biraz düşürebiliyor.

Paco Rabanne Lady Million Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz