My Burberry Black Yorumlari

My Burberry Black ismini günümüzde sık sık duyuyoruz. Kadın parfümlerinde başarılı olan şirket bu başarısına asla dur demiyor. Ben daha çok olgun kadınlar için parfüm ürettiklerini düşünsem de genç kızların da kullandığını görebiliyorum. Bir şeyi kendinize yakıştırıyorsanız onunla bütünleşmeniz gerekiyor, demektir. Parfümler de bir insana kıyafet gibi oturmalı ve onu taşımalıdır. Bu bağlamda her kadın veya genç kendine hangisini yakıştırıyorsa onu kullanmalıdır.

Ancak My Burberry serisi gerçekten biraz ağır bir seri. Reklam filminde de cesur ve olgun denebilecek bir kadın oynarken seri hakkında aksi zaten düşünülemezdi.

Erkekler için bir baskısı üretilen parfüm çok sevilip kadınlar tarafından talebi gelince firma 2016 yılında My Burberry Black’i piyasaya sürdü. Tam bir kadın parfümü olan parfümün şişesi My Burberry serisinde olduğu gibi küçük ve zarif. Parfümün rengi ise kehribar renginde.

My Burberry Black Parfum Yorumlari

My Burberry Black Notaları

Parfümün notalarını ilk açıp incelediğimde çok şaşırdığımı belirtmeliyim. Çünkü çok net bir parfüm ve fazla söze gerek yok tarzında bir düşünce ile fazla nota kullanmamışlar. Notalar o kadar az ki galiba daha önce böyle bir parfüm ile karşılaşmamıştım.

Üst notalarda bizi yasemin, gül ve şeftali karşılıyor. Ardından orta notada paçuli ve son olarak alt notada ise kehribar bulunmakta. Evet, belirttiğim gibi az ve öz. Fazla karıştırmaya gerek duymamışlar. Kendilerinden eminler. İstedikleri veya vermek istedikleri kokuyu, hazzı aşılayıp işlerini yapmak istedikleri çok belli.

Yukarıda “Parfümler kıyafet gibidir,” demiştim. Bunu kanıtlayan nitelikte bir bayan parfümü olan My Burberry Black, her tende farklı duruyor. Kalp notasının gül olduğunu söylemek mümkün çünkü sizi asla terk etmiyor. Bunun dışındaki koku kombinasyonları tene göre değişkenlik gösterebiliyor.

Kimi kadınlar paçuli üzerinden giderken kimisi şeftali ve yasemin ile devam ediyor. Son notalardaki kehribar kalıcı ve nostaljik bir koku yaratırken kim ne hissederse hissetsin gül kokusu hep orada kalıyor.

Bu güzel ve keskin kokunun arkasındaki burun ise Francis Kurkdian’dır. Çok ünlü bir parfümcü Francis, bu kokusu ile birçok röportajında da epey bir övünüyor. Ne diyebiliriz ki? Bu kadar az notalar ile böyle güçlü bir parfüm yaratmak herkesin yapabileceği bir şey değildir.

Sıcak Ve Büyüleyici

Parfümün resmi sitede oldukça ilgi çekici açıklamaları var. Bunlardan ilki: “Parfüm, sırılsıklam yasemin çiçeği ve şeftali nektarının kokusunu bir gül dokunuşuyla birleştirir. Burberry’nin kalbindeki bu imza gül notuna tatlı ve davetkâr bir şekerleme bükümü verilirken, zengin kehribar, paçuli derin ve büyüleyici bir bitiş için kokuyu tamamlar.” Şeklinde.

Parfüm gerçekten özenle seçilen kelimeler ile tanıtılmış ve ben bu yönünden de çok hoşlandım. Ayrıca sayfalar dolusu notalar içeren parfümler bile belki bu kadar iddialı ve kalıcı olmayı başaramazken Burberry’in yaptığı bu işi gerçekten takdir ediyorum.

Sitedeki ikinci açıklama ise şişe tasarımı ile ilgili: “Zengin, kehribar renkli şişe elle bağlanmış siyah gabardin düğümü ile tamamlanır ve Burberry trençkotunun düğmelerinden esinlenerek koyu, yükseltilmiş bir boynuz görünümlü kapakla ayarlanır.” Şeklinde.

My Burberry Black Kullanıcıları

Kullanıcıların parfümden son derece memnun kaldığını altını çizerek belirtmek istiyorum. Yabancı ve Türk sitelerinde birçok yorum okudum ve parfümü sevmeyen bir kadına henüz rastlamadım diyebilirim.

Özellikle indirim dönemlerinde bayan parfüm önerisi olarak karşınıza ilk çıkacak parfümlerden biri olabilir. Kadınlar parfümün feministliğinin yanı sıra kalıcı olmasını da çok sevmişler. Ayrıca parfüm yoğun ve keskin olduğu için iki veya üç sıkımla istediğiniz yoğunluğa çok kolay ulaşabileceksiniz.

My Burberry Black Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz