parfum nasil saklanir Yorumlari

Parfüm Nasıl Saklanır ? Parfümün saklanma şekli parfümün kıymeti ile doğru orantılıdır. Parfüm birçok kıymetli yağ ve esansın bileşiminden oluşan özel bir karışımdır. Özellikle kıymetli ve niş parfümler son derece hassas bir dengeye sahiptir.

Bu açıdan parfümlerin de bir son kullanma tarihi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Diğer yandan bir parfüm ne kadar doğru ve iyi koşullarda saklanırsa kullanım ömrü de o kadar uzun olur. Bilhassa orijinal ve pahalı parfümler doğal esanslardan yapıldığı için son derece hassas bir yapıya sahiptir. Şayet kötü koşullarda ve doğrudan güneşe maruz kalacak şekilde saklanırlarsa içerisinde bulunan doğal esanslar bozulabilir.

parfum nasil saklanir yorum

Parfüm Saklama Koşulları Nedir?

Parfümün hangi şartlarda saklanması gerektiği konusunda parfüm üreticilerinin ve parfüm uzmanlarının tavsiyeleri aşağıdaki şekildedir:

  • Parfümlerin güneş ışığından uzak bir yerde saklanması gerekir. Doğrudan güneş ışığı parfümün içeriğinde bulunan ürünleri etkileyerek formülasyonunu bozabilir.
  • Parfümlerin oda sıcaklığında saklanması ve aşırı ısıya maruz bırakılmaması gerekir.
  • Parfümlerin her zaman orijinal şişelerinde saklanması ve ağzı hava almayacak şekilde korunması gerekir. Parfümün en yoğun malzemesi alkoldür ve alkol çok uçucu bir maddedir. Şayet parfüm şişesi hava alacak şekilde bırakılırsa içeriğindeki alkol ve esanslar uçar. Bu hem parfümün okside olarak bozulmasına hem de özelliğini kaybetmesine sebep olabilir.

Kalıcı parfüm nasıl anlaşılır? Detaylı bilgileri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Parfümün Özelliğini Koruması İçin Nasıl Saklanır?

Parfümün bozulmadan ve özelliğini kaybetmeden saklanması için aşağıdaki özel tavsiyeleri izlemenizde fayda var:

  • Parfümlerinizi saklamak için dolabınızın veya çekmecenizin kullanılmasında fayda vardır. Bu sayede parfüm ışıktan uzakta saklanmış olur ve daha uzun süre özelliğini korur.
  • Çok uzun süre kullanılmayacak parfümlerin buzdolabında saklanması da önerilir. Buzdolabı koşullarında parfüm hem içindeki alkol ve kimyasalların daha uzun dayanması hem de esansların daha kalıcı olması sebebiyle uzun ömürlü olacaktır.
  • Parfümleri kullandıktan sonra mutlaka kapağını kapatmak gerekir. Zira parfüm kapakları hava geçirmeyecek şekilde yapılmıştır ve şişe içindeki parfümün buharlaşmasını engeller.
  • Parfümleri seyahat sırasında ayrı bir kişisel bakım veya parfüm çantasında taşımanız çanta içinde yanlışlıkla ağızının açılmasını ve hava almasını engeller.
  • Uzun süre kullanılmadan bekletilen parfüm şişelerini ara sıra çalkalayarak içindeki karışımın homojen kalmasını sağlamak daha doğru olacaktır.

Parfüm Ne kadar Süre Dayanabilir?

Parfümün özelliğini kaybetmeden saklanabileceği süre kesin olarak yoktur. Ancak iyi kalite bir parfümün normal saklama şartlarında en az 5-6 yıl boyunca özelliğini kaybetmeden kalması gerekir. Diğer yandan parfüm üreticileri parfümlerin raf ömrünü 3 ile 5 yıl arasında vermektedir. Bu süre parfümün özelliğinden hiçbir şey kaybetmeden aynı kalitede rafta bekleyebileceği süre olarak öngörülmektedir.

Diğer yandan kalitesiz veya sahte parfümlerin dayanım süresi orijinal parfümler ile kıyaslanamayacak kadar çok kısadır. Tamamen kimyasal esanslardan üretilen sahte parfümlerin kokuları birkaç aylık kısa sürede hem azalmakta hem de bozulabilmektedir. Bu nedenle de bu tip ucuz parfümler genellikle taze yapılır ve yapıldıktan hemen sonra az miktarda partiler ile piyasada satılırlar. Diğer yandan piyasada satılan açık parfüm ve açık parfüm kitleri için de aynı durum geçerlidir. Bu gibi düşük kalite parfümlerin ömrü hem çok kısa hem de kaliteleri orijinal parfümler ile mukayese dahi edilemez.

Parfüm Uzun Süre Saklanırsa Bozulur Mu?

Çok uzun süre bekleyen bir parfümün bozulmasından ziyade özelliğini kaybetmesi söz konusudur. Parfüm alkol içerikli olduğu için küflenmesi veya bozulması söz konusu değildir. Ancak yanlış koşullarda uzun süre bekletilirse özelliğini kaybedebilir. Bu da parfümü kullanılmaz bir hale getirir.

Parfümünüzü kullanmaya başladığınız andan itibaren şişeniz bitene kadar kullanabilirsiniz. Bu noktada bozulma gibi bir durumla karşılaşmazsınız. Soğuk bir yerde parfümünüzü muhafaza etmeniz içerisinde bulunan esansların aktifliğini daha etkin hale getirecektir. Bu da parfümünüzün daha hoş bir koku olarak teniniz ile buluşmasını sağlayacaktır. Bazı parfüm uzmanları tarafından parfümünüzün buzdolabında saklanması parfümün esanslarının daha etkili bir şekilde teninizle buluşmasını sağladığını belirtmektedir. Parfümünüz teniniz ile bir bütünlük yaratacaktır.

parfum nasil saklanir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz