Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait Yorumlari

2009’da Maison Francis Kurkdjian adı ile kendi markasını kuran Ermeni asıllı Fransız parfümör Francis (Nuran) Kurkdjian, Beyoğlu’ndan dünyaya uzanan etkileyici bir hikâyeye sahip. Bu yazıda ise odağımızda Kurkdjian’ın en güzel imzalarından biri olan, uniseks ve üst segmen parfüm Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait var.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait Parfum Yorumlari

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait Tanıtımı

Üst segment parfümler arasında daha özel bir kullanıcı kitlesine hitap eden Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait,2016’da piyasaya sunuluyor ve sunulduğu andan itibaren oldukça büyük bir ilgi ile karşılaşıyor. Kadın parfümleri dendiğinde akla gelen en özel isimlerden biri haline geliyor. Özellikle 2019 yılında bir patlama yaşayan parfüm sosyal medya üzerinden tanınmış ve tanınmamış birçok ismin paylaşımlarında kendine yer buldu. Parfüm, dünyaca ünlü cam ve kristal markası Baccarat ve ünlü parfümör Francis Kurkdjian işbirliği ile ortaya çıkmış ve Baccarat markasının 250. Kuruluş yıl dönümünde piyasaya sunulmuş.Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait, oldukça şık ve zarif görünümlü küp şeklinde kırmızı şişesi ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor.Francis Kurkdjian imzası taşıyan Baccarat Rouge 540, kristal tanelerinin kırmızı renge dönmesi için gereken 540 santigrat dereceden alıyor.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait Koku Notaları ve Aroması

Üst notalarında acı badem ve safran; orta notalarında mısır, yasemin ve sedir; alt notalarında ise misk, amberger ve odunsu notalar bulunuyor. Parfümün açılışında kırmızı meyvelerin hissiyatı ağır basıyor. Mayhoş bir meyve kokusunun ardından sıcak baharatlar devreye giriyor. Gül ve yasemin her ne kadar çok fazla öne çıkmasa da parfümün en feminen taraflarını oluşturan unsurlar olarak harmanda yerlerini alıyorlar. Alt notalar ise tatlı ve meyvemsi hissiyatlardan daha uzak, ağacımsı odunsuluklarla donanıyor. Kokunun formu somut olmaktan oldukça uzak dolayısıyla tanımlanabilir olması da bir hayli zor. Sıcak bir koku olduğunu rahatça söylemek mümkün fakat çiçeksi ve şekerli bir koku değil. Meyvemsi, baharatlı fakat odunsuluğa daha yakın bir koku var karşımızda. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait, insanı gizemi ile kendine çeken gerçekten etkileyici bir koku.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait İncelemesi

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait her ne kadar kadın parfümü önerileri başlığının altında sıkça gördüğümüz parfümlerden biri olsa da erkek kullanıcılarının da fazla olduğunu biliyoruz. Kadınların da erkeklerin de rahatça kullanabileceği bir parfüm çünkü ne çok feminen, ne de çok maskülen bir yapısı var; uniseks bir parfüm. Etrafa yayılımı ve fark edilebilirliği çok güçlü bir parfüm değil fakat kalıcılık noktasında tam puan alacağı aşikâr fakat kalıcılık oranının Kurkdjian’ın diğer parfümlerine kıyasla geride kaldığını da belirtmek gerekir. Gerek içerisinde bulunan harman gerekse yarattığı etki itibari ile kesinlikle sonbahar ve kış mevsimlerine daha çok uyum sağlayacağını söyleyebiliriz. Parfüm 70 ml’lik şişesinde 2.500-2800 TL bandında bulunabiliyor. Üst segment parfümler arasında yerini alıyor ve biraz cep yakıyor tabii ama Kurkdjian’ın dünyanın en ünlü parfümörlerinden biri olduğu ve gerçekten imza niteliğindeki bu parfümünün başarısı göz önüne alındığında bu özel deneyim için insan bir kere daha düşünmek istiyor. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait, kadın ve erkek fark etmeksizin herkesin hayatında en az bir defa çıkması gereken nefes kesici bir yolculuk.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz