Miss Dior Blooming Bouquet Yorumlari

Christian Dior, parfüm konusunda artık uzman markalardan biri. Ne yapsalar çok satıyor ve insanlar sürekli yeni kreasyonlarını takip ediyor. Miss Dior Blooming Bouquet EDT ise merakla beklenen ve takip edilen kokulardan biri. Neticesinde Miss Dior bir seri halinde çıkmıştı ve kadınlar serinin devamını da görmek istiyordu.

Miss Dior Blooming Bouquet, 2014 yılında piyasaya sürüldüğünde bekleyişten doğan bir izdiham yaşandı. Akın akın satılan parfümün satışları şu anda normal boyutta. Ülkemizde ise fiyatına göre uçucu kokusu sebebiyle fazla tercih edilmeyebiliyor fakat dünya çapında hayranları hâlâ fazlaca mevcut.

Miss Dior Blooming Bouquet modeli İlkbaharın ilk günlerini duyurmak için zarif bir kompozisyona sahiptir. Notaları, bizi yenileyen ve değerli bir koku izi bırakan ince ve hassas bir çiçek notaları birliği sunar. Yaratıcısı ise Francois Demanchy’dir.

Miss Dior Blooming Bouquet Parfum Yorumlari

Miss Dior Blooming Bouquet Notaları

Miss Dior’nun bu serisinde pek fazla nota kullanılmamış. Oldukça sadece miskli bir koku. Artısı yok. Eksiği olduğu ise kişiden kişiye değişebilir. Sonuçta karşımızda Christian Dior gibi bir marka varken yapaylık ve sadelik pek düşünülmüyor. Bu da markanın hem parfümlerine olan talebi hem de beklentiyi artırıyor.

Üst notalarda bizi mandarin portakal çiçeği, Şakayık ve gül karşılayacak. Buradaki esanslar bir çiçek bahçesindeymiş hissiyatını yaratırken ipeksi bir doku ile de çevrenizi saracak. Yani parfümün açılışı için oldukça tatlı ve kremsi bir dokusu olduğunu söyleyebiliriz. Diğer çiçeksi parfümlerden tek farkı notalarının az ve sade olması.

Orta notalarda kayısı ve şeftali bulunuyor. Parfümün açılışından sonraki kısmında bir meyve şöleni yaşayacağını düşünen bir kadın parfümü kullanıcıları burada biraz hayal kırıklığına uğrayabilir. Şeftali ve kayısıyı hissediyorsunuz ama yoğunluk olarak parfümün sonuna kadar ilk notalar sizi bırakmayacağı için fazla gelmiyor.

Alt notada ise sadece misk bulunuyor. Zaten parfümün uçuculuk kısmı ise burası. Miske indiğinde “Biraz daha tadını alayım,” derken parfüm yavaş yavaş size el sallıyor. Açıkçası böyle büyük bir markanın uçucu bir parfümü olacağını düşünmezdim fakat maalesef kapanış bu şekilde gerçekleşecek.

Zarif Bir Kombinasyon

“Christian Dior ilk parfümünü tasarladığında, ilham kaynağı sevgili kız kardeşi ve onun ışıltılı enerjisi olmuştur. Miss Dior parfümüne de onun kararlılığı ve gücü aşılanmıştır. Bugün, Miss Dior inatçı, maceracı bir koku. İsyankâr bir aşk için çarpan çiçeksi bir kalp.”  Çoğu parfüm sitesi bunu söylüyor, parfüm için. İddialı bir yaklaşım olduğu belli. İddiasında ne kadar haklı olduğu ise tamamen parfümü kullanan kadınların bileceği bir konu.

“Zarif bir Kombinasyon,” diyorlar bunların yanı sıra. Buna son derece katılıyorum. Miss Dior Blooming Bouquet gerçekten de zarif bir kombinasyon. Az ve öz. Kısa ve anlamlı. Genel olarak baktığımızda her parfüm 24 saat kalıcı olmak zorunda değil. Hele ki bunun içinde zarafet var ise her zaman taze kalmak zorunda. Bu sorunu da Miss Dior Blooming Bouquet çözüyor.

Miss Dior Blooming Bouquet Kullanımı

Bayan parfümü önerisi olarak rahatlıkla gösterilen bu parfümün herhangi bir yaş sınırı yok. Zaten notaları da bunu fazlası ile belli ediyor. Hafif ve zarif bir parfüm olması nedeni ile her yaşa hitap eden bir yapıya sahip.

Bunun dışında kullanıcılar parfümün Sonbahar için uygun görmüşler. Yaz mevsiminde kullanımı öneren bir kullanıcı dahi yok, desem asla yalan olmaz. Açıkçası ben de parfümü yaz aylarının boğucu sıcağında ve neminde hayal edemiyorum.

Kalıcılığının fazla etkili olmadığını söylemiştim. Ama bu konuda kullanıcılar ikiye ayrılıyor. Son derece kalıcı bulan da var asla üzerinde durmadığını söyleyen de. O halde bir ipucuyla yazıyı sonlandıralım. Bir parfümü uzun kullanmak istiyorsanız tene değil kıyafete uygulamanız daha iyi olacaktır.

Miss Dior Blooming Bouquet Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz