orjinal parfum nasil anlasilir yorumlari

Orijinal parfüm nasıl anlaşılır ? Bir parfümün orijinalliğinin göstergesi esas olarak parfüm uzmanlarının anlayabileceği bir takım özel detaylardan ibarettir. Orijinal parfüm öncelikle aşağıdaki özellikleri içermelidir:

  • Orijinal parfümlerin kokusu kendisine özeldir. Her bir parfüm farklı bitki yağları ve esanslarının özel bir karışımından oluşur. Bu sebeple her parfümün konusu bir diğerinden farklıdır.
  • Orijinal bir parfümün taşıması gereken alt nota, orta nota ve üst nota özelliklerini taşıması gerekir. Bu parfümün ilk sıkıldığı andan etkisini kaybettiği ana kadar bıraktığı farklı koku seviyelerini gösterir.
  • Orijinal bir parfüm genellikle uzun süreli etkiye sahiptir. Ortalama 8-9 saat etkisi sürer.
  • Diğer yandan parfümün orijinalliğinin bir kanıtı da tamamen uçtuktan sonra arkasında iz bırakmamasıdır.
Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır

Orijinal Parfüm Nedir?

Orijinal parfümlerin özelliği kendilerine özel ve genellikle taklit edilemeyen bir kokularının olmasıdır. Her ne kadar her orijinal parfümün sahtesi yapılıyor olsa da sahte bir parfüm ile orijinal parfüm arasındaki en büyük fark orijinal parfümlerin doğal çiçek be bitki esanslarından üretilmesi ve sahte parfümlerin ise bu esansları taklit eden sentetik maddelerden üretilmesinden kaynaklanır.

Bir Parfümün Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bir parfümün orijinalliğinin anlaşılabilmesi için parfümün ilk sıkıldığı andan uçtuğu ana kadarki koku seviyelerine bakılır. Orijinal parfüm üç aşamada kendini belli eder Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır ;

  • Parfümün en üst notası parfüm ilk sıkıldığında alınan kokusudur. Bu koku güçlü ve daha serttir ve genellikle birkaç dakikada yok olur.
  • Parfümün orta notasında ise parfümün asıl vurguladığı koku ortaya çıkar.  Bu konu derinliği daha fazla olan ve parfüm üreticisinin asıl vermek istediği kokudur. Bu koku da en fazla 1 saat süre ile alınabilir.
  • Parfümün en alt notası ise sıkıldıktan sonra ancak 8-9 saat sonra kaybolan ve en kalıcı olan kokudur. Bu koku diğerlerine göre en hafif olan kokudur.

Diğer yandan parfümün orijinal olmasını gösteren önemli bir gösterge belli bir süre sonra kokusunun tamamen ortadan kalkmasıdır. Özellikle sentetik malzemeden yapılan sahte parfümler vücutta 24 saat boyunca kalan ve zaman içerisinde kötüleşmeye başlayan keskin, rahatsız edici ve acı bir koku yayar. Parfümle az çok haşır neşir olan herkes sahte bir parfümün kokusunu anında anlayabilir.

Ayrıca kalıcı parfüm nasıl yapılır, yapımında hangi malzemeler kullanılır? Bilgilerini inceleyebilirsiniz.

Orijinal Parfümler Neden Pahalı Olur?

Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır ; Orijinal parfümlerin fiyatlarının yüksek olmasının sebepleri arasında en önemlisi orijinal parfümlerin hammaddelerinin pahalı olmasıdır. İyi kalite orijinal parfümlerde gerçek bitki yağı esansları kullanılır ve kimyasallar sadece bağlayıcı olarak ve çok az miktarda kullanılır. Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır Bitki yağı esansları bitki çiçeklerinden çok zor elde edilen ve bir gramı için bazen tonlarca bitki çiçeği kullanılması gereken esanslardır ve fiyatları çok yüksektir. İyi bir parfüm sadece alkol ve bitkisel esanslardan oluşur ve neredeyse içilebilecek kadar zararsızdır.

Sahte parfümler ise sadece kimyasal kullanılarak üretilirler ve bu sebeple fiyatları orijinal parfümlere göre aşırı derece ucuzdur. Diğer yandan sahte parfümlerin bu sebeple sağlık açısından da kullanımında sakıncalar söz konusudur. Sahte parfümler cilt hastalıklarından kansere kadar birçok hastalığa sebep olabilir. Bu sebeple her zaman orijinal parfüm kullanılması önemlidir.

Orijinal Parfüm Nereden Alınır?

Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır ; Orijinal parfümlerin alınacağı yerler aşağıda sıralanan güvenirliği belirli yerlerdir:

  • Orijinal parfüm alınabilecek en bilinen yerler arasında gümrüklerdeki free shop mağazaları yer alır.Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır Buralar doğrudan devlet denetimindedir ve sahte parfüm satılması mümkün değildir.
  • Güvenilirliği kanıtlanmış bilinen departmanlı mağazalar,
  • Bilindik ve güvenilir kozmetik firmaları,
  • Bilindik ve güvenilir zincir mağaza ve marketler,
  • Güvenilir parfümeri mağazaları.
  • Parfümmekanı olarak türkiyede tek tester parfüm satış yetkisi bulunan firmayız . Gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz.
orjinal parfum nasil anlasilir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz