Paco Rabanne Invictus Yorumlari

Paco Rabanne Invictus, Temmuz 2013’te çıkmış bir erkek parfümüdür. Erkek parfümlerinde oldukça güçlü olan marka bu sefer daha yenilmez ve güçlü bir parfüm yaratmış. Zaten adı da buradan geliyor. Invictus, Latincede “yenilmez” anlamına gelir ve güç ile enerjiyi temsil eder.

Paco Rabanne Invictus İsmi gibi bir parfüm çıkaran Paco Rabanne parfümü için “O tam anlamıyla bir kahramandır,” diyor. Ve daha bir sürü süslü kelime ile parfümü detaylandırıyor. Açıkçası Paco Rabanne bu konularda abartmayı sevdiği için pek şaşırmanız mümkün değil. Yalnız abartmakta haklı olan birkaç markadan biri olduğunu da belirtmek gerekiyor. Parfümünü nasıl betimliyorsa sıkıldığı anda o betimlemeye bürünen bir karakter yaratıyor.

Paco Rabanne Invictus Parfum Yorumlari

Invictus İçeriği

Paco Rabanne Invictus, notaca zengin parfümlerden. Ama şu var ki akorları ne kadar fazla ise ferahlığı da aynı oranda fazla. Belki de Paco Rabanne’den beklenilmedik kadar ferah ve arzulu bir parfüm. Bir erkek kahraman olmak ister neticesinde ve bunun için ona arzu gerekir. Hatta bununla ilgili parfümün tanıtımında marka “İlk adımda bir rock yıldızı olan Black XS vardı. İkinci rüya adımında zengin ve ün sahibi 1 Million ve şimdi son rüya adımında ise her erkeğin hayalindeki gibi şampiyon olmak var.” Diyor. Yani aslında her şey düşünülmüş ve geriye sadece icraat etmek kalmış.

Paco Rabanne Invictus Gelelim zengin dediğimiz notalara: İlk notalarda greyfurt, deniz suyu, su akorları, Mandalina; orta notalarda defneyaprağı, yasemin, guaiac ağacı, meşe likeni; alt notalarda ise paçuli ve kehribar bulunuyor. İlk notalardaki o ferahlığı turunçgiller ile birleşen deniz suyu ile alıyoruz. Ama ileri doğru gidildikçe biraz işler ilginçleşiyor. Açıkçası son notada kehribar en son beklediğim akor bile değildi.

Açılışta az önce bahsettiğim gibi ferahlık dalgası ile karşılaşıyorsunuz. Bu dalga ile rahatlarken aynı zamanda kendinizi de bulmuş oluyorsunuz. Birkaç saat sonraki bölümde bu ferahlık sizi yavaş yavaş terk ediyor ve yerini çiçeksi bir tatlılık ile baharatların getirmiş olduğu yeni bir ferahlık dalgasına bırakıyor. Aslında burası parfümün kalbi, denebilir. Hâlâ bir miktar deniz esintisi hissetseniz bile baharatlar bunun önünü keserek kendi ferahlığını sizlerle buluşturuyor ve çiçekler ile bunu süslüyor. Ve artık son kısım odunsu bir erkeklik ile son buluyor.

Zaferin Kokusu

Paco Rabanne Invictus Sınırsız bir gücü vaat eden Invictus ismi gibi yenilmez erkekler için yaratılmış vazgeçilmez bir koku. Şampiyon olmak erkeklerin, özgüven tazeleyeceği bu parfümün şişesi ise bizi şaşırtmıyor. Kupa şeklindeki şişenin cam kristallerinin parlaklığı ve asilliği elinize aldığınız an bir kupa kaldırıyormuş hissiyatını size yaşatacak.

Ancak bu kadar uğraşılmış ve dünya tarafından sevilen parfümün sevmeyeni de mevcut. Başlıkta da belirttiğim gibi “zaferin kokusu” çok gelip geçici bir kavram. Yani yabancı sitelerde yaptığım araştırmaya göre parfüm o kadar ferah ki bir süre sonra zafer yerini alışılmış bir haz duygusuna bırakıyor. Tabii parfüm dünya üzerinde son derece iyi sattığı için herkes bu görüşe katılmıyor olsa gerek.

Paco Rabanne Invictus Kullanım Önerileri

Parfüm fazla ferah olduğu için burada önerilen mevsim İlkbahar ve yaz. Günlük kullanımda ise kullanıcıların görüşlerine göre gece kullanımına daha uygun bulunmuş. Bunun sebebi orta ve son notaların odunumsu olması olabilir. Ama tabii gün içerisinde de bu tarz kokuları tercih eden erkekler ve absürt durmadığını söylemek gerek.

Parfüm genç bir nesle hitap ettiği için yaş aralığı 20 – 40 olmalıdır. Pek lise erkeğinin kullanması gereken bir koku asla değil. Üniversiteli gençler için ise ideal ve aynı şekilde 30’lu yaşlar için de gece kullanımında uygun duruyor. Erkek parfüm önerisi olarak verdiğim bu parfümün fiyatı ise tabii ki güzel. Zaten böyle bir markanın parfümünden de daha azı beklenemezdi.

Paco Rabanne Invictus Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz