Le Labo Santal 33 Yorumlari

Le Labo, New York merkezli Estee Lauder parfüm şirketidir. Kurucuları Eddie Roschi ile Fabrice Penot olan Le Labo, Estee Lauder Companies’in alt kuruluşu gibidir denilebilir. 2006’da kurulan bu marka uzunca süre çeşitli alanlarda başarılı işlere imza atmıştır ve bugün de erkek parfümleri dendiğinde akla gelen ilk isimlerden bir tanesi olmayı dünya çapında başarabilmiştir.

Le Labo Santal 33 Parfum Yorumlari

Le Labo Santal 33 Tanıtımı

Le Labo Santal 33, 2011’de piyasaya sürülüyor. Parfümörlüğünü Frank Voelkl yapıyor. Erkek parfümü yerine uniseks bir parfüm demek Le Labo Santal 33 için çok daha doğru bir betimleme olur fakat erkek kullanıcı yoğunluğu kadın kullanıcı yoğunluğuna oranla daha fazla çünkü daha maskülen, deri notalı bir yapısı mevcut. Kadın parfümü olmak için biraz fazla ağır. Tasarımına baktığımızda göze ilk çarpan şey şişenin üzerindeki ilaç etiketine benzer etiket oluyor. Bu detay dışında oldukça sade, sıradan bir şişe tasarımı mevcut. Le Labo, Santal 33 sayesinde biraz nostaljiye değinerek kullanıcıları eski zamanlara götürmek, bize o maskülen, maço ve sert erkeklerin hissiyatını vermek amacı ile tasarlanmış. Odunsu aromatik kategorisinde yer alan Le Labo Santal 33, oldukça karakteristik, koyu ve yoğun bir koku formuna sahip. Fazla detaylı veya derin bir parfüm değil. Oldukça normal bir harmanı bulunan, tanıdık kokulardan bir tanesi fakat güzelliğini reddetmek de doğru olmayacaktır.

Le Labo Santal 33 Koku Notaları ve Aroması

Le Labo Santal 33’ün koku notaları ve aromasını incelediğimizde çok da şaşıracağımız bir harmanla karşılaşmıyoruz genel olarak. Koku benzerliğinde Gucci Rush for Men, Stash SJP, This is Her, Book ve Sel Santal sayılabilir. Anlayacağımız üzere çok çok aşina olduğumuz bir koku da değil fakat içerisinde muazzam farklılıklar görüp etkileneceğimiz bir parfüm de değil Le Labo Santal 33. Üst notalarında menekşe, kakule ve sandal ağacı yer alıyor. Orta notalarda sedir, kehribar ve iris bulunurken alt notalarda ise deri, papirüs ve misk kendilerine yer buluyorlar. Ağır bir harman olduğunu söyleyebiliriz fakat kulağa gelen kadar da yorucu bir formda değil, geçişlerin hafifliği güzel işlenmiş notalarda. %70 maskülen ve %30 feminen, uniseks bir parfüm.  Sonlara doğru yumuşuyor ve karakterini ortaya çıkararak güzelleşiyor.

Le Labo Santal 33 İncelemesi

Le Labo Santal 33, eau de parfum formatında ve kalıcılık noktasında başarılı bir iş çıkarıyor. Her mevsime uygun bir koku denilebilir fakat yine de ağır bir harmana sahip olduğunu ve sıcak havalardan ziyade soğuk havalarda kullanıldığında daha iyi sonuçlar verebileceğini unutmamak gerekiyor. Fark edilebilirliği çok yüksek değil, her ne kadar açılışta fark edilebilirlik bağlamında güzel bir başlangıç yapsa da kokunun karakteri oturdukça fark edilebilirlik etkisi azalıyor. Le Labo Santal 33’ü erkek parfümü önerileri listesine de kadın parfümü önerileri listesine de alırdım şahsen çünkü çok spesifik ve seveni ile sevmeyeninin keskin çizgilerle ayrıldığı bir parfüm dolayısıyla en az bir kere denenmesi gerektiğinden yanayım. Fiyat aralığı 500-600 TL aralığında değişiyor. Fiyat performans noktasında incelediğimizde Le Labo Santal 33’ün fiyatının hakkını tam olarak veren bir parfüm olduğunu söylemek zor çünkü aynı fiyat aralığında çok daha yüksek performanslı olduğu için tercih edilebilecek güçlü markaların gerçekten çok başarılı parfümleri de bulunuyor.

Le Labo Santal 33 Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz