parfum nereye sikilir, cok sikmak zararli mi yorumlari

Parfüm Nereye Sıkılır ? Parfümün vücutta uygulanacağı yerler parfümün hem kokusunun en iyi alınacağı hem de kokusunun bastırılmayacağı yerler olmalıdır. Parfüm bir koku gizleme aracı değildir. Parfüm aslında bir aksesuardır. Hatta Fransızcada parfüm sürmek için “d’équitation” veya İngilizcede “ridding” yani taşımak kelimeleri kullanılır.

Dolayısıyla aslında parfüm kişinin üzerinde etkisi uçana kadar taşıdığı bir aksesuardır. Nasıl ki her insan her aksesuarı taşıyamazsa her kişi de her parfümü sürdüğünde kendisine yakışmasını bekleyemez. Bu açıdan parfüm kişisel bir aksesuar gibi dikkatli ve özenli kullanılmalıdır.

Diğer yandan parfüm çoğunluğu alkolden oluşan bir sıvıdır. Alkol ise kokusuz ve sadece parfüm esansının taşıyıcısı durumundadır. Alkol parfüm vücuda sürüldükten kısa süre sonra uçar ve yok olur. Yerine ise parfümün asıl kendisini oluşturan esanslar kalır.

parfum cok sikmak zararli mi yorum

Parfüm Nasıl Kullanılmalıdır?

Bir parfümün nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili olarak önemli bazı hususlar şunlardır:

  • Parfüm mutlaka temiz bir bedene uygulanmalıdır.
  • Parfüm asla başka bir parfümün üzerine uygulanmamalıdır.
  • Parfüm türüne göre şayet hafif esanslı ise daha sık veya ağır esanslı bir eau de parfum ise daha seyrek tazelenmelidir.
  • Parfüm kıyafetlerin üzerine değil tene sürülmelidir.
  • Parfüm alırken mümkünse en az bir kadının ve bir erkeğin fikri alınmalıdır. Kadınlar sadece erkeklere veya erkekler sadece kadınlara sormamalıdır. Zira parfüm sadece karşı cinse değil herkese hoş kokmak için kullanılan bir aksesuardır.

Parfüm Nereye Sıkılırsa Etkili Olur?

Parfümün vücutta en çok etkili olduğu yerler bilimsel olarak insanların hormon salgıladığı yerler olarak belirlenmiştir. Parfüm özellikle kişinin vücut hormonları ile birleşince diğer kişilerde çok daha yüksek etki yapar. Parfümün vücutta sıkılması en uygun yerler şunlardır.

– Boyun ve çevresi,

– Eklem yerleri, dirsek veya bilek gibi kıvrımlı yerlerin iç tarafları,

– Ter bezlerinin olmadığı ve terlemenin en az olduğu yerler.

Burada unutulmaması gereken önemli bir konu parfümün asla çok miktarda sıkılmaması gereğidir. Özellikle sprey ile sıkılmayıp dökülerek veya sürme çubuğu ile sürülen parfümler kullanılırken dikkatli olunmalı ve aşırıya kaçmamalıdır.

Parfüm nasıl sıkılır, hangi zamanlarda sıkılmalıdır? Bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Parfüm Nereye Sıkılmamalıdır?

Parfümün vücutta uygulanmaması gereken yerler özellikle vücutta terleme sebebiyle koku oluşumunun yoğun olduğu yerlerdir. Parfüm öncellikle asla kötü vücut kokularını maskelemek için kullanılmaz. Bu açıdan deodorant ile karıştırılmaması gerekir. Parfümün sıkılmaması gereken başlıca yerler şunlardır:

  • Parfüm asla koltuk altına sürülmemelidir. Buraya sürülen parfüm terleme ile hem etkisini kaybeder hem de ortaya kötü kokular çıkmasına sebep olur.
  • Parfüm saçlara sürülmemelidir. Saça sürülen parfüm uzun süre saçta kalırsa ter ve saç derisi yağları ile birleşip hoş olmayan kokulara sebep olur.
  • Parfüm kasıklara veya elbise altında kalan yerlere kesinlikle sıkılmaz. Bu kötü kokuların yanında alerjik reaksiyon veya deri problemlerine sebep olabilir.
  • Parfüm kesinlikle ayaklara sıkılmamalıdır. Ayaklara sıkılan parfüm kötü koku yanında ayaklarda kızarıklık veya mantar gibi oluşumlara neden olabilir.
  • Parfüm ayrıca ellere de sıkılmaz. Eller hem terleyerek parfüm kokusunun bozulmasına sebep olur hem de dokunulan her yerin parfüm kokmasına neden olur.

Çok Fazla Parfüm Sıkmak Zararlı Mıdır?

Parfümün çok fazla kullanılmasının zararı özellikle cilt hastalıkları açısından söz konusudur. Çok fazla parfüm sıkmak şu gibi sakıncalar doğurabilir:

  • Çok fazla parfüm kullanmak deride tahriş veya kızarıklık yapabilir.
  • Parfüme veya içindeki esansa aşırı derecede alerjisi olan kişilerde parfüm ciddi alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
  • Aşırı kullanılan bir parfüm çevredeki insanlar için rahatsız edici olabilir.
  • Özellikle kullanılan parfüm sahte ise bunu kullanmak o zaman ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir.
parfum cok sikmak zararli mi yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz