Lalique Encre Noire Yorumlari

Rene Jules Lalique, yaptığı kreasyonlarla adını dünya çapında duyurmuş bir Fransız cam tasarımcısıdır. Cam sanatı, parfum şişeleri, vazolar, mücevher, avize, saat gibi çeşitli alanlardaki başarılı yapıları ile biliniyor. Lalique ise Rene Jules Lalique’nin kurduğu bir Fransız cam markasıdır. Bu yazıda Lalique’nin başarılı erkek parfümlerinden bir tanesi olan Lalique Encre Noire Edp’yi inceleyeceğiz.

Lalique Encre Noire Parfum Yorumlari

Lalique Encre Noire Edp Tanıtımı

2006’da piyasaya çıkan Lalique Encre Noire Edp, şişe tasarımı ile oldukça dikkat çekiyor. Oldukça sade siyah küp şeklinde şişesi ve ağacımsı bir kapak tasarımı ile olabildiğince maskülen ve gizemli tasarlanmış olan şişenin üzerinde gümüş detaylarla Encre Noire yazısı yer alıyor. Lalique’nin kadın parfümlerindeki şişe tasarımları çok daha ilgi çekici ve farklı iken marka erkek parfümlerinde genelde daha sade bir tasarım kullanmayı tercih ediyor. Lalique Encre Noire Edp’nin yapısı aromatik odunsu kategoride yer alıyor. Lalique Encre Noire’nin başarısını yakalayan ve kadınlar için yapılmış olan versiyonu da Lalique Encre Noire Pour Elle.

Lalique Encre Noire Edp Koku Notaları ve Aroması

Lalique Encre Noire’nin koku notalarını incelediğimizde üst notada servi, orta notada kabe samanı ve alt notalarda misk ile kaşmir ağacı görüyoruz. Çok sık görmeye alışık olmadığımız detaysız, abartısız bir harman. Harmanı hem detaysız oluşundan hem de kombinasyonlardan oluştuğu için betimlemek çok da kolay değil fakat sentetik olmadığını söyleyebiliyoruz. Çok yoğun doğal kokular olmadığı gibi rahatsızlık veren yapay kokular da çok mevcut değil. Koyu, yoğun ve durağan bir harman fakat harman kalitesinin üst düzeylerde dolaştığını söylemek mümkün. Koku versiyondan versiyona farklılık gösterebiliyor. Bazılarında daha nemli, bazılarında daha kuru karakterde olabiliyor. Nemli olan versiyonunun çok daha etkileyici olduğunu söyleyelim. Lalique Encre Noire, açılışta oldukça sade ve sakin başlarken sonlara doğru yoğunluğunu arttırıyor.

Lalique Encre Noire Edp İncelemesi

Lalique Encre Noire Edp, erkek parfümü önerileri listesine ilk sıralardan girebilecek sade fakat etkileyici bir kokuya sahip. Performansından bahsedilecek olursa ilk saatlerde fark edilirlik oldukça yüksek fakat sonradan tene yaklaşma oranı da bir o kadar fazla. Yani tene çok yakın kalıyor ve fark edilebilirliği çok fazla sürmüyor. Kalıcılık noktasında kesinlikle ortalamanın üzerinde bir kalıcılığa sahip olduğu söylenilebilir. Yaş aralığı 20-30 denilebilir. Hem hafiflik tarafından genç kesime, hem de karakteristik koyu oturuşundan dolayı biraz daha üst yaşa hitap edebiliyor. Her mevsim kullanılmaya uygun bir parfüm fakat özellikle yaz mevsimindeki sıcak havalarda oldukça yorucu bir forma da bürünebiliyor. İç ve dış mekanlarda kullanılmaya müsait fakat gündüzden ziyade geceye daha çok yakıştığını söylemek doğru olur. Oldukça karakteristik ve spesifik bir koku olduğu için denenmeden alınacak ya da koklamadan hediye edilecek bir koku değil. Hafif, daha tatlı ve şekerli kokulardan hoşlananlar için oldukça ağır kaçabileceğini de söylemek gerekir. Fiyat olarak 250-350 TL bandında değişen bir fiyat aralığına sahip fakat özellikle kabe samanı kokusunu spesifik olarak sevenler için performans noktasında da oldukça başarılı olan bu parfüm, fiyatını hak edenlerden bir tanesi. Aynı şekilde, kabe samanı gibi yoğun, koyu ve ağır kokulardan hoşlanmayanlar için ise aynı fiyat aralığında çok daha beğenebilecekleri rakiplerin mevcut olduğunu söyleyebiliriz.

Lalique Encre Noire Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz