My Burberry Blush Yorumlari

My Burberry Blush, 1856 yılında Thomas Burberry tarafından kurulmuş bir İngiliz tasarım ve moda evidir. Bu marka, zamanında İngiliz kraliyet ailesi için özel dikimler bile yapmış. Hatta araştırmalarıma göre kraliyet tarafından özel bir emir bile gönderilmiş. Moda hattına ve aksesuarlarına ek olarak, Burberry markası, Inter Parfums ile birlikte düzenlenen anlaşma ile erkeklere ve kadınlara yönelik seçkin bir koku yelpazesi sunmaya da başlamıştır. Başarıların başarı katmak istemişler, anlaşılan.

Açıkçası ben Burberry marka parfümleri çok seviyorum ve günümüzde de birçok kadının da gözdesi. Kokuları bana çok otantik ama aynı zamanda orijinal geliyor. Kalıcılığına ise diyecek kötü bir kelime bulamıyorum.

My Burberry Blush 2017 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana oldukça fazla bir hayran kitlesi elde etti. Hâlâ da etmeye devam ediyorlar. Net bir şekilde bağlı olduğu bir familya olmasa da yabancı siteler çiçeksi oryantal ve baharatlar sınıfına koymuş, parfümü. Bence yerinde bir seçim.

My Burberry Blush Parfum Yorumlari

My Burberry Blush EDP Notaları

Feminist bir bayan parfümü olarak karşımıza çıkan My Burberry Blush, fazlasıyla taze bir koku. Paris sokaklarında dolaşan bir kadın kadar zarif ve eşsiz olmasının yanı sıra güçlü enerjisi ile etrafına güzellik saçar. Parfümün arkasında ki burun ise Francis Kurkdjian.

Gelelim notalarına. Üst notalarda limon ve nar birleşmiş. Orta notalarda yeşil elma, gül yaprakları ve sardunya; alt notalarda ise yasemin ve Wisteria çiçeği kullanılmış. Genel olarak notaları incelediğimizde gözü yormuyor. Oldukça az akorlar ile şık bir koku yaratılmış.

My Burberry Blush Açılışta bizi limon patlaması ve nar karşılıyor. Ama ne fazla ekşi ne fazla tatlı geliyor size. Yani limon pek kendini hissettirmiyor gibi. Onun yerine nara gül eşil eder gibi oluyor ve limon patlaması temelde kalıyor, yani. Biraz sonra koku oturmaya başlıyor ve yeşil elma ve çiçekler kendini göstermeye başlıyor. Ancak koku hâlâ hafif düzeyde. Son olarak kapanışta ise tekrar mayhoşluk ekleniyor bu kokulara ve hem ferah, hem tatlı, hem ekşi karışımı bir koku ile karşılaşıyorsunuz. Yani aslında limon parfümün notası gibi geliyor, insana.

Parfümün notaları pek fazla aşamalı değil. Yani çok fazla değişmiyor. Ama kokusu kesinlikle akılda kalıcı ve keskin. Bayan parfüm önerisi olarak düşünmeden tavsiye edebileceğim bir parfüm.

Çiçek Ruhlu Bir Enerji

Parfüme bu başlığı vermek istedim çünkü enerjisi epey yüksek bir parfüm. Her ne kadar temelde limon olan parfümün geri kalan kısmı çiçek oryantalleri ve aromatik bir tatlılık esintisi tarzında.

Aslında bu tarz parfümler biraz klasik duruyor. Hatta bıktığımız kokulardan. Kadınlar artık değişiklik arıyor ve parfümün bir kıyafet gibi üstüne tam oturmasını istiyor. Bu noktada My Burberry serisi istediklerinizi karşılayacak kadar sizi düşünüyor. Blush, Türkçe anlamı ile “Allık” anlamına geliyor. Zaten bu yüzden feminist bir parfüm. Kalıcı ve fark edilebilir olması ile dikkat çeken parfüm ne çok genç ne çok yaşlı. Orta düzeyde sevilesi bir parfüm yani. Biraz yapay durabilir ama sıktığınızda asla klasik değil.

My Burberry Blush 90 ml

EDP olmasından dolayı zaten yoğun fazda olan parfümü 90 milimliği resmi sitelerinde bulunuyor ancak Türkiye satışı yok. Türkiye satışı için başka satış noktalarına bakmanız daha uygun olacaktır. Bunun dışında kendi siteleri bile 90 ml, 50 ml’den tabii ki daha pahalı. Ama zaten kalıcı bir parfüm ve EDP formunda olduğu için parfümü çok fazla sıkmamanızı öneriyorum. Bu da 90 ml alarak daha uzun kullanmanızı sağlayan en büyük etken.

My Burberry Blush Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz