Parfum nasil kalici olur yorumlari

Parfüm nasıl kalıcı olur ? Bir parfümün kalıcı olabilmesi onun doğru uygulanmasına ve tabi ki parfümün kalitesine bağlıdır. Parfüm nasıl kalıcı olur diye sorulacak olduğunda öncellikle kişinin doğru parfüm kullanılması son derece önemlidir. Kirli veya terli cilde sıkılan bir parfüm kaliteli bile olsa hem kalıcılığının az olmasına hem de istenmeyen kokuların oluşmasına sebep olabilir.

Diğer yandan iyi bir parfüm bile aslında belirli bir süre kalıcıdır ve hiçbir parfüm günlerce kalıcı olmak üzere üretilmez. Zira parfüm kullanırken alınması amaçlanan hoş koku ve esanslar temiz bir ciltte daha net alınabilir. BU sebeple parfümler uçucu olarak üretilir.

parfum nasil kalici olur yorum

Parfümün Kalıcı Olması Neye Bağlıdır?

Parfümün kalıcı olabilmesi için gerekli olan parfümün doğru kullanılmasıdır. Parfümün uzun süre kalıcı olmasını sağlayan faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Parfümün kalıcı olması için içerisindeki esansların iyi dengelenmiş olması gerekir. Burada her bir esansın kalıcılık süresi farklıdır. Bu açıdan daha gövdeli esanslar uzun süre kalıcılığı sağlayacak ancak canlı ve taze çiçek esansları ilk vurguyu yapacak şekilde dengelenmelidir.
  • Kalıcı parfüm kullanımı için parfümün her zaman kuru cilde uygulanması gerekir.
  • Kalıcı bir parfümün her zaman yüksek kalitede alkol başta olmak üzere hammaddelerden üretilmiş olması gereklidir.
  • Parfümün kalıcılığını arttıran bir etken de parfüm formülasyonunda doğal ve sentetik olmayan bağlayıcılar kullanılmasıdır. BU tip bağlayıcılar parfümün uçuculuğunu dengeler ve daha uzun sürede uçmasını sağlar.

Göze parfüm kaçarsa ne yapmalı? Önemli bilgiler için yazımızı okuyabilirsiniz.

Parfüm Nasıl Daha Uzun Süre Kalıcı Olur?

Kullanılan bir parfümün daha uzun süre kalıcı olmasının sağlanması için aşağıdaki unsurlara dikkat etmek gerekir:

  • Parfüm nasıl kalıcı olur sorusunun cevabı doğru parfüm seçiminde gizlidir. Bu açıdan öncelikle herkesin kendi ten ve cilt yapısına uygun parfüm seçmesi önemlidir.
  • Koyu renk tenli kişilerin daha pastel ve dokulu parfümleri kullanması açık renkli kişilerin ise daha çiçeksi ve ipeksi dokudaki parfümleri tercih etmesi daha doğru olur.
  • Kullanılan parfüm zaman zaman değiştirilmelidir. Uzun süre hep aynı parfümü kullanmak parfümün kalıcılığını azaltabilir. Bunun bir nedeni cildin sürekli aynı parfüme karşı tolerans geliştirmesi ve parfümü istenildiği şekilde yansıtmaması olmaktadır.
  • Parfümün vücutta daha çok eklem kıvrımlarına ve hormon salgılama noktalarına sürülmesi gerekir. Kol veya yanak gibi düz yüzeylere sürülen parfüm daha az süre kalıcı olacaktır ve istenen etkiyi vermeyecektir.
  • Parfümün çok fazla kullanılması kalıcılığını bir miktar arttırsa da parfümün koku dengesini bozduğu için tavsiye edilmez. Bunun yerine az miktarda sürülmesi ve gerektiğinde tazelenmesi daha uygundur.
  • Bazı parfüm uzmanları tarafından parfümün soğuk alanda saklanması içerisinde bulunan esansların daha etkili bir şekilde kişinin teni ile buluştuğunu söylemektedir. Bu notada satın aldığınız parfümü buzdolabında saklayarak bir süre sonra kullandığınızda esansların daha kalıcı bir şekilde teniniz ile buluştuğunu hissedebilirsiniz.
  • Parfümünüzü kalp atış noktalarınıza sıkmanız etrafınızdaki kişiler tarafından daha da fazla dikkat çekici bir durumda yayılacağını hissedebilirsiniz.

Bazı Parfümlerin Etkisi Neden Kısa Sürede Geçer?

Etkisi kısa sürede kaybolan parfümlerin özelliği iki sebepten olabilir:

  • Parfüm şayet Eau de cologne gibi hafif esanslı bir parfüm ise kalıcı etkisi kısa sürebilir.
  • Diğer yandan parfüm doğal değil yapay esanslar ile üretilmiş ise bu durumda kalıcı etkisi son derece geçici olur. Kimyasal esanslar aslında birer yapay aromadır. Bu esansların kokusu hem kısa sürelidir hem de uzun süre ciltte kaldığında kokusu bozulmaya başlar.

Orijinal Parfümler Neden Daha Kalıcıdır?

Kalıcı parfümlerin orijinal parfümler olmasının temel nedeni üretimlerinde doğal ve gerçek bitkisel yağ esansları kullanılmasıdır. Parfüm nasıl kalıcı olur sorusunun cevabı parfümün orijinalliğinde ve kalitesinde gizlidir.

Orijinal parfümler kaliteli hammadde ile üretilmekle beraber aynı zamanda bu parfümlerin ortaya çıkarılmasında çok ciddi ve uzun süreli çalışmalar ve araştırmalar yapılır. Parfüm uzmanları bu parfümleri ortaya çıkarmadan önce çok sayıda formül dener ve ideal formüle ancak çok sayıda testten sonra ulaşır.

parfum nasil kalici olur yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz