parfum kapagi nasil acilir inceleme

Parfüm Kapağı Nasıl Açılır?

Parfüm kapağı açmak oldukça zordur. Çünkü parfüm kapaklarının özel bir mekanizması bulunmaktadır. Alternatif yöntemler olduğu gibi kapak bölgesini tamamen sökülmesi de tercih edilebilmektedir. Şırınga yardımı ile kapak içerisindeki küçük yuvarlak bölümden yeniden parfüm doldurulabilmektedir. Ancak parfüm kapağının zarar görmesi veya yeniden yerleştirilemeyecek şekilde sökülmesi durumunda; parfüm şişesine yeniden parfüm doldurulması mümkün olmamaktadır. Çünkü kapağı olmayan bir şişedeki parfüm uçmaktadır. Şişeleri oldukça farklı tasarımlar ile üretildikleri için kapağı zarar gören şişeleri süs eşyalarına dönüştürülebilmektedir. Ev içerisinde salon, mutfak gibi ortamlarda sergilenebilmektedir.

parfum kapagi nasil acilir yorum

Parfüm Atomizörü Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Parfüm atomizör açma için öncelikle atomizörün üst kısmının çıkartılması gerekmektedir. Parmakları atomizör pompasının altına yerleştirerek bu işlem yapılabilmektedir. Şişeyle pompa arasındaki boşluğun iki parmak ile kavranması ve hafif sola çevrilmesi ile beraber pompa şişeden uzaklaştırılabilmektedir. Pompanın uzaklaştırılması ile beraber içerisine parfüm doldurulabilmektedir. Ancak sonrasında pompanın tekrar şişenin üzerine yerleştirilmesine özen gösterilmelidir. Pompa yerleştirildikten sonra sağ tarafa doğru sıkıca çevrilmeli ve kapağı tekrar vidalanmalıdır.

Parfüm Kapağı Açmak İçin Alternatif Yöntem Nedir?

Açmak için ikinci yöntem; öncelikle parmakların pompa ile dekoratif şişe arasına yerleştirilmesi ile uygulanmaya başlanmalıdır. İç şişe atomizörünü bu şekilde açabilmek mümkün olmaktadır. Pompanın alt kısmının yavaş hareketler ile yukarı doğru çekilmesi ile beraber iç şişe görülecektir. Pompa iç şişeden çıkartıldıktan sonra parfüm ile doldurulabilmektedir. İç şişeyi doldurduktan sonra tekrar dekoratif şişeye yerleştirilmesi ve aynı şekilde kapağının kapatılması gerekmektedir.

Parfümden Dekant Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Parfümden dekant alma için şırınga kullanılmaktadır. Birkaç tane şırınga kullanılması yeterli olmaktadır. Bu sayede dekantlar ayrıştırılabilmekte ve şişelere doldurulabilmektedir. Sonrasında şişeler de istendiği gibi kullanılabilmektedir. Parfüm şişesinin kapağına ya da şişesine herhangi bir zarar vermeden aktarımın gerçekleşmesini sağlamaktadır. İstenen parfüm istenen şişeye doldurularak kullanılabilmektedir. Bu işlemi yapılmadan bu yöntemin tercih edilmesinin sebebi ise özellikle günümüzde parfüm şişelerinin çok farklı ve orijinal tasarımlara sahip olmalarıdır. Orijinal parfüm şişelerinin istenildiği gibi kullanılması sağlanmaktadır.

Atomizörü Bozulan Parfüm Şişesi Ne Yapılır?

Atomizörü bozulan parfümün düzeltilmesi için öncelikle atomizörün çıkartılması gerekmektedir. Ardından görünen borunun içe kaçmış olmasından kaynaklanan bir problem olabileceği için bu borunun yukarı doğru çıkartılması gerekmektedir. Bunun için pense gibi aletlerden yardım alınabilmektedir.Bu işlemden sonra parfüm şişesi kullanımda herhangi bir problem yaratmamaktadır.

Parfüm Kapağı Açma İle İlgili İpuçları Nelerdir?

Parfüm kapağı açma tüyolarına bakıldığında; eğer kullanılan şişeler küçük boyutlu ise, kırılmasını önlemek amacı ile bir iç şişe kullanılmaktadır. Bu iç şişe ile parfüm şişesinin çantada ya da cepte kırılmasının önüne geçilmektedir. Şişeler daha büyük ise; bükme kapağı ya da alt vida kullanılarak parfüm kapağı açma işlemi yapılabilmektedir.

parfum kapagi nasil acilir yorum

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz