parfum hangi zamanlarda sikilmalidir yorumlari

Parfüm Nasıl Sıkılır gerektiği konusu özellikle parfümün doğru kullanımı ve kalıcılığının daha uzun olması açısından önemlidir. Diğer yandan doğru kullanılmayan bir parfüm hem istenilen etkiyi yaratmayabilir hem de aksine kokusunun kötü algılanmasına sebep olabilir.

Parfüm sanıldığının aksine kötü kokuları gizlemek için veya kirli bir vücudu maskelemek için kullanılmaz. Ayrıca parfüm içeriğinde alkol bile olsa bir dezenfektan bile olsa bir temizlik aracı değildir. Parfüm kendi başına bir derinliği ve anlamı olan bir nevi aksesuardır ve ancak doğru kullanıldığı zaman istenen etkiyi yaratır.

Her parfümün bir karakteri vardır. Ayrıca her insanın vücut yapısına ve tenine uygun olan da bir parfüm vardır. Bir kişide çok güzel duran bir parfüm başka bir kişide aynı etkiyi göstermeyebilir. Parfüm bir kişinin vücudundan yayılan hormonlar ile karakter kazanır ve kendisine bir kişilik bulur. Ancak o zaman parfüm onu kullanan kişi ile özleşir ve onun bir parçası haline gelir.

parfum nasil sikilir yorum

Parfüm Nasıl Kullanılmalıdır?

Parfüm Nasıl Sıkılır Bir parfümün kullanılma şekli parfüm türüne göre değişir. Piyasada genel olarak bilinen parfümler ve kullanılma şekilleri üçe ayrılır:

  • Eau de cologne denilen en hafif tipteki parfümler günlük veya daha çok ferahlama amacıyla kullanılır. Bunların içindeki esans daha azdır. Bu parfümlerin sık sık yenilenmesi gerekir.
  • Eau de toilette denilen parfümlerin esans oranı daha yüksektir ve etkisi 4-5 saat sürebilir. Bu tip parfümler günlük kullanım için uygundur.
  • Eau de parfum denilen en yüksek esans oranına sahip parfümler ise etkisi ve esansı en yüksek olan parfüm çeşididir. Bu tip parfümler daha çok günde bir defa veya özel zamanlarda kullanılan parfümlerdir.

Parfüm Ne Miktarda Sıkılmalıdır?

Parfümün hangi miktarda kullanılması gereği parfümün türüne göre değişir. Yukarıda sayılan parfüm çeşitlerinden özellikle eau de parfum denilen güçlü parfümlerin günde bir veya iki defa tazelenmesi yeterlidir.Parfüm Nasıl Sıkılır Parfüm sadece kokusu çıkacak kadar kullanılmalıdır. Çok fazla kullanılması parfümün konusunun daha iyi olacağı anlamına gelmez.

Parfüm Nasıl Sıkılır ? Parfümün doğru kullanılışı çok az miktarlarda ve türüne göre 3-4 saatte bir hafifçe yenilemek şeklinde olmalıdır. Diğer yandan parfümü yenilemeden önce parfüm kullanılan bölgenin su ve sabunla yıkanıp kurutulduktan sonra parfüm yenilenmesi daha uygun olur.

Parfüm lekesi nasıl çıkar, ne kullanılmalıdır? Bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

İyi Parfümün Sıkılışı Nasıl Olur?

Bir parfümün kullanılmasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey parfümün temiz bir vücuda sıkılması gereğidir. Parfüm şayet temiz olmayan ve kokan bir tene sıkılırsa ortaya kötü ve rahatsız edici bir koku çıkar.Parfüm Nasıl Sıkılır İyi bir parfüm vücutta özellikle hormon bezlerinin bulunduğu yerlere sıkılmalıdır. Böylece parfüm kokusu kişinin kokusu ile birleşecektir. Bu bölgeler şunlardır:

  • El bileklerinin iç kısmı,
  • Kulakların arka iç kısımları,
  • Boyunda çene kemiklerinin sağ ve sol kısımlarının altı,
  • Dirseklerin iç kısımları,
  • Kadınlarda diz ekleminin arka kısmı.

Diğer yandan parfümün asla koltuk altına sıkılmaması gerekmektedir. Koltuk altına ancak deodorant veya stick gibi ürünler sürülebilir.

Parfüm Hangi Zamanlarda Sıkılır?

Parfüm kullanmak için en uygun zaman öğlenden önce ve akşam saatleridir. Sabah çok erken saatte parfüm kullanılması hem kullanan hem çevredekiler için rahatsız edici olabilir.Parfüm Nasıl Sıkılır ? Ancak insan burnunun kokulara en toleranslı olduğu öğlen ve akşam saatleri parfüm kullanımı için en uygun saatlerdir.

Diğer yandan gece çok geç saate parfüm kullanılması da parfümün etkisi kişi uyurken de süreceğinden dolayı rahatsız edici olabilir. Bu sebeple yatmadan önceki 3-4 saat öncesinde parfüm yenilenmemesi daha uygundur.

parfum nasil sikilir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz