Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Yorumlari

Guerlain, Davidoff, Jean Paul Gaultier gibi ünlü markaların parfümörlüğünü yapmış olan Francis Kurkdjian, 1969 doğumlu Ermeni parfümcü ve iş adamıdır. Üst segment niş parfüm kategorisinde adını duyurmuş ve kendi adı ile kurduğu markasını dünyada önemli bir küresel oyuncu haline getirmiş bir tasarımcıdır. Akademik kariyeri de en az moda tasarımcılığı kariyerindeki kadar başarılarla dolu geçen Francis Kurkdjian, günümüzde artık dünya çapında 300’den fazla yerde aktif olarak faaliyetlerini sürdüren ve uluslararası ödüller kazanan bir markanın kurucusu haline gelmiştir. Maison Francis Kurkdjian, erkek parfümleri ve kadın parfümleri kategorilerinde oldukça başarılı işlere imza atan bir parfüm markası. Bu yazımızda Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Edp isimli uniseks parfümü inceleyeceğiz.

Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Parfum Yorumlari
https://www.parfummekani.com/maison-francis-kurkdjian-oud-satin-mood-70ml-edp-unisex-tester-parfum

Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Edp Unisex Tanıtımı

Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Edp Unisex, 2015’te piyasaya çıkarılan bir parfüm. Tasarım olarak oldukça sade, siyah bir şişeye sahip ve kapağı ile üstünde yazan yazıları altın detayları ile süslenmiş. Parfüm oryantal odunsu kategoride yer alıyor. Vanilya ve deri gibi ilgi çekici ve bir araya geldiğince etkileyici bir forma bürünen çeşitli notaları barındırıyor. Sabunsu, kremsi, pudralı ve kuru notalar barındırıyor.

Notaları ve Aroması

Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Edp Unisex’in koku notalarını incelediğimizde karşımıza her yerde görmeye alışık olmadığımız bazı notalar çıkıyor.Biraz plastik ve ilacımsı öd ağacı vurgularıyla açılan parfümün devamında bu notaları gül ve sabunsu menekşe takip ederek yumuşatıyor. Sona doğru sıcaklık hissiyatı oldukça belirgin bir şekilde artıyor ve vanilya ile derinin etkisi ortaya çıkıyor. Aromalar ve notalar oldukça belirgin, geçişler ise dengeli ve yumuşak yaşanıyor. Hiçbir nota rahatsız edici düzeyde bir yoğunluğa ulaşmıyor bu da parfümü uniseks yapan yani spesifik olarak kadın parfümü ya da erkek parfümü yapmayan unsurlardan bir tanesi. Koku oldukça dengeli ne inanılmaz maskülen ne de fazla feminen.

Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Edp Unisex İncelemesi

Genel olarak yapay aromalara ev sahipliği yapan Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Edp Unisex, katman halinde aromalara sahip olup tene hızlıca yaklaşan bir form halindedir. Özellikle çok terleyen yağlı tenlerde iki günü aşacak şekilde etkileyici bir kalıcılık oranı yakalanabilmekte. Fark edilirliği genelde dışarıya değil içeriye dönüktür. Sıkımdan sonraki ilk birkaç saatte her ne kadar dışarı tarafından da oldukça net bir şekilde fark edilse de kendi karakterini belli edip tene oturduktan sonra daha çok sahibine dönük bir fark edilirlik yakalanıyor. Sabunsu, pudralı ve yumuşak yapısından kaynaklı olarak sıkım dengeli bir şekilde yapılmalıdır. Üç dört sıkım, parfümün kendini belli etmesi ve kalıcılık ile fark edilirlik gibi performanslarını ortaya çıkarması için yeterli bir miktardır. Her mevsime uygun gündelik bir şekilde kullanılabilir fakat sonbahar ve kış mevsimlerinin soğuk akşamlarında kendini etkileyici bir biçimde gösterecek ve daha çok yakışacaktır. İç ortamda kullanılabilir fakat sıkım dengesi iyi sağlanmadığı takdirde boğucu bir etki de yaratabileceği için daha çok dış ortamda kullanımını tavsiye edebilirim. Erkek parfümü önerileri ve kadın parfümü önerileri listelerinde sıkça görebileceğimiz türden bir parfüm olan Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Edp Unisex’in 70 ml’lik şişeleri 1700-1900 TL bandında yer alıyor. Şahsi fikrim aynı fiyat bandında özellikle performans bazında önüne geçebilecek çeşitli rakiplerin mevcut olduğu ama yine de eminim ki bu parfümü de Kurkdjian’ ın başarılı imzalarından biri olarak görüp vazgeçilmezler listelerine ekleyen insanlar da olacaktır.

Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz