Parfum Nasil Secilir Yorumlari

Parfüm nasıl seçilir ? En doğru şekilde parfüm seçmek için parfümün sadece kokusuna bakmak yeterli olmaz. Parfüm kişiye özel bir üründür. Her tenin ve her insanın parfümü birbirinden farklıdır. Esas olarak parfümün ana vatanı Fransa’da eski dönemlerde parfümler zengin ve soylu tabaka için parfüm uzmanları tarafından yapılır ve herkese ayrı ve eşişiz bir parfüm karışımı oluşturulurdu.

Parfüm farklı bitkisel esanslardan ve yardımcı malzemelerden oluşur ancak her bitkisel esans her ciltte ve her insanda aynı reaksiyonu vermez. Bu sebeple bir kişide çok hoş duran bir koku başka bir insanda aynı etkiyi yaratmaz. Parfüm seçerken özellikle buna çok dikkat etmek gerekir. Aslında özellikle niş parfümlerin seçimi bazen birkaç gün süren bir süreci alabilir. Parfüm seçerken sadece satın alınırken verdiği kokuya değil parfümün sizin üzerinizde gün boyu nasıl duracağına ve günlük aktivitelerinize nasıl tepki vereceğine de bakmak gerekir.

Parfümünüzü seçerken içerisindeki esansları iyi bir şekilde incelemenizi tavsiye ederiz. Amber notalarına sahip parfümlerin kalıcılık oranları daha fazla sağlanmaktadır. Bu şekilde içerisindeki notaları inceleyerek esans yoğunluğunu da inceleyebilirsiniz. Ayrıca kendi hoşlandığınız koku içeriklerine ait esanslarında parfüm içerisinde olması kullandığınız andan itibaren kokunuz ile teniniz arasında kusursuz bir bağ oluşturacaktır.

parfum nasıl seçilir yorum

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Parfüm alırken önem verilmesi gereken başlıca noktalar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Parfüm Nasıl Seçilir Parfüm alırken her zaman güvenilir yerlerden parfüm almak gerekir. Bunun için güvenilir internet siteleri veya güvenilir zincir mağazaları kullanmak en doğrusu olacaktır. Diğer yandan free shoplar da parfüm satın almak için aslında hem fiyat hem de ürün güvenliği açısından en sağlam kaynaklardır.
  • Parfüm satın alırken mutlaka ürün markasının yer aldığı fatura alınmalıdır. BU fatura aynı zamanda orijinal parfüm alınacağını garantisi ve ispatı olacaktır.
  • İnternette her yerden ve özellikle ikinci el alım satım yapan yerlerden parfüm alınması doğru değildir. Bu yerlerde ve bilhassa piyasanın 3 – 4 kat düşük fiyatına parfüm satan yerlerdeki parfümler sahte parfümdür.
  • Yolda veya seyyar tezgahlarda satılan markalı parfümlerin tamamı sahte parfümlerdir. Bunların kokusu ve kalitesi orijinal olmamakla beraber daha kötüsü bunları kullanmak cilt problemlerine sebep olabilir.Parfüm Nasıl Seçilir Bu tip sahte parfümler özellikle göze kaçması durumunda körlüğe varan sıkıntılara sebep olabilir.

Ayrıca sitemizden parfüm nasıl saklanır, hangi koşullarda saklanmalıdır? Hakkında bilgilere bakabilirsiniz.

Erkek Parfüm Nasıl Seçilir ?

Erkeklerin nasıl parfüm seçmesi gerektiği konusunda dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Erkek parfümü seçerken parfümün kullanım amacına dikkat etmek gerekir. Örneğin gün içinde çok hareket eden ve çok terleyen erkeklerin daha taze aromalar içeren ve sık tazelenmeye uygun parfümler seçmesi daha uygun olur.
  • Şayet gece ve özel günlerde kullanılacak bir parfüm alınacaksa bu durumda kişinin tenine uyan daha derinlikli parfümler seçilebilir.
  • Gündüz iş saatinde kullanılan parfüm ile gece kullanılacak parfüm mutlaka farklı olmalıdır.
  • Erkek parfümü seçerken parfüm danışmanından cildin yağlı veya yağsız olma veya kolay terleme özelliklerine göre en uygun parfümü tavsiye etmesini istemek gerekir.

Kadın Parfüm Nasıl Seçilir ?

Kadınların parfüm seçerken dikkat etmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Kadınların parfüm seçerken aldıkları parfümü set halinde almasında fayda var.
  • Set halinde yani eau de parfum, eau de toilette ve eau de cologne şeklinde alınacak set son derece tamamlayıcı olacaktır. Bu sayede sabah sürülen parfüm çantada taşınan eau de cologne ile gün boyu taze tutulabilir.

Yanlış Parfüm Seçmenin Sakıncaları Nelerdir?

Doğru Parfüm Nasıl Seçilir aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Yanlış parfüm seçmek orijinal parfüm bile alsanız veya hatta parfüme çok büyük paralar bile verseniz parfümden istediğiniz etkiyi alamamanıza sebep olacaktır.
  • Yanlış parfüm seçmenin bir sakıncası da özellikle parfüm cilde uygun parfüm seçilmezse parfümün kötü kokulara sebep olabilmesidir.
  • Aynı şekilde yanlış zamanda yanlış parfüm kullanmak da sakıncalıdır. Örneğin eau de cologne tipi bir parfüm gece kullanımı için uygun değildir.
parfum nasıl seçilir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz