parfüm bozulma süresi

Parfüm Ne Kadar Sürede Bozulur?

Parfüm Ne Kadar Sürede Bozulur ? Parfümlerin bozulma süreleri 6 ay ile 36 ay arasında değişiklik göstermektedir. Parfümler şarap gibidirler. Parfümlerin saklandıkları ortamın ısısı sabit tutulur, havası nemsiz olur, kapalı ve ışık almayan bir yerde bulundurur ise; parfüm bozulma süresi uzatılmış olmaktadır. Parfümün bozulmaya başlaması ile beraber parfümde zaman içerisinde nota kaybı görülmeye başlanmaktadır. Bu sebeple parfüm ile ilk zamanki gibi bir koku elde edebilmek mümkün olmamaktadır. Bu sebeple parfümlerin uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve kullanım sürelerinin verimli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Cilt ile ilgili problem yaşamamak için son kullanım tarihlerine dikkat edilmelidir.

parfum ne kadar sürede bozulur yorum

Parfüm Ne Kadar Sürede Bozulur Bozulduğu Nasıl Fark Edilir?

Parfümlerin bozulduğunun anlaşılması için parfümün koklanması ve ekşimsi, plastik bir koku alınıp alınmadığına bakılması gerekmektedir. Bozulan parfümlerin kalıcılık oranları çok daha düşük olmaktadır. Aynı zamanda bazı notaları da kaybolacağı için parfüm ilk alındığı zamanki gibi kokmamaktadır ve bu da fark edilebilmektedir. Özellikle fazla ısı ve ışığa maruz kalan parfümlerde meydana bozulmaların önüne geçilebilmesi için muhafaza koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir.

Parfümlerin Son Kullanım Tarihleri Bulunur Mu?

Parfümlerin son kullanma tarihleri iki şekilde değerlendirilmektedir. Parfümün üzerinde yazan ve paket açma tarihi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ancak parfümlerin üzerinde açık bir şekilde son kullanma tarihi yazmamaktadır. Kodlar ile son kullanım tarihi anlatılmaktadır. Örnek vermek gerekir ise; 1809290 kodu yazıyor ise, 02.09.2018 tarihinde 90 numaralı ürün olarak üretilmiş olduğu sonucu çıkartılmalıdır. D17H15 kodu var ise; D harfi ayı, 17 yılı ve H’den sonraki sayı da günü gösterecek şekilde ayarlanmaktadır. Bazı parfümlerde ise 6M şeklinde bir ibare vardır. Bu parfümün 6 ayda tüketilmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Parfüm bozulma süresi markalara ve parfümlerin saklanma koşullarına göre değişmektedir. Parfüm güvenilir bir yerden alınmış ve üzerinde herhangi bir kod yok ise; bu durumda ideal olarak kullanım süresi 3 yıldır.

İnternet üzerinde parfümlerin son kullanma tarihlerinin sorgulanabileceği siteler bulunmaktadır. Sadece belirli marka ve modellerin son kullanma tarihleri sorgulanabilmektedir. Parfümlerin üzerindeki kodları çözemeyenler bu sitelere kodları girerek son kullanma tarihlerini öğrenebilmektedirler.

Parfümlerin Bozulmamaları İçin Nasıl Saklanmaları Gerekmektedir?

Parfümlerin saklama koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Çok sıcak ya da aşırı soğuk ortamlarda saklanmamalıdır. Sıcaklık dengesinin sağlanamaması, parfümlerin zaman içerisinde yapılarının bozulmasına neden olmaktadır.
  • Parfümlerin saklanması için ideal sıcaklık 20 derecenin altındaki sıcaklıklardır.
  • Parfümlerin buzdolabında saklanmaması gerekmektedir. Aksi takdirde parfümün kokusunda beklenmedik değişimler meydana gelebilmektedir.
  • Parfümlerin direkt olarak yoğun ışık almamalarına dikkat edilmelidir. Özellikle güneş ışığı almamasına özen gösterilmelidir.
  • Parfümlerin orijinal şişelerinde saklanmaları gerekmektedir ve parfüm şişeleri arasında aktarım yapılmamalıdır.
  • Parfüm için ideal kullanım süresi 6 aydır.
  • Parfümlerin saklandıkları ortamın nemli olmaması gerekmektedir. Parfümün bozulma süresinin uzatılabilmesi için parfüm kutusunda saklanmalıdır.
parfum ne kadar sürede bozulur yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz