Lancome Tresor Yorumlari

LLancome Tresor markası artık parfümlerde oldukça iyi iş çıkarıyor ve çoğu kadının gözdesi olmayı başarıyor. Özellikle L’oreal Paris tarafından alındıktan sonra ününe ün katan markanın Tresor’ı oldukça ünlü. Üstelik Tresor ilk olarak 1990 yılında çıktı. O yıllardan günümüze kadar da bir şekilde hâlâ dünyada en çok satan kadın parfümleri arasında. Marka tabii ki bunun sırrını net bir şekilde açıklamıyor fakat romantik bir parfüm olması zaten her şeyi anlatıyor.

Tresor, 1990 yılında Sophia Grojsman gibi başarılı bir parfümcü tarafından üretildi. Sophia Grojsman’ı tanımayanlar için ufak bir bilgilendirme yapalım: kendisi çok ünlü bir parfümcüdür ve şu anda bir parfüm şirketinin başka yardımcılığını yapmaktadır. Kreasyonları ise saymak ile bitmez. Bvlgari, Calvin Klein, Elizabeth Taylor vs. gibi birçok ünlü marka için parfüm üretti. Tresor da yüzde yüz onun eseri.

Lancome Tresor Parfum Yorumlari

Lancome Tresor EDT Notaları

Parfümün o mükemmel notalarına geçmeden önce son derece romantik ve aşk dolu bir parfüm olduğunun altını çizelim. 30 yıldır satışlarında bir düşüş olmadan ilerlemeyi başarmış bu parfümün devam serisi de mevcut. Yani Tresor çok sevilince marka, aynı isim altında bir aşk serisi yapmaya karar vermiş.

Lancome Tresor Üst notalarında ananas, leylak, şeftali, kayısı bulunan parfümün bu ilk bölümü gördüğünüz gibi epey meyveli ama araya çiçek de eklenmiş. Bu kadar meyveli bir üst notada sadece bir çiçek olması düşündürüyor. Ama zaten parfümün açılışında sizi nostaljik bir meyve rüzgarı karşılıyor. Anlayacağınız yumuşak ve tamamen feminist.

Orta notasında müge, bergamot, gül ve iris var. Evet, burası da üst notanın tam tersi. Üç çiçek arasına bir meyve iliştirilmiş. Parfümün açılışından sonra ilerleyen saatlerde çiçeksi bir hava ekleniyor ama turunçgiller hâlâ yerli yerinde. Burada birbirinin tem tersi iki nota uygulanmasının sebebinin ben fazla boğucu olmamak olduğunu düşünüyorum. Lancome Tresor Genelde karşılaştığımız parfümlerin üst notası tamamen çiçek veya meyve ikinci notasında bunun tam tersi olurdu. Aslında Tresor’da da aynı şey mevcut fakat ne fazla meyve ile boğucu ne de fazla çiçek ile baş ağrıtıcı. Dengeli bir seçim.

Alt nota ise daha yumuşak: yasemin, kediotu, vanilya ve tekrar şeftali var. Parfüm zaman geçtikçe kremsi bir hâl alırken turunçgillerini tamamen kaybediyor ve çiçeksi ve bir vanilya yumuşaklığı geliyor. Buraya tekrardan şeftali eklenmesinin sebebi meyve tadının kaybedilmek istenmemesi. Asla yoğun değil ama az da olsa son kısımda şeftali tekrar geliyor. Fakat bu sefer vanilya ve çiçekler ağırlıkta.

Aşk Bir Hazinedir

Kadınlar aşkı sever. Romantik ve ince yapıları bir aşk kadar naif ve unutulmazdır. Bunu çok iyi bilen Lancome, bir aşk parfümü ile karşımıza çıktığında kadın parfümü önerisi olarak birinci sıraya oturmuştu. Ve sonuna kadar hak ediyorlar.

Zaten resmi sitelerinde de bunu “Romantik ve pürüzsüz dokunuşlu, narin ve hafif bir koku.” Diyerek betimliyorlar. Lancome Tresor Aslında web sitelerinde parfüm fazla dolu kelimeler ile abartıla abartıla anlatılmamış. İki cümle yetmiş. Süslü kelimelere gerek yok çünkü zaten kendisi yeterince süslü bir parfüm.

Tresor EDT

Lancome Tresor, kendi sitelerinde Eau De Parfume formunda bulunuyor. Yani EDP. EDT formunun daha az yoğun olduğunu biliyoruz ama pek fazla mevcut değil. Zaten böyle bir parfüm de yoğunluğu azaltılarak pek kullanılır mı, bilemiyorum.

Oldukça ünlü bu parfümün tanıtım yüzü yine herkesçe tanınan ünlü bir isim: Penêlope Cruz. Güzel oyuncu bu bayan parfümüne tam oturmuş diyebiliriz. Marka reklam konusunda yine bizi yanıltmıyor ve bu iddialı markayı alabilmeniz için sizleri teşvik ediyor.

Lancome Tresor Parfum Yorumlari

Lancome Tresor nasıl bir koku ?

Zerafet ve şıklığın sembolü olan Lancome Tresor parfüm içerisinde taze ahududu, vanilya ve buhur çiçeği bulunmaktadır. Birçok parfüm uzmanı tarafından da belirlenmiş olan en önemlisi şudur ki ; İçerisinde vanilya notası bulunan parfümler Dünya çapında en çok beğenilen kadın parfümleridir.

Lancome Tresor ne kokusudur ?

90’ların parfümü olarak bilinen Lancome Tresor parfüm küt bir kokudur. Kadın teni ile eşsiz bir uyum yakalayan bu parfüm girdiğiniz her ortamda dikkatleri üzerinize çekmenizi sağlayacaktır. İçerisinde bulunan taze ahududu, vanilya ve buhur çiçeği ile Dünyanın en sevilen parfümleri arasında yer almaktadır.

En etkili afrodizyak bayan parfüm hangisi ?

En etkili afrodizyak parfümlerinin başında Yves Saint Laurent Black Opium gelmektedir. İçerisinde bulunan sedir ağacı, portakal çiçeği ve paçuli ile afrodizyak etkili bir parfüm deneyimini mutlaka yaşamalısınız. Afrodizyak etkili parfümler sıktığınız andan itibaren size teninizde çekici bir durum yaratır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz