Parfüm Kodu Nedir ?

Parfüm Kodu Şişenin Neresinde Yazar Parfüm Kodu Nedir ? Parfüm kodunun şişede yazdığı yer alt kısmıdır. Parfümlerin seri kodları hem şişelere hem de kutusuna işlenir. 4 – 5 haneli olan bu kod mutlaka şişenin üzerinde yazmalıdır. Eğer parfüm kodu şişede yazmıyorsa o parfüm sahtedir. Aynı zamanda kutunun üzerinde de aynı kod yazmalıdır. Parfüm kodu parfümün orijinalliği açısından en önemli faktördür.

Parfümlerin seri kodları internet üzerinden sorgulanarak da parfümün orijinal olup olmadığı anlaşılabilir. Bu sayede daha kolay bir şekilde parfümü almadan önce orijinalliği sorgulanabilir. Parfümün orijinal olması kalıcılık, kullanım, kalite açısından oldukça önemlidir ve aynı zamanda sahte parfümler insan sağlığı açısından oldukça tehdit edicidir.Parfüm Kodu Nedir ? Sorusu kadar önemli olan bir konuda Nasıl Sorgulanır.

parfum kodu şişenin neresinde yazar

Parfüm Kodu Neden Önemlidir?

Parfüm Kodu Şişenin Neresinde Yazar Parfüm kodunun önemi parfümün orijinalliği açısından önemlidir. Orijinal olmayan bir parfüm orijinalmiş gibi satılabilir. Bunun engellemek ve anlamak için mutlaka şişeye ve kutuya seri numarası yazıyor mu diye bakmak gerekir. Eğer ikisinden birinde bile seri kodu yazmıyorsa, yazan kodlar uyuşmuyorsa, kodlar yazıyor ama silik veya kalitesizse o parfüm sahtedir.

Parfüm kodu, parfümün orijinal olduğunu kanıtladığı gibi sorgulama yapmayı da kolaylaştırır. Kodu olmayan parfümler hakkında bilgi edinmek oldukça zordur. Bu neden parfüm şişesinde kod yazmıyorsa o parfümü almak tavsiye edilmez. Daha kaliteli ve dayanıklı bir kullanım için bu özelliğe dikkat etmek gerekir.

Parfüm Kodları Nasıl Sorgulanır?

Parfüm Kodu Şişenin Neresinde Yazar Parfüm kodu sorgulamak için pek çok site vardır. Fakat bu sitelerin hepsi tamamen güvenilir değildir. Aşağıda en güvenilir parfüm kodu sorgulama siteleri verilmiştir:

  • Gepir.org.tr: Adrese girince sol üst menüden barkod numarası ile arama seçeneğine tıklanır. Açılan kutucuğa, boşluk bırakmadan barkod numarası girilir. Sorgulama sonucu ürüne ait pek çok bilgiye ulaşılabilir.
  • Checkcosmetic.net: Sol tarafta bulunan cosmetic calculatora tıklanır. Select brand kısmından marka seçilir. Quick Brand Search kısmı boş bırakılır ve Enter Code yazan yere seri numarası girilir. Arama sonucu parfüm ile ilgili sınırsız bilgiye ulaşılır.

Eğer yukarıda sitelerden sorgulama yaparak hiçbir sonuca ulaşılamadıysa o parfüm muhtemelen sahtedir. Bu yüzden almadan önce bu sorgulamayı yapmakta fayda vardır.

Parfüm Kodu Yoksa Ne Olur?

Parfümde seri kodu bulunmuyorsa o parfüm kesinlikle sahtedir. Ünlü markalar parfümlerine mutlaka parfüm kodu yazar. Bu, kullanıcıların parfüm hakkında bilgilenmesi içindir. Orijinal bilgilere yalnızca bu kodlar sayesinde ulaşılır. Eğer bir parfümde seri kodu yazmıyorsa o parfümün alınması tavsiye edilmez.

Parfüm Kodu Şişenin Neresinde Yazar Parfümün orijinal olmaması sağlık, kalite gibi açılardan olumsuzdur. Aynı zamanda kalıcı değildir ve hemen bozulur. Bu da boşa masraf anlamına gelir. Parfüm kodu olmayan parfümler, koku bakımından aynı olsa bile içerik bakımında farklı olduğu için orijinal parfümle aynı etkiyi yaratmaz. Daha doğru parfüm seçimi için kod önemlidir ve doğru parfüm seçimi sayesinde daha verimli kullanım yapılabilir.

parfum kodu şişenin neresinde yazar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz