parfüm saklamak

Parfüm Nasıl Saklanmalıdır ? Parfümü saklamak için bazı önemli detaylar vardır. Kolay ulaşılır olması için alelade saklanan parfümler ne yazık ki uzun ömürlü olamaz. Aşağıda doğru parfüm saklamak hakkında bazı bilgiler verilmiştir:

  • Parfümler güneş ışığından uzak yerlerde saklanmalıdır. Güneş ışığı, parfümlerin içeriğindeki bileşenleri etkileyerek formülasyonunu bozar.
  • Parfümler oda sıcaklığında saklanmalı ve aşırı sıcaklığa maruz kalmamalıdır.
  • Parfümler her zaman orijinal şişelerinde saklanmalıdır.
  • Parfümler saklanırken kapakları kapatılmalıdır. İçeriğindeki alkol çok uçucu bir maddedir; parfümün ağzı açık kalırsa içeriğinde alkol ve esanslar uçar. Bu da parfümün hem okside olmasına ve bozulmasına hem de özelliğini kaybetmesine neden olur.

Parfümlerin uzun süre kalıcı olması için nasıl saklandığı da oldukça önemlidir. Formülü bozulmayan parfümler daha uzun ömürlü kullanılabilir.

parfum nasil saklanmalidir yorum

Parfüm Nasıl Saklanmalıdır , Parfüm Buzdolabında Saklanır Mı?

Parfüm Nasıl Saklanmalıdır ? Parfümü buzdolabında saklamak parfümün kullanım ömrünü uzatmak için yapılabilecekler arasında yer alır. Özellikle aynı anda birden fazla parfüm alındıysa bu parfümleri kısa sürede kullanmak zor olabilir. Bu nedenle yukarıda verilen koşullara dikkat etmenin yanında parfümü buzdolabında saklamak da daha kolay ve zahmetsiz bir seçenektir. Buzdolabında uzun süre kalan parfümün bozulmayacağından emin olabilirsiniz.

Aynı zamanda özellikle sıvı parfümler buzdolabında saklandığında, yaz aylarında serinletici bir işleve de sahip olur. Bu sayede parfüm hem hoş koku hem de ferahlık sağlar. Parfümü buzdolabında saklamanın parfümün içeriğine herhangi bir zararı yoktur.

Parfüm Özelliğini Kaybetmeden Nasıl Saklanır?

Parfüm Nasıl Saklanmalıdır ? Parfümü özelliğini koruyarak saklamak için bazı önemli hususlar vardır. Doğru parfüm saklamak için koşullar şöyle olmalıdır:

  • Parfümler çekmecede, ışıktan uzak bir şekilde saklanabilir.
  • Uzun süre kullanılmayacak parfümler buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanan parfümün hem içindeki kimyasallar ve alkolün daha uzun süre dayanması hem de esanslarının daha kalıcı olması sağlanır.
  • Parfüm kullanıldıktan sonra mutlaka kapağı kapatılmalıdır. Parfüm kapakları hava geçirmez özelliğe sahiptir. Bu da parfümün buharlaşmasını engeller.
  • Parfümü ayrı kişisel bakım çantasında taşımak çanta içinde açılması ve hava almasını engeller. Bu da daha güvenli bir kullanım sağlar.
  • Uzun süre kullanılmamış parfümler çalkalanarak karışımın homojen kalması sağlanabilir.

Parfüm Ne Kadar Süre Dayanır?

Parfüm Nasıl Saklanmalıdır ? Parfümün kullanım ömrü kesin olarak yoktur. Ancak kaliteli bir parfüm iyi koşullarda saklandığında 5-6 yıl özelliğini kaybetmeden kalır. Parfümler hiçbir şey yapılmadan rafta 3-5 yıl arası bozulmadan kalabilir.

Sahte parfümlerin ise dayanma süresi oldukça kısadır. Parfüm Nasıl Saklanmalıdır ? Tamamen kimyasal içeriğe sahip sahte parfümler birkaç ay içinde bozulur veya kokusu azalır. Sahte parfümler taze yapılır ve kısa süreli kullanım için uygundur. Bu nedenle uzun ömürlü olamaz ve zaten kalitesi de orijinal parfümlere göre oldukça kötüdür.

Parfüm orijinal de olsa sahte de olsa kullanım ömrünün uzun olması için önemli olan şey doğru parfüm saklamak için koşulları bilmektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz